کد خبر: 108318
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۸۸ - ۱۷:۵۷
در آستانه سفر احمدی‌نژاد به آنکارا


در آستانه سفر محمود احمدی‌نژاد به ترکیه و در پی سفر موفقیت‌آمیز اردوغان به ایران، رئیس جمهوری این کشور در اجلاس وزیران اقتصاد و دارایی کمسک در استانبول بر عزم کشورش برای توسعه مناسبات با ایران تأکید کرد. این موضع‌گیری مقامات ترک از دید تحلیل‌گران به عنوان نگاه استراتژیک ترکیه به موقعیت ایران برای تعامل با کشورهای دیگر منطقه از جمله شرق آسیا تعبیر شده است.
عبدالله گل این مطلب را در سخنان افتتاحیه خود در اجلاس کمسک عنوان کرد و گفت:‌ روابط ایران و ترکیه مبتنی بر اصل مداخله نکردن در امور داخلی یکدیگر، حسن همجواری و همکاری امنیتی است.
او اضافه کرد: در این چارچوب ترکیه خواهان توسعه و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی و تجاری است.
رئیس جمهوری ترکیه به برنامه هسته‌ای ایران نیز اشاره کرد و گفت: ترکیه همواره تأکید کرده و می‌کند که راه حل این مسأله گفت و گو ووش دیپلماتیک است و معتقدیم تنها در این صورت است که می‌توان به نتیجه رسید.
عبدالله گل گفت: در دنیای امروزی گفت و گو باید مهم‌ترین ابزار برای حل مسائل بین‌المللی باشد و کشورهای اسلامی برای کاهش تبعات جهان‌گرایی و تبدیل آن به فرصت باید همبستگی بیشتری نشان دهند. اجلاس کمسک به مناسبت بیست‌وپنجمن سالگرد تشکیل آن، امسال برای نخستین بار پذیرای سران چند کشور اسلامی از جمله دکتر محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری کشورمان خواهد بود.
در این راستا، احمد داود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در سخنانی در آکادمی دیپلماسی بین‌المللی فرانسه با انتقاد از سیاست‌های دو گانه غرب در خاورمیانه تصریح کرد: نیازی به تحریم علیه ایران نیست.
وی همچنین در جمع خبرنگاران تأکید کرده است ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و کشورش جمهوری اسلامی ایران را یک تهدید هسته‌ای نمی‌داند.
وی با تأکید بر اینکه ترکیه سلاح هسته‌ای را برای منطقه مضر می‌داند افزود: همه کشورها حق دارند به فناوری صلح آمیز هسته‌ای دست یابند و کسی نمی‌تواند این حق مشروع را از کشورها بگیرد.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین تأکید کرد راه حل مسأله هسته‌ای ایران گفت‌وگو است.
وی گفت:‌ اگر جامعه بین‌المللی ابهامی در مورد برنامه هسته‌ای ایران دارد، تنها راه رفع این ابهام گفت‌وگو و دیپلماسی است.
در همین حال تلویزیون ترکیه نیز با بازتاب سخنان محمود احمدی‌نژاد، از رئیس جمهوری کشورمان گزارش داد که مناسبات ایران و ترکیه روند توسعه را ادامه خواهد داد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار