کد خبر: 918730
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۲
بيژن يانچشمه
طولانی‌ترین خسوف جهان قرن ۲۱، جمعه ۵ مرداد رخ خواهد داد و در ایران با چشم غیرمسلح می‌توان این پدیده را رصد کرد.
این ماه گرفتگی در ساعت ۲۱:۴۴ روز جمعه آغاز و تا ساعت ۰۳:۵۷ بامداد روز شنبه ادامه خواهد داشت. تمام مراحل این ماه گرفتگی که جمعه آغاز و در سحرگاه شنبه به پایان می‌رسد، به مدت ۶ ساعت و ۱۳ دقیقه و ۴۸ ثانیه به طول خواهد انجامید.
ساکنان قاره‌های اروپا، آفریقا، آسیا، استرالیا و بخش‌هایی از امریکا می‌توانند این پدیده را رؤیت کنند. در ایران نیز در صورت مناسب‌بودن وضعیت آب‌و‌هوایی، رؤیت این پدیده از هر نقطه در کشور با چشم غیرمسلح امکان‌پذیر است. همچنین خواندن نماز آیات در مناطقی که خسوف رخ می‌دهد، واجب است و کسانی که در این مناطق حضور دارند باید نسبت به خواندن نماز آیات اقدام کنند.
سیدمحمدحسین‌حجازی مدیرعامل شرکت نوسازی عباس‌آباد، از رصد طولانی‌ترین ماه گرفتگی قرن ۲۱ با حضور کارشناسان زبده نجوم، در آسمان نمای گنبد مینا (پلانتاریوم) خبر داد. وی درخصوص این برنامه که با عنوان «رخ پنهان» برگزار می‌شود، اظهار کرد: این برنامه تلاش می‌کند در کنار اساتید و پیشکسوتان حوزه نجوم، برای علاقه‌مندان فرصت رصد آسمان ایران فراهم شده و شهروندان از رویداد‌های جهان هستی آگاهی یابند.
مدیرعامل شرکت نوسازی عباس‌آباد افزود: همچنین در جریان این اتفاق (ماه‌گرفتگی) وضعیت قرارگیری ماه، خورشید و سیاره زمین به گونه‌ای خواهد بود که انعکاس نورخورشید از ماه، آن را به رنگ سرخ در می‌آورد.
وی تأکید کرد: «رخ پنهان» از ویژه برنامه‌های گنبد مینا در جشنواره تابستانی است که علاقه‌مندان می‌توانند با تلسکوپ‌های خود و حضور در گنبد مینا در کنار کارشناسان زبده نظاره‌گر این رویداد باشند.
به گفته حجازی، اکران‌های هفتگی دوبعدی و سه‌بعدی منظومه شمسی در روز‌های چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه هر هفته در دو سانس ساعت ۱۹ و ۲۴، رصد‌های هفتگی و ماه شناخت با موضوع سیاراتی مانند مشتری، زحل و مریخ و رصد ماه، برگزاری کلاس‌های نجوم و ستاره‌شناسی به همراه آموزش عکاسی نجوم و رصد بارش شهابی برساوشی که ۲۲ مرداد رخ می‌دهد، از دیگر برنامه‌های گنبد مینا در جشنواره «تابستان باغستان» منطقه فرهنگی گردشگری عباس‌آباد است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار