کد خبر: 109992
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۸۸ - ۰۴:۰۰
امشب تکلیف 6 تیم آخر جام جهانی مشخص می‌شود
عبدالحسین پاک‌نژاد


با انجام شش بازی امشب مرحله مقدماتی جام جهانی به پایان می‌رسد و آخرین تیم‌های صعودکننده به بزرگ‌ترین تورنمنت فوتبال که برای نخستین بار در قاره سیاه به انجام می‌رسد، مشخص می‌شوند.
همه در برابر پرتغال
میروسلاو بلاژویچ مربی بوسنی قول داده این تیم در بازی برگشت مانند یک گله گرگ گرسنه به دروازه پرتغال حمله ور خواهند شد. بوسنی که در بازی رفت با یک گل مغلوب حریف شده سه بازیکن اصلی خود را به دلیل محرومیت در اختیار ندارد اما بلاژویچ اطمینان دارد که جو فوق‌العاده ورزشگاه و قدرت بازیکنانش می‌توانند یک شگفتی بزرگ خلق کنند: «ما از سوت آغاز مثل گرگ‌های گرسنه به آنها حمله می‌کنیم و من مطمئنم پرتغال در ورزشگاه ما مغلوب می‌شود. ما به تشویق نیاز داریم باید جوی ایجاد شود که گویا همه دنیا در برابر پرتغال قرار گرفته‌اند.»
امیر اسپاهیچ و سمیر موراتوویچ مدافعان و الویر رحیمیچ هافبک دفاعی بوسنی پس از دریافت کارت زرد در لیسبون برای این بازی محرومند، بوریس پاندزا جای اسپاهیچ را می‌گیرد و زلاتان بایراموویچ و میرالم پیانیچ در سیستم هجومی 2-5-3 در خط میانی قرار می‌گیرند.
در آن سوی میدان کارلوس کرش که می‌داند یک گل در خانه حریف راه صعودشان را هموار می‌کند گفته طوری مهره چینی می‌کند که تیمش از هر فرصتی برای حمله استفاده کند: «بوسنی حمله‌ور می‌شود و ما هم قصد داریم در ضدحملات زهر خودمان را بریزیم. » برونو آلوز زننده تک گل بازی رفت و دکو آسیب دیدگی جزئی دارند اما احتمالاً به این بازی می‌رسند.

واکنش نگران‌کننده

فرانسه با پیروزی ارزشمندی که در دوبلین به دست آ‌ورد به جام جهانی خیلی نزدیک شده اما از طرفی نگران واکنش ایرلندی‌هاست. قبل از بازی رفت مسأله درگیری ریمون دومنش با برخی بازیکنان بزرگ تیم مطرح شد و بعد از سوت پایان صحنه مشاجره لاسانا دیارا با کیت اندروز و ریچارد دان توسط خیلی‌ها دیده شد. اما گذشته از اینها دو تیم به دنبال کسب نتیجه لازم در بازی برگشت هستند. جووانی تراپاتونی به جای فکرکردن به فرصت‌های ازدست رفته بازی رفت، امیدوار است حملات تیمش در پاریس به گل منجر شود و پس از آن بتوانند بازی را کنترل کنند: «دفاع فرانسه نفوذپذیر است، آنها در مرحله گروهی 18 گل زده‌اند اما 9 گل هم خورده‌اند و این کافی است. ما هم بیرون از خانه گل زدیم البته نه به اندازه آنها، چون مهاجمان خیلی خوبی دارند.»
امیدهای تراپ با مصدومیت اریک آبیدال بیشتر هم شده چون حالا باید سباستین اسکیاسی در کنار ویلیام گالاس در خط دفاعی قرار گیرد البته آمار خارج از خا نه ایرلند چندان جالب نیست و آنها آخرین بار 22 سال پیش در گلاسکو با یک گل اسکاتلند را بردند و راهی جام ملت‌های اروپای 1988 شدند.

پایبند به اصول

این که اسلوونی یک گل در روسیه زده سبب نمی‌شود گاس هیدینک اصول هجومی خود را زیر پا بگذارد، مربی هلندی درباره بازی برگشت گفت: «از وقتی آمدم اینجا سعی کردم فوتبالی هجومی، ‌زیبا و تماشاگرپسند بازی کنیم، این بر خلاف طبیعت فوتبال روسیه است که دفاعی و محتاطانه بازی کنیم. البته نه این که دفاع را رها کرده و فقط حمله کنیم. اسلوونی به گل نیاز دارد بنابراین حمله می‌کند پس ما باید متعادل باشیم و از فرصت‌های خود به بهترین شکل استفاده کنیم. » او در این بازی یوری ژیرکوف، ‌هافبک کناری چلسی که زانویش مصدوم بود و به بازی رفت نرسید، را هم در اختیار دارد.
نکته جالب درباره اسلوونی این که نخست‌وزیر کشور منطقه بالکان قول داده اگر بازیکنان این تیم بتوانند شگفتی بیافرینند و به جام جهانی بروند کفششان را تمیز می‌کند. تیم چهل و نهم فیفا هم امید زیادی دارد باخت 2-یک در روسیه را جبران کند و برای دومین بار به جام جهانی صعود کند.

حس برتری

اوکراین که در بازی رفت در آتن تساوی بدون گل به دست آورده با نوعی حس برتری در دیدار برگشت به میدان می‌رود و آماده است این بار با بازی هجومی‌تری راهی جام جهانی شود. اوکراین در بازی رفت چند فرصت خوب به دست آورد و اولکسی میخاییلی چنکو تأکید‌ می‌کند اگر تیمش می‌خواهد به جام جهانی برود باید حمله کند: «ما باید حمله کنیم و شیوه‌های متنوع به کار ببریم اگر می‌خواهیم صعود کنیم. فلسفه یونان دفاع منسجم و گل زدن روی ضربات ایستگاهی است. در حالی که حمله می‌کنیم نباید به آنها فرصت ضدحمله بدهیم. » با کاپیتان آندری شوچنکو در بازی رفت تنها مهاجم تیم بود اما اولگ گوسف و آرتم میلفسکی در سیستم 3-3-4 به خط حمله اضافه می‌شوند، آناتولی تیموشچوک هم نقشی تعیین‌کننده در تغذیه مهاجمان تیم خواهد داشت. اتو رهاگل مربی 71 ساله و آلمانی یونان نیز پس از سیستم پنج دفاع در بازی رفت مورد انتقادات زیادی قرار گرفته و احتمالاً ترکیب هجومی تری در این دیدار که در دونتسک برگزار می‌شود، ‌راهی میدان می‌کند.

2 بازی حساس

پس از بازی جنجالی مصر و الجزایر کار دو تیم به یک بازی پلی آف در سودان کشیده و این دیدار تحت تدابیر شدید امنیتی در این کشور بی‌طرف برگزار می‌شود، برنده این دیدار به جام جهانی صعود می‌کند. زمان بازی اروگوئه و کاستاریکا طوری است که تکلیف تیم‌های دیگر روشن شده و در حقیقت آخرین تیم از 32 تیم حاضر در جام جهانی در این بازی مشخص می‌شود. اروگوئه شانس زیادی دارد با توجه به پیروزی یک- صفر در کاستاریکا به جام جهانی صعود کند.
منبع: Reuters
برنامه پلی‌آف جام جهانی
مصر- الجزایر 21:00
اوکراین- یونان21:30
بوسنی- پرتغال 23:15
اسلوونی- روسیه 23:15
فرانسه- ایرلند جنوبی 23:30
اروگوئه- کاستاریکا 2:30
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار