کد خبر: 102942
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۸۸ - ۱۹:۲۱
گویا قرار نیست ماجرای پردامنه انتخابات افغانستان به این زودی سرانجامی بگیرد و با وجود سپری شدن دو ماه از آن، ‌هنوز اما و اگرهای بسیاری پیرامون آن را گرفته‌اند. ‌در حالی که ‌بر اساس نتیجه نهایی اعلام شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، ‌حامد کرزای با کسب 54 درصد آرای پیروز قطعی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شد و 28 درصد آرای عبدالله عبدالله شکست قطعی وی را رقم زد، ‌تردیدهایی که از سخنان پیتر گالبرایت به وجود آمد باعث خدشه دار شدن این نتیجه شد. ‌او مدعی تقلب گسترده در انتخابات شد که به گفته وی، ‌30 درصد آرای کرزای از همین طریق به دست آمده است.
‌ادعاهای وی موجب شد که او از مقام معاونت فرستاده ویژه سازمان ملل استعفا دهد و پس از آن، ‌وی «کای ایده»، ‌رئیس خود و فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان ‌را متهم به تبانی با کرزای کند، ‌اتهامی که دست‌آویز اعتراضات عبدالله عبدالله به «ایدی» شد. ‌اکنون، «‌کای ایدی» پس از مقاومت اولیه، ‌تغییر رأی داده ‌و او هم به صف معترفین به تقلب گسترده در جریان این انتخابات پیوسته است.
بنابر ظواهر امر، ‌ایدی به دنبال اتهاماتی که متوجه او شده بود مجبور شد تا در کنفرانس مطبوعاتی حاضر شود و با عبارتی محتاطانه، ‌مهر تأیید بر ادعاهای معاون سابق خود بزند. ‌او در این کنفرانس با اشاره به سخنان گالبرایت و ذکر تقلب 30 درصدی گفت: «در مقطع فعلی هیچ روشی برای اطلاع یافتن از اینکه سطح تقلب چقدر بوده است، ‌وجود ندارد.
‌بنده اطلاعی ندارم و هیچ کس دیگری هم نمی‌داند. ‌تنها چیزی که می‌توانم بگویم آن است که تقلب گسترده رخ داده و هر نوع رقم مشخصی هم که اعلام شده، ‌گمانه‌زنی محض است». ‌هر چند که ایدی در مورد میزان م شخص تقلب محتاطانه سخن گفت، ‌اما اعتراف قطعی او به وجود تقلب گسترده، ‌موقعیت کرزای به عنوان رئیس جمهور آینده افغانستان را بیش از گذشته در معرض تهدید قرار داد و علاوه بر این، ‌مشکلی اساسی بر سر تعیین تکلیف این انتخابات به وجود آورده است.
واقعیت امر آن است که بلاتکلیفی در تعیین رئیس جمهور افغانستان بیش از هر چیز بر جامعه و مردم افغانستان تاثیر منفی گذاشته است. ‌آنان قبل از این انتخابات انتظار برگزاری انتخاباتی سالم را داشتند تا آنکه ‌رئیس جمهور آینده افغانستان بتواند با اتکا به آرای مردم از پس مشکلات فزاینده این کشور مصیبت‌زده از جنگ و دیگر مشکلات برآید اما اکنون، ‌با شنیدن این خبر از سوی یکی از عالیترین مقامات بین‌المللی آینده‌ای نامطمئن را در پیش روی خود می‌بینند. ‌آتیه عباوی، ‌گزارشگر شبکه سی‌ان‌ان در کابل، ‌با اشاره به این وضعیت می‌گوید: «در حالی‌که مردم افغانستان در انتظار اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری این کشور به سر می‌برند، ‌ادعای تقلب گسترده در انتخابات ماه اوت این کشور با تأییدهای جدید مواجه شده است».
‌برای مثال می‌توان به سخنان یک پزشک ساکن کابل در این مورد اشاره کرد که گفته: «نتایج انتخابات افغانستان باید مدت‌ها قبل اعلام می‌شد و همه مشکلات اکنون ناشی از این است که در روند برگزاری این انتخابات صداقت نبوده است.»
مردم افغانستان در حالی هشت سال اشغال سرزمین خود توسط نیروهای آمریکایی و متحدینش را تجربه می‌کنند که اکنون، ‌وعده شیرین اشغالگران به ایجاد دموکراسی و آزادی در آن کشور طعم تلخ خود را به آنان نشان داده است. طی 8 سال گذشته و با وجود هزاران کشته و زخمی و ویرانی‌های بسیاری که به وجود آمده، ‌تقلب گسترده در انتخابات نشان داد که وعده دموکراسی اشغالگران به چه کابوسی برای مردم افغانستان مبدل شده و باعث شده تا آنان ‌در میانه خشونت‌های فزاینده تروریست‌ها و نیروهای طالبان از یک سو و بی صداقتی حاکمانشان قرار بگیرند، ‌بدون اینکه امیدی به بهبودی نسبی آینده داشته باشند.
‌در واقع، ‌عدم تجانس تحفه اشغالگران با جامعه و فرهنگ افغانستان موجب شده آنان حتی آن آرامش نسبی دوران طالبان را از دست داده و امروزه، ‌یا شاهد انفجارهای خونین تروریست‌ها باشند یا آنکه ‌حملات دهشتبار نیروهای اشغالگر را تحمل کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار