کد خبر: 95508
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۳:۰۶
نمایندگان مجلس در گفت وگو با «جوان» تصریح کردند
روز چهارشنبه گذشته محمود احمدی‌نژاد 21 وزیر پیشنهادی خود را برای کابینه دهم به مجلس معرفی کرد و در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی به علل معرفی این افراد اشاره داشت. اما مسأله‌ای که طی چند روز اخیر از سوی برخی سیاسیون و رسانه‌های منتقد به آن دامن زده می‌شود، القای عدم رأی‌آوری اکثریت کابینه است؛ مسأله‌ای که بیش هر چیز بوی سهم‌خواهی از آن به مشام می‌رسد. «جوان» درگفت‌وگو با چند تن از مجلسیان به بررسی این موضوع پرداخته است.
کوثری: سعی احمدی‌نژاد در معرفی کابینه‌ای کارآمد و هماهنگ به مجلس بوده است
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دراین باره به «جوان»، گفت: همانگونه که آقای احمدی‌نژاد پنج‌شنبه شب در تشریح و توضیح انگیزه انتخاب کابینه جدید بیان کرد تحلیل این است که با وضعیت جدیدی که به وجود آمده و با حضور 40 میلیونی ملت اکنون انتظارات فراتری از دولت جدید نسبت به دولت نهم می‌رود. وی افزود: مجلس و مسؤولان از دولت به خاطر تجربیاتی که در دولت نهم داشته و همچنین وضعیت سیاسی منطقه و جهان، انتظار ویژه‌ای دارند. کوثری گفت: بدین منظور احمدی‌نژاد با توجه به شرایط جدید حداقل 45 درصد وزرای سابق را در کابینه ابقا و بقیه را از افراد تازه‌نفس انتخاب کردند تا پرکارتر و با تلاش بیشتر اهداف دولت را در راستای چشم‌انداز برنامه 5 ساله پنجم پیش ببرند. نماینده تهران خاطرنشان کرد: بر همین اساس رئیس جمهور سعی کرده کابینه‌ای هماهنگ،‌پرکار و کارآمد به مجلس معرفی کند و فکر می‌کنم سعی مجلس نیز بر این است که تعامل و همکاری لازم را داشته باشد. عضو فراکسیون اصولگرایان گفت: اینکه برخی بحث عدم رأی‌آوری کابینه را مطرح می‌کنند نظر خود را تحمیل می‌کنند و با حضور وزرای پیشنهادی در کمیسیون‌ها و ارائه برنامه‌های خود فکر می‌کنم 90 الی 95 درصد کاندیداها رأی می‌گیرند. وی در خصوص مسأله سهم‌خواهی از دولت توسط عده‌ای گفت: حرف این افراد برای نمایندگان قابل قبول نیست و رئیس جمهور نیز چنین اخلاقی را ندارند که به کسی سهم بدهد. چرا که رئیس جمهور اختیار دارد کاندیداهای مورد نظر را با مشاوره و بررسی به مجلس بفرستد و مجلس در حیطه وظایف خودش بررسی کند.
نجابت: احمدی‌نژاد باب سهم خواهی را بسته است
حسین نجابت، نماینده تهران و عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در این خصوص به «جوان» گفت: رویکردی که آقای احمدی‌نژاد دارند- و درست هم هست- این است که وزرای جدید را وارد مدیریت ارشد کشور می‌کنند و این امر به یک معنا ریسک است. نجابت با بیان اینکه نمایندگان سلایق گوناگونی دارند و یک حزب نداریم که بگوییم نماینده‌ها طبق دستورالعمل حزب عمل می‌کنند، گفت: برخی موافق نیستند شخصی که سابقه اجرایی کمتر از معاون وزیر داشته باشد را به عنوان وزیر بپذیرند و یا از حوزه‌ای خارج از مأموریت خود بیاید. این بحث‌ها هست و به نظرم سازنده نیز هست. وی ادامه داد: کابینه رأی می‌گیرد هر چند ممکن است چند وزیر بیفتند که به سرعت ترمیم خواهند شد و جای نگرانی نیست. نباید زیاد روی این موضوع متمرکز شویم. این نماینده تهران افزود: همانگونه که حق رئیس جمهور است که همکارانش را انتخاب کند، وظیفه مجلس نیز این است که آنها را ارزیابی کرده و با معیارهای خود تطبیق دهد. مشکل مجلس این است که ما 290 نماینده داریم که سازماندهی این 290 رأی روی یک امر کار ساده‌ای نیست و هر کس با توجه به ضوابط خودش رأی می‌دهد. نجابت گفت: خود بنده معتقد به وزرای جوان هستم البته منظورم 25 ساله نیست. یعنی اینکه دائماً‌ نیروهای کارکشته قدیمی را تکرار نکنیم. عضو هیأت رئیسه مجلس هفتم درخصوص برخی اظهارنظرها درباره کابینه گفت: آقای احمد‌ی‌نژاد چه در دولت قبل و چه این دولت باب سهم‌خواهی را بسته است که مسأله درستی است. اما باید یک کار دیگری انجام می‌شد و آن اینکه از تعامل یک تعریفی داشت که جای آن را بگیرد و مکانیسمی برای آن طراحی می‌شد تا جلوی عکس‌العمل اولیه مجلس را بگیرد.
کرمی راد: رئیس جمهور به کسی سهمی نخواهد داد
عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با اشاره به معرفی کابینه به مجلس در گفت‌وگو با «جوان» تصریح کرد: انتخاب وزرا با توجه به تجربه 4 ساله آقای احمدی‌نژاد و ظرفیت‌های قانونی طبیعی است که حق ایشان است. این نماینده کرمانشاه گفت: با رایزنی‌ها و مشورت‌هایی که رئیس جمهور انجام داده و بحث جوان‌گرایی، معرفی چهره‌های جدید و استفاده از ظرفیت‌ خانم‌ها در کابینه برای اولین بار نشانگر این است که حداقل 80 درصد وزرای پیشنهادی در معرض رأی هستند. اما تعدادی از آنها در هفته جاری در مجلس مطالعه بیشتری روی آنها صورت خواهد گرفت. وی گفت: ان‌شاءالله روز رأی‌گیری بعد از صحبت‌های مخالفین و موافقین و دفاع شخص رئیس جمهور بنا براصل قرآنی «وشاورهم‌فی‌الامر» با شور و مشورت به وزرای پیشنهادی رأی اعتماد خواهیم داد. کرمی راد بحث سهم‌خواهی از کابینه را مطرح کرد و تصریح داشت: رئیس جمهور از قبل از ثبت‌نام برای ریاست جمهوری و در تبلیغات اعلام کرده بود که وامدار کسی نیست و سهمی به کسی نخواهد داد اما اگر ایشان بتواند از تعامل با جبهه متحد اصولگرایان بهره ببرد یکی از امتیازات ایشان خواهد بود.
وی گفت: اگر این تعامل و وحدت نظر برقرار باشد نه به عنوان سهم‌خواهی بلکه به عنوان استفاده از نخبگان و مشارکت دلسوختگان نظام بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار