کد خبر: 1101671
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۹
فوتبال زیر سایه مهر‌چینی‌های فاسد
بازی کثیف انتخاباتی روزشمار انتخابات آغاز شده است. ۱۰ روز دیگر اعضای مجمع برای تعیین رئیس جدید فدراسیون فوتبال دور هم جمع می‌شوند، اما جو همچنان متشنج است و حاشیه‌ها با نزدیک شدن به تاریخ هشتم شهریور‌ماه، بیشتر و بیشتر می‌شود.
دنیا حیدری

روزشمار انتخابات آغاز شده است. ۱۰ روز دیگر اعضای مجمع برای تعیین رئیس جدید فدراسیون فوتبال دور هم جمع می‌شوند، اما جو همچنان متشنج است و حاشیه‌ها با نزدیک شدن به تاریخ هشتم شهریور‌ماه، بیشتر و بیشتر می‌شود.
شرایط عادی نیست؛ التهاب جامعه فوتبال با نزدیک شدن به روز انتخابات بیشتر و بیشتر می‌شود، به‌طوری‌که علاوه بر اعتراض‌های معمول این مدت حالا شاهد اتفاقات جالب‌تری نظیر انتشار اخباری هستیم که بازار تکذیبیه‌ها را نیز داغ کرده است. روندی که نشان از تکاپوی عده‌ای برای شلوغ کردن اوضاع و ماهیگیری از آب گل‌آلود دارد.
اعتراض‌ها به نحوه تأیید صلاحیت کاندیدا‌ها به قوت خود باقی است. نماینده‌های مجلس بعد از آنکه هرچه در چنته داشتند برای مخالفت با روند پرایراد تأیید صلاحیت‌ها رو کردند، حالا نوک تیز پیکان خود را به سمت سجادی گرفته و رسماً پیغام فرستاده‌اند در صورت انتخاب کاندایی که کاسه رسوایی فسادش از بام افتاده، وزیر باید پاسخگو باشد. درحالی‌که با گذشتن کار از کار (تأیید صلاحیت‌ها!) این داستان را جایی دیگر و با متقاعد کردن رؤسای هیئت‌های فوتبال استان خود می‌توانند دنبال کنند، اما به جای کار اصولی ترجیح‌شان مصاحبه‌های تند و تیزی است که به جای حساس کردن شاخک نهاد‌های نظارتی، حساسیت فیفا و ای‌اف‌سی را بالا برده است! افکار عمومی هم در این میان، هاج و واج همچنان در انتظار واکنشی مثبت از سوی نهاد‌های نظارتی و کوتاه کردن دست آن‌هایی است که تیشه به ریشه فوتبال زده‌اند.

بعد از رد شدن پرشائبه برخی نامزد‌هایی که می‌توانستند تنور انتخابات را داغ و رقابت را برای عده‌ای خاص سخت کنند، این روز‌ها شاهد انتشار اخباری هستیم که گویا قصد عقب راندن یکی دیگر از کاندیدا‌های فدراسیون فوتبال را دارد. کاندیدی که چندی پیش بحث حضور همزمان او در هیئت رئیسه و پست سرپرستی به میان آمد و گفته شد حضورش به‌طور همزمان در هر دو پست مانع از قانونی بودن حضورش در انتخابات می‌شود. حال آنکه استعفای او از هیئت رئیسه، حضورش در پست سرپرستی فدراسیون را نیز با اشکال مواجه می‌کرد! مسئله‌ای که اگرچه خیلی زود تکذیب و رد شد، اما ولوله‌ای که باید را به جان جامعه فوتبال انداخت و درست چند روز بعد در راستای اخباری که قانونی بودن حضور یکی از کاندیدا‌ها را شائبه‌برانگیز می‌کرد، خبر شوکه‌کننده دیگری منتشر شد مبنی بر احضار سرپرست فدراسیون به کمیته بدوی جهت پاره‌ای توضیحات!
نامه‌ای با این متن: «حسب بررسی‌های به عمل آمده توسط این کمیته، بعضی تصمیمات و اقدامات جنابعالی در مقام سرپرستی فدراسیون با استناد به اساسنامه و ماهیت نامزدی جنابعالی کاملاً در تضاد بوده و مصداق عینی تعارض منافع می‌باشد. ضمن تذکر جدی تأکید می‌نماید چنانچه اقدامات مؤثر مبنی بر توجیه قانونی اقدامات اخیر در سریع‌ترین زمان ممکن معمول نگردد، کمیته بدوی در خصوص حضور یا عدم حضور جنابعالی در لیست نامزد‌ها تصمیم خواهد گرفت.»

اولین واکنش به نامه فوق، کمیته بدوی را هدف قرار داد. آنچه از سوی کمیته بدوی مطرح شده بود قابل انکار نبود و طی روز‌های گذشته خبر‌های جسته و گریخته زیادی در راستای تکاپوی این کاندیدا برای جمع‌آوری آرا شنیده می‌شد، اما سؤال این بود که چطور کمیته بدوی برخی تحریکات را می‌بیند و برخی دیگر را نه! بزرگ‌ترین انتقاد به کمیته بدوی تأیید کاندیدی بود که آوازه فسادش تنها در یک پرونده گوش فلک را کر کرده، اما مانع از تأیید صلاحیت او شد. کمیته‌ای که در تکمیل تصمیمات شائبه‌برانگیز و پرانتقادش یکی از کاندیدا‌ها را احضار و حتی تهدید به کنار گذاشتن از جریان انتخابات کرده، اما چشمانش را همچنان روی تخلفات واضح کاندیدای دیگر بسته و نتوانسته خاطرش را مکدر کند! اما هنوز شوک انتشار این نامه به قوت خود باقی بود که تکذیبیه فدراسیون ابهامات را بیشتر و بازار حاشیه‌ها را داغ‌تر کرد.

سایت فدراسیون فوتبال در واکنش به انتشار چنین نامه‌ای نوشت: «برخلاف برخی اخبار منتشر شده در بعضی رسانه‌ها مبنی بر ارسال نامه یا تذکر رسمی در مورد یکی از نامزد‌های حاضر در انتخابات هشتم شهریورماه از سوی کمیته برگزاری انتخابات، چنین نامه‌ای در دبیرخانه مجمع انتخابات فدراسیون به ثبت نرسیده است. بر این اساس انتشار عجیب متن چنین نامه‌ای به صورت غیرمستند و درج شماره نامه و تاریخی که در دبیرخانه مجمع و فدراسیون به ثبت نرسیده اقدامی نامتعارف، غیرحرفه‌ای و غیرقانونی به شمار می‌رود و از موارد تلاش در جهت اخلال در روند برگزاری انتخابات محسوب می‌شود.»

تکذیبیه فدراسیون می‌توانست باعث شود آب از آسیاب بیفتد، اما نه وقتی نگاهی گذرا به اتفاقات روز‌های اخیر نشان می‌دهد آنچه در متن نامه منتشر شده مضمون اخبار ضد و نقیضی است که طی روز‌های اخیر دهان به دهان نقل می‌شود تا نشان دهد که تنها تأیید صلاحیت مسبب پرونده ویلموتس نیست که باید زیر سؤال برود و تأیید صلاحیت‌ها باید با دقت نظر و وسواس بیشتری انجام می‌شد تا این روز‌ها شاهد این حجم از تکذیبیه‌های متعدد نباشیم!
اما هرچه می‌گذرد ادعای افرادی، چون نادر فریادشیران، ناصر ابراهیمی و عابدینی که تاج و ماجدی را نقش‌آفرینان سناریوی تعلیق فدراسیون خواندند، ملموس‌تر می‌شود. تحریک نماینده‌های مجلس برای متشنج کردن جو به جای گام برداشتن در مسیر درست، انتشار اخبار شائبه‌برانگیز که فدراسیون را ناچار به دادن تکذیبیه می‌کند، بی‌اعتنایی به قوانینی که دیگر کمتر کسی است که از آن بی‌اطلاع باشد و چشم‌پوشی بر فسادی که فوتبال ایران هنوز از ترکش‌های آن در امان نیست همه و همه از اوضاع نابسامان جامعه فوتبال در فاصله ۱۰ روز مانده تا انتخابات فدراسیون خبر می‌دهد. انتخاباتی که اتفاقات اخیر ثابت می‌کند موفقیت هیچ یک از کاندیدا‌های حاضر در آن نمی‌تواند خیر و منفعتی برای فوتبال به دنبال داشته باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار