کد خبر: 918917
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۶
رئیس کمیسون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تبریز:
رئیس کمیسون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تبریز با بیان اینکه بارها گفته ام‌ نباید شهرداری عابر بانک ‌نهادها و‌ دستگاه‌های استان باشد، گفت: مدیران به جای اینکه از بودجه ملی به شهر هزینه کنند از شهرداری کمک می‌خواهند.

فرج محمد قلیزاده اصلی‌ترین مشکلات موجود در جامعه را مربوط به مسایل فرهنگی و دور افتادگی از آن دانست.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات‌مان  در جامعه نبود گفت‌وگو است و تا زمانی که نتوانیم گفت‌وگو کنیم دیگر مشکلات‌مان هم حل نمی‌شود.

قلیزاده سومین مشکل از مشکلات جامعه را عدم رعایت قانون عنوان کرد و گفت: زیر پا گذاشتن قوانین برای رسیدن به منافع شخصی مشکلات جدیی ایجاد می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: دقت و توجه به نیات نیز از دیر خلقیات ناپسندی است که در عوم افراد وجود دارد، در حالی که این موضوع تنها و تنها برای خود شخص و خدای وی آشکار بوده و به همین سبب قانون بهترین گزینه برای شفاف‌سازی هر سوظن و سوتفاهمی است.

قلیزاده با اشاره  بر ضرورت کلان‌نگری به مسائل یادآور شد: هرچقدر کلان‌نگری اتفاق بیفتد، از کوچک‌کردن و شخصی‌کردن مسائل دورتر می‌شویم و عقده‌ها و کینه‌ها از بین می‌رود و منافع کلی شهرمان بیش‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد.

عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه در نظر گرفتن منافع عمومی باعث تامین شدن نیازهای شخصی می‌شود، گفت: من خودم هیچ ادعایی درباره مطالبی که مطرح کردم ندارم و در مرحله تمرین برای آلوده نشدن به این مشکلات  هستم.

وی توضیح داد: سعی می‌کنم مهارت‌های لازم را برای اینکه در چارچوب قانون حرکت کرده و منافع عمومی را در نظر بگیرم کسب کنم.

عضو شورای شهر تبریز ادامه داد: گرچه از مدیریت شهری و کارکنان شهرداری تشکر می‌کنم ولی بر عملکرد مدیریت شهری یک سری انتقاد دارم. معتقدم نواقصی هست که باید مطرح شود و نقد شود چرا که اگر نقد نشود و مطرح نشود به کمال نمی‌رسیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به عمده محورهای انتقاداتش از مدیریت شهری افزود: در حوزه پرورش قهرمانی و تیم داری، استخدام و تبدیل وضعیت کارکنان، انتصاب برخی مدیران، عدم شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها انتقاد جدی به شهرداری دارم.

قلیزاده با بیان اینکه اگر بنده را فقط یک فرد منتقد می‌خوانند از روی کم لطفی است گفت: من راهکارهایی هم ارایه کرده‌ام و چون به تذکرات بنده توجه نشده، نامه‌ای به مدیران ارشد استانی نوشته‌ام، کسانی که وظیفه نظارتی و قانونی دارند باید به این مسائل رسیدگی کنند.

وی خاطرنشان کرد: امروز این نامه را در اختیار اصحاب رسانه قرار می‌دهم تا اگر تشخیص می‌دهید قانونی است منتشر کنید و اگر فکر می‌کنید قانونی نیست من را نقد کنید.

این عضو شورای شهر تبریز خود نامه‌ای ۱۷صفحه‌ای را بین خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌ها توزیع کرد که در آن نامه خطاب به مسوولان عالی استان، از تخلفات شهرداری تبریز سخن گفته است.

عضو شورای شهر تبریز در پاسخ به سووال یکی از خبرنگاران مبنی بر شفافیت در اقدام به استخدام در مجموعه شهرداری افزود: بنده  تاکنون برای استخدام هیچکس در شهرداری از هیچ سهمیه‌ای استفاده نکرده‌ام، اینکه اعلام شده است که برادرزاده‌ام به عنوان نیروی شرکتی در پست  معاونت منصوب شده کذب است، از اصحاب رسانه می‌خواهم که این موضوع را پیگیری کنند.

 بخش پایانی نامه این عضو شورا اشاره به علت سکوت برخی رسانه‌ها داشت که شائبه‌ای برای خبرنگاران ایجاد کرد، وی در پاسخ گفت: متاسفانه بنیه مالی رسانه‌ها خیلی کم است، در چند سال گذشته شاهد استخدام منتقدین شهرداری در این مجموعه بوده‌ایم، این مسئله‌ای قابل تامل است چرا که راه انتقاد سازنده به روی این نهاد بسته می‌شود.

وی ادامه داد:  در ایران یکی از علل اصلی فساد عدم شفاف سازی است و  هرجایی که تصمیم‌گیری‌ها در پشت درهای بسته انجام شود فسادهای بزرگ در حال انجام است، این فسادها حتما مربوط به رانت خواری یا تبادل بیت المال نیست و حتی تصمیمات غلط نیز نوعی فساد بشمار می‌آید.

این عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: یکی از وظایف اصلی شورا که باید توسط رسانه‌ها نیز مطالبه شود، شفاف سازی قراردادهای شهرداری و اعلام عمومی آنهاست، بطوریکه باید تمام پرداخت‌های شهرداری تبریز به رسانه‌ها در معرض دید عموم قرار گیرد.

قلیزاده افزود: شفاف‌سازی در خصوص پرداخت‌ها به نشریات از دیگر مطالبات شورا است و  از شهرداری خواسته شده است تا آگهی‌ها را بصورت کاملا سیستماتیک به نشریات بدهد، می‌خواهیم کاری کنیم که توزیع آگهی‌ها قانونمند و عادلانه شود.

یکی از خبرنگاران با اشاره به تیم‌داری شهرداری تبریز حتی در دوران معاونت فرج قلیزاده در سال‌های گذشته در خصوص تفاوت رفتاری وی در دوره مختلف معاونت و عضویت شورای شهر توضیح خواست، قلیزاده در پاسخ این خبرنگار گفت: تا زمانی که معاون شهردار تبریز بودم اجازه ندادم که شهرداری به سمت تیم‌داری حرفه‌ای برود بعد از اینکه من رفتم دلایل مختلف باعث‌ شد شهرداری به سمت تیم داری حرکت کند، هرچند یاد آور می‌شوم که من نفر دوم در حوزه شهرداری بودم و مطمئنا تصمیم نهایی به عهده شهردار بوده است.

وی با بیان اینکه شهرداری همانگونه که در مسایل تیم داری تخصص ندارد در مسایل مذهبی هم تخصصی ندارد و‌اگر وارد شود آن را هم خراب خواهد کرد، اضافه کرد: به لحاظ شرعی نه فقط ورزشهای قهرمانی که اگر  از پول شهرداری برای مراسم اربعین هم هزینه شود صحیح نیست.

قلیزاده ادامه داد: این یک حقیقت است که اگر مسایل مذهبی به دست افراد سیاسی داده شود ممکن است موجب ایجاد خدشه در مذهب نیز گردد، در طول ۴۰ سال تجربه کرده‌ایم که هر جایی هر کاری را از دست مردم گرفته به نهاد های دولتی داده شده کار خراب شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود شورای پنجم‌ هر تبریز را یکی از کم تنش ترین شوراهای شهر دانست و گفت: اعضای شورا با هم اختلاف نظر دارند ولی تنشی در بین آنها وجود ندارد.

 قلیزاده ادامه داد: در بحث‌ نظارت برای شورا ابزاری معرفی نشده و ما در حال تدوین ساختار نظارتی هستیم؛ در همین راستا سعی می کنیم شهرداری را وادار کنیم تا در چارچوب بودجه حرکت کند.

وی همچنین گفت: دولت در سال ۶۵ شهرداری‌ها را به حال خود رها  و‌ تمام کمک‌های خود را از شهرداری‌ها قطع کرد؛ در نتیجه شهرداری محبور شد برای درآمدزایی به فروش اراضی خود دست بزند.

قلیزاده در خصوص سفرهای خارجی اعضای شورا نیز تاکید کرد: در مورد سفر دو‌ نفر از اعضا به ژاپن مشکلی ندارم، اینکه سفر اثر بخش بوده یا نه این مهم‌ است، دو نفر از اعضا که رفته بودند گزارش مفصلی از سفر ارایه کرده‌اند اما بنده تاکنون فرصت مطالعه آن را نداشته‌ام.

نباید شهرداری عابر بانک ‌نهادها و‌ دستگاه‌های استان باشد

وی با بیان اینکه بارها گفته ام‌ نباید شهرداری عابر بانک ‌نهادها و‌ دستگاه‌های استان باشد، خاطرنشان کرد: مدیران به جای اینکه از بودجه ملی به شهر هزینه کنند از شهرداری کمک می‌خواهند.

قلیزاده ادامه داد: مردم عوارض می دهند تا شهر آباد شود نه اینکه ضعف مدیران دیگر دستگاه‌ها را پوشش دهند، پرداخت خارج از وظیفه شهرداری به دیگر دستگاهها خلاف قانون است.

عضو شورای شهر تبریز به  احداث فرهنگسراهای خصوصی نیز اشاره کرد و گفت: شهرداری با حضور و ورود در حوزه فرهنگ و هنر موثر واقع نشده است، در حال حاضر شهر تبریز دارای ده ها فرهنگسرا هست.

وی اضافه کرد: آیین نامه اجرایی فرهنگسراهای خصوصی تدوین و‌ تصویب شده است، نقش شهرداری در این زمینه فقط بستر سازی است.

 قلیزاده با اشاره به  کتابخانه های خیّرساز ، ادامه داد: از افتخارات تبریز این است که چند نفر خیر آماده شده اند تا با هزینه های فراوان کتابخانه خیر ساز احداث شود.

وی از نامگذاری یک بلوار در زعفرانیه تبریز با عنوان خبرنگار خبر داد و گفت:  شهرداری ملزم شده لایحه‌ای به شورا بیاورد تا نحوه مواجه با رسانه ها بصورت دقیق روشن شود،  این لایحه به نفع رسانه‌های استان خواهد بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها