کد خبر: 1097961
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
اعتراض جامعه صنفی تهیه‌کنندگان به تخلف در معرفی نماینده اتحادیه تهیه‌کنندگان
جلوی انتخابات شائبه‌دار خانه سینما را بگیرید جامعه صنفی تهیه‌کنندگان در آستانه برگزاری شانزدهمین انتخابات خانه سینما که قرار است امروز برگزار شود، با انتشار نامه‌ای ضمن اعتراض به تخلف صورت گرفته در فرآیند معرفی نمایندگان تهیه‌کنندگان در این دوره از انتخابات خانه سینما، صلاحیت حقوقی اشخاص معرفی‌شده را مخدوش و فاقد جایگاه نمایندگی اعلام کرده‌است.
مصطفی شاه کرمی

جامعه صنفی تهیه‌کنندگان در آستانه برگزاری شانزدهمین انتخابات خانه سینما که قرار است امروز برگزار شود، با انتشار نامه‌ای ضمن اعتراض به تخلف صورت گرفته در فرآیند معرفی نمایندگان تهیه‌کنندگان در این دوره از انتخابات خانه سینما، صلاحیت حقوقی اشخاص معرفی‌شده را مخدوش و فاقد جایگاه نمایندگی اعلام کرده‌است.
صنوف مختلف سینمایی نمایندگان خود را برای حضور در شانزدهمین انتخابات خانه سینما که امروز برگزار می‌گردد، معرفی کرده‌اند. جامعه صنفی تهیه‌کنندگان به عنوان یکی از صنوف عضو خانه سینما در مورد نماینده معرفی‌شده ادعا کرده رضایت حداکثری آن صنف را ندارد، بنابراین از آن فرد با تعبیر «نماینده‌ای غیرقانونی» یاد کرده‌است. مجموع افرادی که در سینمای کشورمان به عنوان تهیه‌کننده و با اطلاق «اتحادیه تهیه‌کنندگان» مشغول فعالیت هستند در قالب چهار تشکل مجزا دسته‌بندی شده‌اند که عبارتند از: جامعه صنفی تهیه‌کنندگان، انجمن مستقل، انجمن کارگردانان و تهیه‌کنندگان و کانون تهیه‌کنندگان.
اما علت اصلی اعتراض جامعه صنفی تهیه‌کنندگان به عنوان فراگیر‌ترین تشکل این عرصه در مورد نماینده معرفی شده به خانه سینما برای تشکیل مجمع عمومی و برگزاری انتخابات چیست؟ ماجرا از این قرار است که ظاهراً سه تشکل «انجمن مستقل»، «انجمن کارگردانان و تهیه‌کنندگان» و «کانون تهیه‌کنندگان»، بدون اطلاع جامعه صنفی تهیه‌کنندگان، تشکیل جلسه می‌دهند و با مفروض داشتن این گزاره که مجموع آن‌ها جمعیت حداکثری (اکثریت) تهیه‌کنندگان را تشکیل داده‌اند، اقدام به معرفی منوچهر محمدی به عنوان نماینده تهیه‌کنندگان در شانزدهمین انتخابات خانه سینما می‌کنند!
نکته جالب و نقض‌کننده انگاره در اکثریت‌بودن این سه تشکل آن است که افراد عضو جامعه صنفی تهیه‌کنندگان ۵۵ درصد از جمعیت کل تهیه‌کنندگان سینما را تشکیل می‌دهند و به نوعی پرجمعیت‌ترین تشکل صنفی تهیه‌کنندگان در سینمای ایران به حساب می‌آید. این در حالی است که سه تشکل دیگر در بهترین حالت متشکل از ۴۵ درصد اعضا است که نشان می‌دهد آن‌ها به عنوان اکثریت قلمداد نمی‌شوند. صرف‌نظر از این مورد باید توجه داشت که چنین بند و تبصره‌ای در اساسنامه اتحادیه تهیه‌کنندگان به عنوان یکی از راه‌های معرفی نماینده قانونی این اتحادیه برای شرکت در انتخابات خانه سینما یا هر کار دیگری وجود ندارد و صرفاً انتخاب نماینده باید به تأیید هر چهار تشکل برسد تا وجهه قانونی داشته‌باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار