کد خبر: 105076
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۸۸ - ۱۷:۵۸
روابط ترکیه و اسراییل در سراشیبی سقوط
رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در چهارمین نشست مجمع پارلمانی مدیترانه در استانبول اسراییل را به کاربرد قدرت نامتوازن در غزه متهم کرد که این امر موجب مشاجره لفظی وی با معاون وزیر خارجه اسراییل شد.
برای اولین بار، زمانی که نخست وزیر ترکیه با شیمون پرز بر سر مسأله فلسطین و حمله به نوار غزه مشاجره لفظی تندی داشت، کسی تصور نمی‌کرد روابط دو متحد استراتژیک خاورمیانه در یک سراشیبی قرار گیرد که ناظران در هفته‌های اخیر هر روز شاهد بحرانی تازه در روابط آنکارا – تل آویو باشند.
اردوغان در آئین افتتاح نشست مجمع پارلمانی مدیترانه گفت: مسأله فلسطین عامل اصلی مشکلات خاورمیانه است و بی‌تفاوتی در مقابل این ظلم غیرممکن است، که این اظهارنظر وی با واکنش معاون وزیر خارجه اسراییل مواجه شد.
ماژالی وبی، معاون وزیر خارجه اسراییل در پاسخ به اردوغان گفت: بچه‌های اسراییلی نیز کشته می‌شوند که اردوغان در جواب می‌گوید:‌آیا تعداد کشته‌های شما قابل مقایسه است؟ آیا بمب‌های فسفری را که بر سر مردم غزه ریخته‌اید، فراموش کرده‌اید؟
وی پس از مشاجره لفظی نیز با اشاره به توان نظامی رژیم صهیونیستی گفته است: آیا من می‌توانم به خاطر مناسبات. ترکیه با اسرییل این مطالب را بازگو نکنم، آیا من می‌توانم آنها را مخفی کنم؟
این تنش‌ها در حالی است که معاون نخست وزیر اسراییل، کشور ترکیه را به بهبود روابط با این رژیم فراخوانده است،. وی در گفت‌وگو با پایگاه اینترنتی تلویزیون کانال 7 ترکیه گفته است اسراییل مایل است همچون گذشته روابط خوبی با ترکیه داشته باشد.
وی مسائل پیش آمده در روابط فی مابین را موقتی خوانده و گفته است اسراییل و ترکیه منافع مشترک زیادی دارند و روابط آنها باید به دوران گذشته بازگردد. تحلیلگران سیاسی بر این عقیده‌اند که سیاست خارجی جدید ترکیه بر استفاده از روابط دوستانه با کشورهای غربی و همسایگان خود در صدد فشار بر اسراییل است و آنکارا با دیدی واقع بینانه به مسأله خاورمیانه دریافته است که در شرایط کنونی باید تا حد امکان از روابط دوستانه با اسراییل اجتناب ورزد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار