کد خبر: 919038
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
فرمانده سپاه انصار الرضا (ع) خراسان‌جنوبی: احیای قنوات و ۲۵ پروژه آبی که با همکاری آستان قدس و بسیج سازندگی اجرایی شده، گام نخست برای احیای روستا‌های استان است
خراسان‌جنوبی از جمله استان‌هایی است که در حالت عادی هم از کم آبی می‌نالد. منطقه‌ای در شرق ایران که حالا و با ادامه یافتن پدیده خشکسالی در ایران وضعیت مناسبی ندارد.
سجاد مرسلی
خراسان‌جنوبی از جمله استان‌هایی است که در حالت عادی هم از کم آبی می‌نالد. منطقه‌ای در شرق ایران که حالا و با ادامه یافتن پدیده خشکسالی در ایران وضعیت مناسبی ندارد. به طوری که چند روز پیش مدیرکل هواشناسی خراسان‌جنوبی اعلام کرده بود: «بنابر شاخص خشکسالی SPEI و بررسی‌های انجام شده ۷۵ درصد استان درگیر خشکسالی شدید است.»، اما باتمام این اوصاف مردم خراسان‌جنوبی به حال خود رها نشده‌اند و در آخرین عملیات برای تأمین آب مورد نیاز ساکنان آن، ۲۵ پروژه آبی با همکاری آستان قدس رضوی و بسیج سازندگی در این استان اجرایی شد و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی نیز اعلام کرده با جایگزینی پساب با چاه‌های کشاورزی، کسری مخازن آب، ۶ درصد بهبود یافته است.

به گزارش سازمان هواشناسی خراسان‌جنوبی و بنابر بر شاخص خشکسالی SPEI و بررسی‌های انجام شده ۷۵ درصد این استان درگیر خشکسالی شدید است. افزایش دما و خشکسالی‌ها باعث تشدید تبخیر در سطح استان شده و با توجه به کمبود رطوبت و افزایش دما، مصرف آب و برق به شدت بالا رفته است. در همین رابطه مدیرکل هواشناسی خراسان‌جنوبی با اشاره به بحث خشکسالی‌ها می‌گوید: «بنا بر شاخص خشکسالی SPEI که در دوره ۱۰ ساله بررسی شده ۲۳ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی متوسط است. همچنین براساس این بررسی‌ها ۷۵ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی شدید و ۲ درصد مساحت آن درگیر خشکسالی بسیار شدید است.» علیرضا خندان‌رو ادامه می‌دهد: «با توجه به کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی چندین ساله در استان ضروری است برای جلوگیری از مشکلات کمبود آب همه مردم صرفه‌جویی را مد نظر داشته باشند. همچنین بر اثر خشکسالی مراتع و بیابان‌های استان خشک‌تر و وزش باد باعث افزایش پدیده گرد و خاک در استان شده است.»
خراسانی‌ها منتظر اخبار خوش باشند
بازی خراسانی‌ها به همین خشکسالی‌ها و پیامد‌های آن ختم نمی‌شود. زیرا سازمان‌ها و نهاد‌هایی هستند که برای کمک‌رسانی در چنین مواقعی همیشه آماده و بسیجند. در همین راستا ۲۵ پروژه آبی با همکاری آستان قدس رضوی و بسیج سازندگی در خراسان‌جنوبی اجرایی شد که ادامه این روند می‌تواند اخبار خوش دیگری را نیز به همراه داشته باشد. فرمانده سپاه انصار الرضا (ع) خراسان‌جنوبی که در مراسم افتتاح قنات روستای گرازان حضور داشت، با بیان اینکه این قنات به نمایندگی از ۲۵ پروژه آبی که با همکاری آستان قدس و بسیج سازندگی اجرایی شده است، افتتاح می‌شود، گفت: «تلاش آستان قدس رضوی برای محرومیت‌زدایی در مناطق محروم و دور افتاده استان در دستور کار است.»
سردار علی قاسمی ادامه داد: «طرح‌های محرومیت‌زدایی با همکاری و مشارکت آستان قدس‌رضوی و بسیج سازندگی و بسیج کشاورزی در خراسان‌جنوبی آغاز شده است.» وی با بیان اینکه اولویت مناطق محروم و دور دست خراسان‌جنوبی است، افزود: «ما در همه عرصه‌ها باید با اخلاص و برای رضای خدا کار کنیم. امروز پروژه قنات روستای گرازان به نمایندگی از ۲۲۰ پروژه آبی با مشارکت آستان قدس، جهاد کشاورزی و اهالی خیران در خراسان‌جنوبی به بهره‌برداری رسید و اخبار خوبی هم در آینده در این مورد خواهید شنید.»
توجه به عمران روستا‌ها
البته تلاش‌های سپاه فقط به تأمین آب نیازمندان محدود نمی‌شود و توجه به صنایع، ایجاد اشتغال و در مجموع احیای روستا‌ها از دیگر برنامه‌هاست که در همین رابطه نیز سردار قاسمی از راه‌اندازی ۲۲۰ صندوق قرض‌الحسنه در روستا‌های خراسان‌جنوبی تا پایان سال خبر داد و گفت: «نظام و دولت در راستای ایستادن به روی پای خود و متکی بودن کشاورزان و مناطق محروم تأکید دارند و راه‌اندازی صندوق‌های قرض الحسنه در روستا‌ها و احیای صنایع دستی و قالیبافی برای ماندگاری و تولید در دستور کار قرار دارد.» رئیس بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی نیز یکی از وظایف قانونی بسیج سازندگی را کمک به دولت در پروژه‌های عمرانی و رفع محرومیت عنوان کرد و گفت: «تفاهم‌نامه‌هایی با سازمان‌های فعال از جمله بنیاد برکت، آستان قدس‌رضوی و برخی بانک‌ها منعقد کرده‌ایم.»
هنری افزود: «از اواخر سال گذشته دو تفاهم‌نامه برای اجرای ۸۳ پروژه با اعتبار ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای برخی دهستان‌های هدف آستان قدس رضوی و دیگر روستا‌های خراسان‌جنوبی منعقد شده که تاکنون ۲۵ پروژه با اعتبار ۸۵۰ میلیون تومان اجرا شد. از این مبلغ، ۵۰ درصد سهم استان، ۳۵ درصد توسط جهاد کشاورزی و ۱۵ درصد خودیاری مردمی و کمک خیران تأمین شد.»
جایگزینی پساب با چاه برای کشاورزی
در زمینه تأمین آب و به خصوص آب مورد نیاز برای کشاورزی هم اقداماتی در این استان صورت پذیرفته به طوری که مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی از جایگزینی پساب با چاه‌های کشاورزی خبر می‌دهد که توانسته تا ۶ درصد کسری مخازن آب را بهبود ببخشد. حسین امامی می‌گوید: «کسری مخازن آب استان در سال آبی ۹۵- ۹۴ حدود ۱۳۵ میلیون متر مکعب بود که با راهکار‌های آب منطقه‌ای، این کسری اکنون به ۱۲۷ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.» وی ادامه می‌دهد: «نصب کنتور‌های هوشمند آب و برق، جایگزینی پساب با چاه‌های کشاورزی در دشت‌های ممنوعه و تقویت و استقرار گروه‌های گشت بازرسی آب منطقه‌ای برای جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، از مهم‌ترین عوامل بهبود کسری مخازن آب استان است.» مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی تأکید می‌کند که اکنون کسری مخازن آب در خراسان‌جنوبی، ۶ درصد بهبود پیدا کرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار