معرفی پیرو فسفات و تاریخچه استفاده از آن
کد خبر: 1040584
لینک کوتاه: https://www.Javann.ir/004Mhc
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰

معرفی پیرو فسفات و تاریخچه استفاده از آن

رپورتاژ آگهی/ پیرو فسفات از جمله نمک های غیرآلی خوراکی است که در صنایع غذایی با کاربردهای گسترده ای مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته است. این سدیم که آن را با نام اسید پیرو فسفات و نشان اختصاری SAPP نیز معرفی می کنند، اولین بار در صنعت غذا و به عنوان مخمر کننده قوی نان مورد استفاده قرار گرفت، به طوری که اگر بخواهیم تاریخچه این نمک را بررسی کنیم به اواخر قرن هجدهم میلادی می رسیم، زمانی که نانواها به جای استفاده از مخمرهای طبیعی سعی داشتند از مواد شیمیایی برای عمل آوردن سریع خمیر استفاده کنند.

همانطور که می دانید مخمرها نقش اساسی و مهمی در عمل آوری خمیر نان و انواع شیرینی ها دارند، به طوری که از ترکیب بیکینگ پودر، جوش شیرین و مواد شیمیایی مختلف مخمرهایی را به دست می آورند که سرعت بیشتری در تخمیر مواد داشته باشند. در اواخر قرن هجدهم نانواها سعی داشتند از ترکیبات شیمیایی اسیدها به جای ترکیبات قلیایی در ساخت مخمرهای جدید استفاده کنند، به طوری که آن ها مخمرهای طبیعی را کنار گذاشته و به سمت ترکیبات شیمیایی جذب شدند. در اواخر همین دوره نمک غیر آلی پیرو فسفات به عنوان یک مخمر جدید کشف شد.

معرفی پیرو فسفات و تاریخچه استفاده از آن

کاربرد پیروفسفات در صنایع مختلف

با کشف و کاربرد نمک غیر آلی سدیم پیرو فسفات امروزه از این ماده در تهیه انواع مواد غذایی، تهیه خمیر نان و شیرینی و سایر خوراکی ها استفاده می شود؛ اما شاید تصور کنید علت اصلی کاربرد این ماده در پخت خوراکی ها سرعت بالای آن در تخمیر سازی یا بافر کنندگی است. این باور با توجه به کاربرد فراوان پیرو فسفات در صنعت غذا و شیرینی تا حدودی درست است؛ اما تمام کاربرد سدیم پیروفسفات نیست!

در برخی موارد از این نمک برای افزایش ماندگاری کیفیت غذاها، کنسرواسیون و نگهداری طولانی مدت خوراکی ها نیز استفاده می شود. در واقع خواص و ویژگی های متنوع این سدیم در تهیه، پخت و نگهداری انواع مواد غذایی و خوراکی باعث شده تا از آن در انواع کاربردهای مختلف استفاده شود، به عنوان مثال از جمله کاربردهای این ماده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد پیروفسفات در فرآوری های پروتئینی:

در این روش با استفاده از نمک جامد و خوراکی پیروفسفات می توانیم فرآورده های گوشتی را تا زمان های طولانی تری نگهداری کنیم. در واقع با استفاده از این نمک رنگ صورتی و حالت طبیعی گوشت را تا مدت ها می توان مثل روز اول آن ها حفظ کرد و از فساد سریع فرآورده های گوشتی جلوگیری به عمل آورد. همچنین با استفاده از این ماده می توان حالت ارتجاعی گوشت را افزایش داد و با کاهش سفتی و چربی موجود در آن، طعم و کیفیت بهتری در هنگام پخت گوشت به دست آورد.

تولید بیکینگ پودر دوکاره:

اگر با ویژگی ها و کاربردهای بیکینگ پودر آشنا باشید، حتما می دانید که این پودر در دو نوع تک کاره و دوکاره با کاربردهای متنوع تهیه و تولید می شوند تا در زمان پخت خوراکی ها از جمله کیک و شیرینی، کیفیت و بافت مطلوب تری در مواد غذایی ایجاد کنند. بیکینگ پودرهای دوکاره قابلیت و کاربرد بهتری در تولید خمیر شیرینی و پخت انواع کیک های اسفنجی و لایه ای دارند و با فرایند تخمیر سازی در هنگام پخت بافت بهتری به مواد غذایی می دهند، از این رو برای آنکه بتوانیم قابلیت تخمیر در حرارت بالا را به وسیله بیکینگ پودر در خمیر ایجاد کنیم، لازم است از یک نوع اسید در ساخت بیکینگ پودر استفاده نماییم. پیرو فسفات در واقع همان اسیدی است که خاصیت تخمیر سازی خمیر در هنگام پخت را با ترکیب شدن در بیکینگ پودر ایجاد می کند.

افزایش حجم نان:

پیروفسفات ها با جذب و نگهداری رطوبت ماندگاری و کیفیت مواد غذایی را پس از پخت افزایش می دهند، از این رو در انواع صنایع غذایی خصوصا تهیه و پخت نان از این محصول برای پخت سریع مواد غذایی با کیفیت های فوق العاده و با ماندگاری های بالاتر استفاده می شود.

کنسرواسیون:

همانطور که اشاره شد این نمک خاصیت بی نظیری در افزایش ماندگاری کیفیت مواد غذایی پخت شده دارد، به همین دلیل معمولا از آن برای کنسرواسیون انواع مواد غذایی همچون محصولات دریایی، انواع پنیرها، فرآورده های گوشتی و … استفاده می شود.

معرفی پیرو فسفات و تاریخچه استفاده از آن

کیفیت مواد اولیه را پیش از خرید بررسی کنید!

پیش از آنکه اقدامی در زمینه خرید داشته باشید، حتما لازم است از استانداردهای بهداشتی و کیفیتی محصول مورد نظر اطلاع حاصل نمایید. خرید بیکینگ پودر، ژل کیک و پیرو فسفات برای تهیه انواع شیرینی ها و خوراکی به عنوان مواد پایه ای بسیار مهم است؛ اما اینکه کدام محصول می تواند کیفیت مواد غذایی را پس از پخت تضمین کند، نیز موضوع مهمی است.

بنابراین برای آنکه بتوانید همواره بهترین کیفیت را در مواد غذایی پخته شده ایجاد کنید، در ابتدا لازم است کیفیت و استانداردهای مواد اولیه خریداری شده را بررسی کنیم. برای این منظور نیز خرید از برندها و تولیدکنندگان معتبر بهترین راهکار است و با وجود برندهای وارداتی بی کیفیت و نامرغوب شاید تصور کنید این موضوع مسئله حل نشدنی می باشد.

برند معتبر فیدان از جمله تولیدکنندگان داخلی محصولات صنایع غذایی و شیرینی پزی در کشور است که توسط شرکت بهبود نوآوران ماندگار محصولات متنوعی را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می کند. تمامی محصولات برند فیدان مطابق با استانداردهای بین المللی تولید شده و تحت نظارت وزارت بهداشت کشور به بازار ارائه می شود. بنابراین خرید از این برند می تواند یک گزینه ایده آل در تهیه انواع محصولات ژل کیک، بیکینگ پودر و ... در صنعت شیرینی پزی باشد. برای خرید از شرکت بهبود نوآوران ماندگار می توانید به سایت فروشگاهی آن ها www.ghodsico.com مراجعه نموده و ضمن آشنایی با محصولات متنوع فیدان خرید خود را به راحتی و با اطمینان خاطر انجام دهید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدید ها
عناوین پیشنهادی
آخرین اخبار