کد خبر: 971589
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۵
روحانی در اجلاس سران اوراسیا:
رئیس جمهور امضای موافقت‌نامه تجاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را بیانگر دیدگاه جامع و سازنده تهران، همراه با اراده سیاسی قوی در کمک به توسعه روابط اقتصادی - تجاری چندجانبه و منطقه‌ای دانست و از سرمایه‌گذاران اتحادیه اقتصادی اوراسیا دعوت کرد که از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های گسترده مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی ایران، برای توسعه مناسبات فی‌مابین بهره بگیرند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: روحانی دوشنبه و پیش از ترک تهران به مقصد ایروان برای شرکت در اجلاس اوراسیا گفته بود: توافق ایران با این اتحادیه ۵ آبان امسال اجرایی و عملیاتی می‌شود و ۵۰۲ قلم کالای ما از شرایط خاص ترجیحی می‌توانند استفاده کنند؛ یعنی با تعرفه تقریباً صفر، ۵۰۲ قلم کالا‌های ما به این کشور‌ها صادر شود و این گام اول بوده و گام‌های بعدی در این زمینه برداشته می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر ریاست جمهوری، دکتر روحانی روز گذشته در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ایروان پایتخت ارمنستان، با استقبال از هرگونه همکاری با کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا در حوزه‌های مالی و بانکی و سرمایه‌گذاری به‌ویژه از طریق مکانیزم‌های جدید و مؤثر، پیشنهاد کرد کارگروه ویژه‌ای جهت اجرایی نمودن ایده فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه اوراسیایی توسط نمایندگان دولت‌های عضو اتحادیه و جمهوری اسلامی ایران تشکیل شود.

دعوت جهانی برای مقابله با یکجانبه‌گرایی امریکا
روحانی این نشست را فرصتی مغتنم برای‌تبادل‌نظر و چاره‌اندیشی درخصوص پاره‌ای از موضوعات و مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای توصیف و ابراز امیدواری کرد نتایج ارزشمندی از گفتگو‌ها حاصل شود. وی اقدامات خصمانه و یکجانبه‌گرایی امریکا را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه نظام جهانی بر پایه چندجانبه‌گرایی و همکاری‌های مشترک کلیه اعضای جامعه بین‌المللی استوار است و همه کشور‌ها به حکم تعهد و مسئولیت بین‌المللی خود و در راستای حفظ صلح، امنیت، ثبات و نظم بین‌المللی، موظف به مقابله با یک جانبه گرایی هستند، تصریح کرد: مقاومت و تقابل برخی از کشور‌ها از جمله جمهوری اسلامی ایران با اقدامات خصمانه و یکجانبه‌گرایانه ایالات متحده امریکا، باعث مواجه شدن این کشور با تحریم‌های شدید و غیر‌انسانی شده است. روحانی اضافه کرد: امریکا در سال‌های اخیر با اعمال رویکرد یکجانبه و بی‌توجهی به تعهدات، و توافقات بین المللی و زیر پا گذاشتن موافقت‌نامه‌های دوجانبه، بسیاری از کشور‌های دیگر از جمله؛ چین و روسیه، همچنین تعدادی از متحدین خود را هدف قرار داده است. رئیس جمهور سپس جامعه جهانی را به اتخاذ اقدامات مقابله‌ای با یکجانبه‌گرایی امریکا دعوت کرد و گفت: «به اعتقاد ما، جامعه بین‌المللی باید با اتخاذ تصمیمی قاطع و اقداماتی مؤثر با رویکرد خصمانه و یکجانبه‌گرایانه امریکا مقابله نماید. اقدامات قهری امریکا و استفاده از دلار به عنوان یک سلاح، به تروریسم اقتصادی منجر خواهد شد و زندگی مردم عادی را هدف قرار خواهد داد.»

دیدار‌های دوجانبه روحانی
رئیس جمهور همچنین در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، به طور جداگانه با نخست وزیر سنگاپور، رئیس جمهور قزاقستان، رئیس جمهور و نخست وزیر ارمنستان، و رئیس‌جمهور روسیه دیدار و درباره روابط دوجانبه و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی گفتگو و تبادل نظر کردند.

دکتر روحانی و ولادیمیر پوتین در این دیدار که در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا برگزار شد، به موضوعات برجام و توافق هسته‌ای و همچنین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و ابتکار صلح هرمز پرداختند. وی در این دیدار برجام را به عنوان الگوی کارآمدی از موفقیت دیپلماسی چندجانبه برای حل و فصل مسائل بین المللی دانست و تأکید کرد: موفقیت این توافق مستلزم اجرای کامل تعهدات متقابل از سوی همه امضاکنندگان آن و حمایت همه کشور‌ها از اجرای مفاد آن است.

رئیس جمهور تصریح کرد که ایران از امضاکنندگان توافق برجام انتظار دارد در راستای اجرایی شدن آن اقدام نمایند و نقش مسکو در این زمینه حائز اهمیت است. روحانی همچنین حفظ صلح و ثبات در منطقه و از جمله خلیج‌فارس و تأمین آزادی و امنیت کشتی‌رانی در تنگه هرمز را سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: امنیت و صلح پایدار در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز تنها با مشارکت کشور‌های این منطقه تأمین می‌شود. رئیس جمهور با تشریح و تبیین ابتکار صلح هرمز هدف آن را ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح‌آمیز و دوستانه میان آن‌ها ذکر کرد و اظهار داشت: این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتی‌رانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع نسبت به کشور‌های حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در برمی‌گیرد. رئیس‌جمهوری روسیه نیز در این دیدار بار دیگر با حمایت از برجام و توافق هسته‌ای، تأکید کرد که مسکو همه تلاش خود را برای اجرای کامل تعهدات از سوی همه طرف‌های امضاکننده این توافق به کار می‌گیرد.

ولادیمیر پوتین از آغاز همکاری رسمی ایران در مناسبات اقتصادی با اتحادیه اوراسیا استقبال و آن را زمینه‌ساز همگرایی و توسعه بیشتر منطقه‌ای دانست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار