کد خبر: 919062
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۸
تهران به پیام تبریک بسنده نکند
در حالی که امریکا سلامت انتخابات پاکستان را زیر سؤال برده، نمایندگان پکن و ریاض بلافاصله پس از پیروزی عمران خان در انتخابات پاکستان، برای او پیام تبریک فرستادند.
در حالی که امریکا سلامت انتخابات پاکستان را زیر سؤال برده، نمایندگان پکن و ریاض بلافاصله پس از پیروزی عمران خان در انتخابات پاکستان، برای او پیام تبریک فرستادند. ایران نیز برگزاری موفقیت آمیز انتخابات پارلمانی پاکستان را تبریک گفته و ابراز آمادگی کرده که مناسبات دو کشور بیش از پیش تقویت شود؛ موضعی که تکرار آن از زبان رهبر حزب پیروز انتخابات پاکستان، نشان‌دهنده نزدیکی بیش از پیش مناسبات دو کشور در فضای تشدید تنش‌های اسلام‌آباد با امریکا است.
اواخر اسفند ماه ۱۳۹۶ بود که محمدجواد ظریف در اوج تنش‌های پاکستان با امریکا در سفر به اسلام‌آباد، ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی کرد. به فاصله‌ای نه‌چندان دور از سفر ظریف، یک شانس دیگر نیز در حال زدن در‌های ایران از پشت مرز‌های شرقی است؛ پیروزی عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف که خواستار گسترش مناسبات با ایران شده است.
پیروزی عمران خان در واشنگتن با تشکیک روبه‌رو شده و هیدر نورث، سخنگوی وزارت خارجه امریکا دیروز گفت که دیدگاه امریکا درباره سلامت انتخابات پاکستان، با دیدگاه کمیسیون حقوق بشر پاکستان که نتیجه انتخابات را زیر سؤال برده، همسو است. ابراز نگرانی امریکا از نتیجه انتخابات پاکستان، در شرایطی است که تنش میان دو کشور طی ماه‌های اخیر تشدید شده تا جایی که امریکایی‌ها در ژانویه ۲۰۱۸، کمک‌های سالانه به دولت این کشور را که مبلغ آن به ۹۰۰ میلون دلار می‌رسید، به حال تعلیق در آورد. حالا امریکا در شرایطی به همراه اتحادیه اروپا، نتیجه انتخاباتی را که عمران خان پیروز آن است به چالش کشیده است که «عمران‌خان» در اولین موضع‌گیری بعد از انتخابات، یک گام جلوتر آمده و خواستار متوازن‌تر شدن روابط اسلام‌آباد با واشنگتن شده است. عمران خان که روز پنج شنبه دربارۀ روابط اسلام‌آباد و واشنگتن گفته بود که این روابط یکجانبه بوده و امریکا فکر می‌کند که به پاکستان پول می‌دهد تا برایش بجنگد و پاکستان از این تعامل بسیار رنج دیده است، دیروز با تندتر کردن موضع‌گیری خود مقابل امریکا اظهار داشت که نظامیان امریکایی باید خاک افغانستان را ترک کنند، موضعی که در داخل افغانستان نیز حامیان خاص خود را دارد.
گاز ارزان‌تر ایران
پیروزی رهبر حزب تحریک انصاف در تهران با استقبالی زودهنگام روبه‌رو شد. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران برگزاری موفقیت آمیز انتخابات پارلمانی پاکستان را که با مشارکت گسترده مردم این کشور برگزار شد تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که روند رو به رشد روابط دو کشور برادر و همسایه ایران و پاکستان در دولت جدید بیش از پیش تقویت شود. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته و همیشه، به‌ویژه در دوران جدید، آمادگی دارد در جهت گسترش همکاری‌های همه‌جانبه دو کشور دوست و مسلمان در راستای منافع دو ملت بزرگ ایران و پاکستان تلاش کند. واکنش فوری تهران به نتیجه انتخابات پاکستان تا حد زیادی، تحت تأثیر دیدگاه‌های شخص عمران خان است که پیش از انتخابات خواستار گسترش مناسبات با ایران شده بود. او دیروز ضمن تأکید بر اینکه مشتاق به افزایش همکاری‌ها و بهبود روابط با ایران است، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اسلام‌آباد گفت: «دولت آتی روابط خود را با ایران گسترش می‌دهد.» وی افزود: متأسفانه دولت حزب مردم نتوانست فشار‌های امریکا برای اجرای خط لوله واردات گاز از ایران را تحمل کند، اما حزب تحریک انصاف نهایت تلاش خود را برای واردات انرژی از این کشور به کار خواهد برد. رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان تصریح کرد: خط لوله تاپی قابل قیاس با خط لوله واردات گاز از ایران نیست و حتی اگر این پروژه اجرایی شود باز اسلام‌آباد نیاز به تأمین انرژی از ایران دارد. عمران‌خان بیان کرد: گاز ایران نسبت به گاز مایع که پاکستان وارد می‌کند ارزان‌تر است. عمران خان تأکید کرد: بهبود روابط با کشور‌های همسایه به ویژه ایران اولویت سیاست خارجی پاکستان خواهد بود. عمران‌خان اظهار داشت: گسترش تجارت با ایران را نیز در دستور کار خود قرار می‌دهیم، زیرا به سود پاکستان است. عمران خان همچنین تأکید کرد: پاکستان می‌تواند نقش مهمی در کاهش اختلاف بین ایران و عربستان که اسرائیل نقش مهمی در این زمینه دارد، ایفا کند. وی ادامه داد: اختلاف بین ایران و عربستان همچنین سایر کشور‌های اسلامی دسیسه غرب و قدرت‌های خارجی است که اسلام‌آباد و تهران می‌توانند آن را خنثی کنند.
تبریک چین و عربستان
سفیر عربستان در پاکستان دیروز خود را به «بنی گاله» دفتر مرکزی حزب تحریک انصاف رسانده و پیام تبریک دولت خود را به عمران خان ابلاغ کرد. وی تصریح کرد: ما تلاش خواهیم کرد همکاری‌های خود را با پاکستان ادامه دهیم و در آینده روابط بهتری با اسلام‌آباد داشته باشیم. سفیر عربستان گفت: سخنرانی عمران خان امید‌ها را در دل‌ها زنده کرد و اثرات مثبت فراوانی بر مردم پاکستان داشت. این دیپلمات عربستانی اظهار داشت: پس از تشکیل حکومت حزب نواز «محمد بن سلمان»، ولی عهد عربستان به پاکستان سفر کرده و با او دیدار خواهد کرد تا روابط دو کشور بیش از پیش شود. عمران خان نیز با تأیید سخنان سفیر عربستان اعلام کرد: عربستان کشور برادر پاکستان است و اسلام‌آباد و ریاض در سایه اعتماد دو‌جانبه می‌توانند امنیت را به منطقه هدیه کنند. چین نیز در پیام تبریکی سخنان عمران خان را نویدبخش پاکستانی جدید دانست و اعلام کرد: ما همواره به دنبال بهبود روابط با اسلام‌آباد هستیم. وزارت خارجه چین تصریح کرد: سخنان عمران خان مبنی بر اینکه ارتباط با چین یکی از اصول اصلی پاکستان است، موجب خرسندی ما شد و تلاش خواهیم کرد از طریق پروژه‌هایی مانند کریدور مشترک اقتصادی چین و پاکستان همکاری‌های دو کشور را افزایش دهیم. کینگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین ابراز امیدواری کرد: انتخابات پاکستان باعث بهتر شرایط سیاسی این کشور شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار