سوء استفاده از باروهای عمومی یکی از رفتارهای مجرمانه است که پیامدهای ناگواری به دنبال دارد. فردی که با دیدن آگهی کمک به نیازمندان در شب یلدا احساساتش جریحه دار شده و تصمیم به کمک میگیرد نیتی انسانی دارد. او میخواهد در شبی که خودش کنار اعضای خانواده اش شبی به یاد ماندنی را ثبت میکند به هم نوع خود هم کمک کند بنابراین مبلغی را به شماره حسابی که در آگهی درج شده است واریز میکند تا وجدان خود را به این شیوه آرام کرده باشد، چرا که او فردی است که نمیتواند بی تفاوت از کنار یک آسیب عبور کند.
برهم خوردن نظم عمومی ناشی از فوران آسیب ها، ناپایداری رفتارها را سبب شده است از همین رو افراد جامعه در مواجهه با چنین درخواستهایی با تردید در درستی یا نادرستی آن مواجه خواهند شد. همزمان با نزدیک شدن به مناسبتهایی مثل شب یلدا، بازگشایی مدارس، اعیاد مذهبی و ... افراد فریبکار در شبکههای مجازی فعال میشوند و با تبلیغات فریبنده خود را مرتبط با سازمانهای خدمات رسان معرفی کرده و لوگوی سازمانهای مربوط را در پروفایل خود قرار داده و حساب کاربران را خالی میکنند.
افراد هوشمند در این باره یا دست به راستی آزمایی میزنند و یا به افراد یا سازمانهای قانونی که در امر خدمت رسانی فعال هستند مراجعه میکنند. راستی آزمایی یک آگهی زمانی انجام میشود که سازمان یا اداره منتشر کننده آن مرجعی شناخته شده با مشخصات درست از جمله شماره ثبت، آدرس پستی و شماره تلفن ثابت باشد که امکان مراجعه حضوری به آن وجود داشته باشد. در صورتی که موارد اشاره شده در آگهی مورد نظر وجود نداشته باشد امکان این که فرد پولش را به حساب فردی کلاهبردار واریز کرده و به افزایش موجودی وی کمک کرده باشد زیاد است.
یک اصل کلی بر این است که سازمانهای خدمت رسان در این باره به این شیوه درخواست کمک نمیکنند بنابراین اصل کلی هم باید بر این قرار باشد که افراد خیرخواه برای یاری رساندن به نیازمندان به همان مراجع قانونی از جمله سازمان بهزیستی مراجعه کنند یا اطلاعات مورد نظر در این باره را با مراجعه به پایگاههای اطلاع رسانی آن سازمانها دریافت کنند.
توصیه پلیس همواره این است که کمک به نیازمندان فقط از طریق شماره حسابهای نهادهای معتبر و سازمانهای قانونی انجام شود و هنگام پرداخت پول از طریق درگاه بانکی به موارد ایمنی از جمله آدرس دقیق درگاه و پروتکل https توجه شود و از پرداختهای اینترنتی از طریق شبکههای اجتماعی به افراد ناشناس خودداری شود. توصیههای دینی در این باره کمک به نیازمندان شناخته شدهای است که در بستگان یا نزدیکان وجود دارند بنابراین با در نظر گرفتن این موضوع مجرمان در رسیدن به اهداف خود ناکام خواهند ماند.