کد خبر: 1052535
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۵

در هفته‌های اخیر همزمان با داغ‌شدن رقابت‌های انتخاباتی، اخبار افزایش قیمت انواع کالا‌های مصرفی اعم از شوینده‌ها، غذا‌های کنسروی به ویژه تن‌ماهی، مرغ، روغن و برنج در لابه‌لای اخبار گم شد. برخی دیگر از تولیدکنندگان مانند دامداران و صنایع لبنی نیز زمزمه افزایش مجدد قیمت‌ها را به راه انداختند. فعالان بازار نسبت به کاهش قدرت خرید مردم و عدم کشش بازار هشدار داده و از ستاد تنظیم بازار می‌خواهند در ۴۵روز باقیمانده از دولت با امتیاز‌گیری برخی از فرصت‌طلبان و تولیدکنندگان سود جومقابله کنند و دفاع از حقوق مصرف‌کنندگان را فراموش نکنند.
در هفته‌های گذشته، در حالی که کشور درگیر مناظره‌ها و رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری بود، برخی از تولیدکنندگان با گرفتن مجوز افزایش قیمت از ستاد تنظیم بازار و بعضاً سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان قیمت کالای تولیدی‌شان را بین ۱۰تا ۳۰درصد افزایش دادند. در این ایام قیمت تن ماهی، انواع رب و غذا‌های آماده، قیمت گوشت قرمز و مرغ، انواع روغن و شوینده‌ها در افزایش قیمت‌ها در سومین ماه سال رکورد زد و در روز‌های پایانی عمر دولت تدبیر، امتیاز گرفتند.
همچنین اخباری از بازار شیرخام و فرآورده‌های لبنی منتشرشد مبنی بر اینکه تولیدکنندگان شیرخام که در ماه‌های اخیر بالاترین افزایش قیمت را در یک‌سال اخیر داشته‌اند، بار دیگر به بهانه گرانی نهاده‌ها و آزاد‌سازی قیمت سبوس به دنبال گرانی قیمت شیر به ۶تا ۷هزار تومان هستند. انگار برخی از این‌ها از گرانی سیر نمی‌شوند. زیاده‌خواهی دامداران و کارخانجات لبنی در حالی است که در یک‌سال اخیر مصرف شیر و لبنیات به شدت افت کرده و با افزایش مجدد قیمت‌ها بیم آن می‌رود که در تابستان بازار با رکود مواجه شده و شیر و لبنیات به کارخانجات برگشت بخورد. فعالان بازار از کاهش قدرت خرید مردم خبر می‌دهند و با توجه به کاهش تقاضا نسبت به افزایش قیمت کالا‌های مصرفی هشدار می‌دهند. فعالان بازار می‌گویند: در یک ماه گذشته فروش شیر و لبنیات، حبوبات، روغن و برنج به دلیل گرانی افت کرده و روزانه بخش زیادی از لبنیات و کالا‌های فسادپذیر به کارخانه و مراکز پخش بازگشت می‌خورد. مصرف شوینده‌ها نیز کاهش یافته و با توجه به شیوع ویروس کرونا افت بازار‌ها زنگ خطر بزرگی برای متولیان بازار و سلامت کشور است. به گفته آنها، ستاد تنظیم بازار با صدور مجوز‌های گرانی قیمت‌ها در روز‌های پایانی عمر دولت رکورد زده و مصرف‌کنندگان و صنوف توزیعی را با چالش جدی مواجه کرده‌اند و ادامه این وضعیت در ۴۵روز باقی مانده، دولت آینده را با مشکل افزایش تورم کالا‌های مصرفی مواجه خواهد کرد. از بازار مرغ وگوشت قرمز نیز خبر می‌رسد که نبود نظارت بر سیستم توزیع قیمت مرغ را بین ۳۰ تا ۳۵درصد نگه داشته و مرغ تنظیم بازار بسیار کمیاب شده است. براساس مشاهدات میدانی از خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران هر کیلو مرغ کامل آماده طبخ با قیمت‌های ۲۸تا ۳۵ هزار تومان عرضه می‌شود. همچنین برخی از خرده‌فروشی‌ها مرغ گرم کامل نداشته و اقدام به فروش مرغ قطعه‌بندی شده می‌کنند؛ به طوری که قیمت هر کیلو سینه پاک شده حدود ۵۹هزارتومان و ران نیز حدود ۲۹ هزارتومان است. در حالی که قیمت مصوب مرغ براساس آخرین تصمیمات قرارگاه ساماندهی مرغ کشور در فروردین ماه ۲۴هزار و۹۰۰تومان شد.
به عبارت دیگر بازار‌ها در هفته‌های پایانی دولت رها شده است. ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت کالا‌ها موافقت می‌کند و تعزیرات و سازمان حمایت نیز نظارت بر سیستم توزیع را کاملاً تعطیل کرده‌اند. بازار گوشت قرمز هم به حال روز مرغ دچار شده و قیمت‌ها سقف مشخصی ندارد.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
0
0
خوب بیشعورا چرا نمیرین خودتون حساب کنید،سواد که دارید؟؟؟
درصد تبدیل خوراک به گوشت که آمار دامپزشکی هست رو بزنید خودتون می‌فهمید که دام زنده امروز باید بالای کیلویی ۱۰۰هزار تومان باشه
پس لطفا توهم نزنید،سود سیر نشدنی تو کون خر بوده
اگه قیمت دام زنده بالای ۸۰هزار تومان برسه تازه با هزینه تولید سر به سر میشه خواهشا بیشتر از این برا خودتون خیال پردازی نکنید مگه کورید نمیبینید دامدارا دامهاشون رو با چک یک ساله و دو ساله میفروشن
و دام زنده هم روز به روز داره ارزونتر میشه
یا خودتون رو به نفهمی زدین
پس چی شد مگه مقام معظم رهبری نگفتند مانع زدایی و پشتیبانی و جهش تولید؟؟؟؟
حالا شما در جواب ایشون و دامداران محترم میگید ما دامدارا سیری ناپذیریم
عزیزی که این مطالب رو تو سایتت میزاری اول برو تحقیق کن و با چن تا دامدار صحبت کن و برو از نزدیک چگونگی تولید گوشت رو ببین
بعد بیا از این چرت و پرتا تو سایتت بزن
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار