کد خبر: 107378
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۲
بر اساس تفاهمنامه‌ای که بین وزارت بهداشت و وزارت راه منعقد شد، پایگاه‌های اورژانس پیش بیمارستانی در فرودگاه‌های کشور مستقر می‌شوند و شبکه انتقال اطلاعات و همکاری بین اورژانس و فرودگاه‌ها تشکیل می‌شود.
بر اساس این تفاهمنامه مراکز مدیریت بحران (EOC) و پایگاه‌های اورژانس کشور در محل فرودگاه‌های کشور ایجاد می‌شوند، سوله‌های دپوی تجهیزات امدادی برای زمان بحران در فرودگاه‌ها ایجاد می‌شوند، خطوط ارتباطی hotline بین 2 مرکز راه‌اندازی می‌شود و دو مرکز با آموزش متقابل و برگزاری مانورهای دوره‌ای برای همکاری در زمانهای بحران آماده می‌شوند.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: تاکنون مهمترین همکاری وزارت بهداشت و وزارت راه همکاری اورژانس پیش بیمارستانی برای کاهش تلفات جاده‌ای بوده است که حاصل آن این است که با وجود افزایش بیش از 100درصدی تعداد خودروها نه تنها تعداد تلفات رانندگی کم نشده بلکه کاهش نیز داشته است البته هنوز با وضع مطلوب فاصله زیادی داریم.
حسن امامی رضوی افزود:‌ در حوزه خدمات هوایی وزارت راه تاکنون همکاری زیادی با وزارت راه نداشته‌ایم اما با تفاهمنامه‌ای که امروز منعقد می‌شود، حضور همکاران اورژانس کشور در فرودگاه‌ها پر رنگ می‌شود و دسترسی مردم به خدمات سلامت در فرودگاه‌ها بیشتر می‌شود.
وی گفت: افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی با اجرای طرح سطح بندی خدمات و ارتقای شبکه بهداشتی و درمانی از اهداف و برنامه‌های وزارت بهداشت است.
وی افزود: با اجرایی شدن این تفاهمنامه وزارت بهداشت نیز از خدمات ناوگان هوایی وزارت راه و ترابری برای افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص در زمان بحران‌ها بیشتر استفاده می‌کند و شبکه مشترک انتقال اطلاعات بین دو طرف تشکیل می‌شود.
مومنی، مدیر عامل شرکت مادر تخصصی فرودگاه‌های کشور در پاسخ به پرسش فارس گفت: در زمان حاضر 54 فرودگاه فعال در کشور داریم که 8 فرودگاه آن بین‌المللی، 21 فرودگاه مرز هوایی برای سفرهای زیارتی و 25 فرودگاه نیز داخلی هستند.
وی افزود: هزینه زیادی برای مراقبت از پروازها در کشور انجام می‌شود تا ایمنی و سلامت مردم تأمین شود اما تاکنون برای سلامت مسافران در فرودگاه امکاناتی در اختیار نداشتیم، البته با برخی از مراکز درمانی نزدیک فرودگاه همکاری داشتیم اما برخی از آنها با فرودگاه‌ها مثل فرودگاه امام یا اصفهان بسیار دور بودند به همین علت حضور اورژانس در فرودگاه هم دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی را در فرودگاه میسر می کند و هم این امکان را فراهم می‌کند که بیماران نیازمند به سرعت به مراکز درمانی ارجاع شوند و در مسیر نیز از خدمات اورژانسی برخورار شوند.
وی همچنین به مثال زلزله بم اشاره کرد و گفت: فرودگاه بم مهمترین راه برای انتقال امکانات و تجهیزات امدادی بعد از زلزله بود به طوری که در زمان عادی فقط 3 پرواز روزانه در این فرودگاه انجام می‌شد اما بعد از زلزله تا روزی 44 پرواز نیز در این فرودگاه انجام شد که نقش بسیار مهمی در نجات مصدومان داشت.
غلامرضا معصومی، رئیس اورژانس کشور نیز در این مراسم در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره تأمین نیرو و امکانات اجرای این طرح در اورژانس کشور توضیح داد: پرسنل و نیروهای مورد نیاز اجرای این طرح در راستای طرح توسعه اورژانس کشور که اعتبار آن موجود است، تأمین می شود و مشکلی از این نظر وجود ندارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار