کد خبر: 954664
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰
حاشیه‌ای بر انتشار یادمان آیت‌الله حاج‌شیخ مجتبی بهشتی اصفهانی
شاهد توحیدی
سرویس تاریخ جوان آنلاین: در سال گذشته، حوزه پرسابقه شهر اصفهان یکی از نماد‌های علمی خویش را از دست داد. زنده‌یاد آیت‌الله حاج شیخ مجتبی بهشتی اصفهانی یادگار سلف صالح و از فق‌های وزین و معنون این شهر بود که سالیان سال به تدریس در بالاترین سطوح حوزه اشتغال داشت. به مناسبت چهلمین روز درگذشت آن بزرگ، یادمانی انتشار یافت که معرفی آن، هم اینک موضوع این یادداشت است. جناب محمدعلی نجفی فراهم آوردنده این اثر در دیباچه آن آورده است: «شیخ الفقهاء و المجتهدین آیه‌الله حاج شیخ مجتبی بهشتی (قدس‌سره) شیخ‌العلمای اصفهان بلکه شیخ‌العلمای شیعه در عصر روز غدیر خم ۱۴۳۹ هـ. ق ندای ارجعی را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. از طرف برخی دوستان امر شد که به جهت مراسم چهلمین روز درگذشت این مرد بزرگ یادنامه‌ای به پاس ۴۷ سال تدریس در این حوزه علمیه، منتشر گردد و قرعه فال به نام اینجانب زده شد؛ لذا با ضیق وقت و قلّت بضاعت مزجات مشغول به کار شدم و دفتر حاضر با نام بزرگان فقیهان در چند فصل آماده کردم و به خدمت عزیزان تقدیم می‌کنم:

فصل اول: شرح حال خودنوشت ایشان به همراه تصویر خطّشان.
فصل دوم: شرح حالی که حضرت آیت‌الله والد (آیت‌لله حاج شیخ هادی نجفی اصفهانی) به زبان عربی در کتاب طریق الوصول الی اخبار آل‌الرسول (ع) به چاپ رساندند و تأیید آیت‌الله بهشتی به خط مبارکشان در آخر آن آمده است، با اصلاحات و اضافات، و این شرح حال، مفصل‌ترین شرح حال آن مرحوم است.
فصل سوم: زندگی‌نامه آن مرحوم به زبان فارسی به قلم شاگردشان حجت‌الاسلام آقای سیدمحمدرضا شفتی (دامه برکات)
فصل چهارم: اسامی برخی از شاگردان و مجازین از آن مرحوم.
فصل پنجم: مصاحبه‌ای که توسط حضرت آیت‌الله والد در ماه شعبان سال ۱۴۳۸ ق. برابر با اردیبهشت ۱۳۹۶ ش، با ایشان انجام شده و توسط مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان فیلمبرداری شده است.
فصل ششم: مقالات. این بخش شامل ۴ مقاله به ترتیب ذیل است:
۱‌ـ فواید، حکایات و نکاتی چند از زبان حضرت آیت‌الله بهشتی (قدس‌سره) به قلم حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شفتی (دامت برکاته)
۲‌ـ فقیه بهشتی به قلم حجت‌الاسلام دکتر حاج شیخ‌حسین حلبیان (دامت برکاته)
۳‌ـ مدرس بزرگ به قلم حجت‌الاسلام حاج‌شیخ محمدحسن ایزدپناه (دامت برکاته)
۴‌ـ مقاله‌ای از آیت‌الله بهشتی (قدس‌سره)
فصل هفتم: اجازات آیت‌الله بهشتی (قدس‌سره)
فصل هشتم: برخی از اجازات صادر شده توسط آیت‌الله بهشتی (قدس‌سره)
فصل نهم: برخی از پیام‌های تسلیت
فصل دهم: در آیینه تصویر
در پایان شایسته است نام کتاب‌هایی که شرح حال آیت‌الله بهشتی (رحمت‌الله) در آن‌ها به استقلال ذکر شده است را یاد کنم:
۱‌ـ دره الصدف فیمن تلمذ من علماء اصفهان بالنجف، ج. ۱، ص. ۳۹۰ در ده خط، چاپ مجمع الذخائر الاسلامیه، قم‌مقدس، ۱۳۹۳ ش، که اجازات آن مرحوم را از این کتاب برگرفتیم.
۲‌ـ طریق الوصول الی اخبار آل‌الرسول (ع)، ص. ۴۱۴‌ـ ۴۰۶، چاپ دارالتفسیر، ۱۳۹۵ ش، قم‌مقدس.
۳‌ـ موسوعه اعلام المدن و البدان الذین درسوا فی النجف الاشرف علماء اصفهان الذین درسوا فی النجف الاشرف، ج. ۱، ص. ۱۸۶ در ده خط، اعداد و نشر: مرکز النجف الاشرف للتألیف والتوثیق والنشر، ۱۴۳۷ ق.
۴‌ـ مشاهیر خاندان صدر، ج. ۱۸، ص. ۱۳۹ در یک صفحه از آقای دکتر محسن کمالیان، نشر راز نی، پاییز ۱۳۹۶ ش.
۵‌ـ مجله آینه پژوهش، سال بیست‌و‌نهم، شماره سوم، مرداد و شهریور ۱۳۹۷، عدد ۱۷۱، ص. ۱۵۷، در یک صفحه و نیم به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ ناصرالدین انصاری‌قمی (دامت برکاته).
بر ذمه من است که از همه عزیزانی که در نگارش و تهیه و آماده‌سازی و چاپ این اثر مرا همراهی کردند. خصوصاً دفتر مرجع عالیقدر آیت‌الله العظمی مظاهری (دام ظله) رئیس حوزه علمیه اصفهان صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم».
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار