کد خبر: 97798
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۸۸ - ۲۱:۱۷


اینکه سال آینده بازار خودروی کشور در کدام یک از سه مسیر گرانی، ثبات یا ارزانی قرار خواهد گرفت پرسشی است که این روزها ذهن بسیاری از اهالی صنعت را به خود مشغول کرده است.
هرچند در این بین اظهارنظرهای متفاوتی از سوی دست‌اندرکاران و کارشناسان صنعت خودرو بیان می‌شود، اما به واقع نمی‌توان بر هیچ یک از اظهارنظرهای مذکور چندان تکیه کرد، چرا که بازار خودروی ایران به خودی خود در مقایسه با آنچه که در بازارهای جهانی رخ داده، روندی عجیب داشته و گاهی مسیری خلاف پیش‌بینی‌های صورت گرفته را در پیش می‌گیرد.
با توجه به پایان یافتن رکود در بازارهای جهانی پیش‌بینی‌ می‌شود که قیمت خودروهای وارداتی به تدریج افزایش یابد و متقاضیان چاره‌ای جز خرید خودروهای داخلی ندارند، اما آزادسازی قیمت بنزین از یک سو و کاهش روزانه کیفیت خودروهای داخلی از سوی دیگر موجب سردرگمی خریداران شده است.
هرچند که تغییر مدیران ایران‌خودرو و سایپا نوید می‌دهد که کیفیت خودروها بهبود یابد، اما کیفیت پایین قطعات داخلی و تحریم از یک طرف و بحران‌های مالی دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا از سوی دیگر، صنعت خودروی کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
به طوری که مدیران این شرکت‌ها معتقدند که سرنوشت بازار خودرو در سال آینده تابع پارامترهای مختلفی است و موضوع به قدری پیچیده است که نمی‌توان با قطع و یقین در باره آن صحبت کرد.
در کنار این عوامل، تصویب طرح تحول اقتصادی و هدفمند کردن یارانه‌ها و اجرای آن در سال آینده، بازار خودرو را تحت تأثیر قرار خواهد داد و خودروسازان برای حفظ بازارهای داخلی و همچنین بازارهای صادراتی که در پنج ماهه امسال به شدت کاهش یافته، چاره‌ای جز ارائه خودروهای ارزان‌ و با کیفیت ندارند. چرا که با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، صنعت خودروی کشور مجدداً با شوک دیگری مواجه خواهد شد. زیرا بسیاری از خودروهای تولیدی مصرف بنزین بالایی دارند و در چنین شرایطی با افت قیمت مواجه می‌شوند و بازار خرید و فروش دچار آشفتگی می‌شود.
از این رو برای نجات صنعت خودرو از سردرگمی، مدیران این کارخانجات باید از ریخت و بپاش‌ها بپرهیزند و با ارائه یک برنامه منسجم و درست کیفیت تولیدات خود را ارتقا و هزینه‌های تولید را کاهش دهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار