کد خبر: 1105115
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
معرفی کتاب «سفیر ثامن»
شهید سربریده ارتش در دفاع از حرم کتاب «سفیر ثامن» زندگینامه داستانی ستوان سوم شهید سیدمهدی جودی ثانی به معرفی یکی از شهدای مدافع حرم می‌پردازد. او از جمله شهدای ارتش در دفاع از حرم است که به دلیل اصابت موشک کاتیوشا با وی، بالا تنه و خصوصاً سرش تکه تکه می‌شود. معرفی کتاب سفیر ثامن را پیش‌رو دارید.
غلامحسین بهبودی

کتاب «سفیر ثامن» زندگینامه داستانی ستوان سوم شهید سیدمهدی جودی ثانی به معرفی یکی از شهدای مدافع حرم می‌پردازد. او از جمله شهدای ارتش در دفاع از حرم است که به دلیل اصابت موشک کاتیوشا با وی، بالا تنه و خصوصاً سرش تکه تکه می‌شود. معرفی کتاب سفیر ثامن را پیش‌رو دارید.

طرح جلد
جلد کتاب سفیر ثامن که به قلم سمانه خاکبازی و از سوی انتشارات سوره سبز منتشر شده است، طرحی ساده دارد. تصویر شهید در پس زمینه سفید جلد نشسته و به بیننده لبخند می‌زند.
شاید می‌شد طرح کتاب را بهتر از آب درآورد. نوشته «زندگینامه داستانی شهید سربریده ارتش در دفاع از حرم اهل بیت (ع) ستوان سوم سید مهدی جودی ثانی» همین قدر طولانی روی جلد درج شده و چندان مطلوب نیست.
کتاب را که ورق می‌زنیم، اطلاعات شناسنامه‌ای از شهید و تاریخ تولد و شهادتش در همان ابتدای کتاب دیده می‌شود. سیدمهدی متولد ۱۲ تیر ۱۳۶۲ در شهرستان دره گز بود که ۲۰ تیر ۱۳۹۶ در حلب سوریه به شهادت رسید.
یکی از شهدای مظلوم ارتش در جبهه مظلوم دفاع از حرم که اگر نبود جانفشانی شهدایی، چون سیدمهدی، شاید امروز باید طور دیگری از حوادث آن می‌نوشتیم و می‌خواندیم.
سیر تاریخی
نویسنده، داستان زندگی شهید را از بدو تولدش شروع می‌کند. توالی خاطرات و حوادث سیری تاریخی دارد. نویسنده قلم گرمی دارد و مشخص است برای نگارش کتاب با چند راوی گفتگو کرده است.
در همان بخش‌های ابتدایی کتاب می‌خوانیم: «صدای گریه نوزاد خانه را برداشته بود. نور خورشید از میان پنجره تا نیمه‌های فرش افتاده بود. پدر با خوشحالی نوزاد را بغل گرفته بود و نگاهش می‌کرد. دوست داشت نوه‌اش پسر باشد...»
شهید جودی در یک خانواده مذهبی و سنتی متولد می‌شود.
خانواده‌ای که در کنار تقید مذهبی به تاریخ کهن ایران نیز توجه دارد. مهدی از کودکی با ماجرای سردار ایرانی آریو برزن آشنا می‌شود و او را یکی از قهرمان‌های زندگی‌اش قرار می‌دهد: «سید مهدی هم بالای بالش‌های روی هم ریخته ایستاده و پتویی را روی شانه‌اش مثل شنل انداخته بود... لبخندی زد و با ذوق کودکانه‌ای گفت مامان، من آلیو بلزنم.»
زندگی ۳۴ ساله
سیدمهدی ۳۴ سال زندگی زمینی داشت. او که از جوانی وارد ارتش شده بود، زندگی‌اش را در مسیری قرار می‌دهد که او را به شهادت سوق می‌دهد.
کتاب سفیر ثامن حدود ۱۰۰ صفحه دارد و در همین مجال کوتاه، نویسنده سعی دارد تا فراز و فرود‌های زندگی این شهید مدافع حرم را به خواننده معرفی کند. اعزام به سوریه برای دفاع از حرم، یکی از بخش‌های مهم و تأثیرگذار زندگی شهید جودی است.
رزمندگان اعزامی ارتش به دفاع از حرم، همگی داوطلبانه قدم به این کارزار گذاشته بودند و تصاویر شهید که در بخش انتهایی کتاب قرار دارند، همگی با لبخند هستند و نشان می‌دهند او با چه انگیزه‌هایی قدم در این میدان مبارزه گذاشته بود.
در پایان بخشی از کتاب را با هم می‌خوانیم: «بدون معطلی گفت: اگه اتفاقی برای پسرم افتاده، به من بگید. من توان شنیدنش رو دارم. صدا مکث کرد و گفت: پسرتون عاشق شهادت بود... صدا را نمی‌شنید. لازم به شنیدن نبود. مطلب را گرفت. گفت: من می‌رم خونه...»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار