رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس گفت: هرچند کورههای سیمان کارخانههای سیمان میتوانند با ۳۰ درصد کاهش مصرف برق هم به تولید ادامه دهند، اما برق آن باید مستمر دایر باشد که وزارتخانههای نیرو و صمت باید روی این موضوع به توافق برسند.
به گزارش تسنیم، سیدشمسالدین حسینی در تشریح نشست جلسه اخیر کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای اصل ۴۴ مجلس به حضور معاون معدنی وزیر صمت، رئیس سازمان حمایت مصرفکننده، نمایندگانی از بورس کالا، انجمن تولیدکنندگان سیمان، مرکز پژوهشها و دیوان محاسبات در این جلسه اشاره کرد.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این جلسه درباره رسیدگی به مشکل کمبود سیمان در کشور و افزایش قیمت این محصول بود، گفت: واحدهای تولیدکننده سیمان در ماههای گذشته با قطعی مکرر برق روبهرو شدند که این امر موجب کاهش عرضه سیمان و افزایش قیمت این محصول شده است.
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس ادامه داد: هرچند کورههای سیمان کارخانههای سیمان میتوانند با ۳۰ درصد کاهش مصرف برق هم به تولید ادامه دهند، اما برق آن باید مستمر دایر باشد که وزارتخانههای نیرو و صمت باید روی این موضوع به توافق برسند.
حسینی اظهار کرد: مقرر شد کمیتهای چندجانبه متشکل از وزارت صمت با محوریت سازمان حمایت مصرفکننده، وزارت اقتصاد و دارایی با محوریت سازمان بورس اوراق بهادار، شرکت بورس کالا و انجمن تولیدکنندگان سیمان تشکیل شود تا چارچوب رگلاتوری برای نحوه عرضه سیمان تعیین تکلیف شود. وی با بیان اینکه مقرر شد حداکثر عرضه سیمان در بورس کالا انجام شود، افزود: در حال حاضر محصول سیمان در بورس پذیرفته شده، اما برخی از شرکتهای تولیدکننده سیمان در بورس پذیرفته نشدند. مقرر شد شرکت بورس کالا با همکاری انجمن تولیدکنندگان سیمان و پشتیبانی وزارت صمت پذیرش همه را انجام دهد. رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس گفت: همچنین باید میزان حداقل معامله سیمان در بورس به گونهای باشد که حتی مصرفکنندگان و توزیعکنندگان در مقیاس پایین نیز امکان خرید داشته باشند که در حال حاضر این عدد حدود ۱۰ تن است.
به گزارش خانه ملت، حسینی در پایان افزود: پیشبینی میشود با انجام اقدامات مذکور قیمت سیمان در بازار تعدیل شود.