
اين روزها كميسيون تلفيق بودجه مجلس ايام شلوغ و پركاري را پشت سر ميگذارد، روزهايي كه البته مطالبات اقتصادي و معيشتي مردم هم سروصداي زيادي به راه انداخته تا جايي كه باعث شده نمايندگان بيشتر روي وضعيت معيشت مردم و مشكلات اقتصادي آنها متمركز شوند. ورزش به عنوان يكي از حقوق انكارناپذير شهروندي و حتي به عنوان يكي از مطالبات مردم بايد در اين كميسيون مورد توجه قرار گيرد. البته ما نيز بر اين باوريم كه در حال حاضر مبحث ورزش در اولويتهاي پايينتري قرار دارد و توجه مردم و مسئولان به سمت و سويي ديگر است، اما با اين حال نبايد از نقش روحيهبخش و شادابكننده ورزش بر اجتماع و قشرهاي مختلف مردم به سادگي گذشت. توجه به همين نكته مهم و صدالبته در نظر گرفتن تأكيدات مقام معظم رهبري در امر ورزش ايجاب ميكند كه دستاندركاران تلفيق بودجه سال 97 بهرغم تمام اولويتها به ورزش نيز نگاه ويژهاي داشته باشند.
در بودجه ارائه شده به مجلس براي ورزش 300 ميليارد تومان كاهش در بخش عمراني ديده ميشود، سهم كميته ملي پارالمپيك نيز كاهش داشته و در حالي اصلاً در نظر گرفته نشده كه در سال پيشرو ورزش ايران با دو رويداد بسيار بزرگ و تأثيرگذار روبهرو است؛ اولي جام جهاني 2018 روسيه و دومي بازيهاي آسيايي 2018 جاكارتا، ضمن اينكه در كنار اين دو رويداد بزرگ مسابقات مهم بينالمللي و جهاني در رشتههاي گوناگون و همچنين برخي رقابتهاي انتخابي المپيك 2020 توكيو را نيز بايد در نظر گرفت.
بايد اذعان كرد كه كاهش بودجه ورزش در بخش عمراني به صورت مستقيم با ورزش همگاني و مردم سروكار دارد، مسئلهاي كه بايد آن را جدي گرفت، اما متأسفانه هم از ديد دستاندركاران تهيه و تنظيم بودجه دور مانده و هم در غوغاي رشتههاي پرسروصداي ورزشي مورد غفلت مسئولان ورزش قرار گرفته است. در خصوص كاهش بودجه پارالمپيكيها هم بايد گفت كه اين مسئله مهر تأييدي است بر تبعيض و نگاه متفاوتي كه هميشه جانبازان و معلولان ورزشكار از آن گلايهمند بودهاند.
لازم به يادآوري نيست كه ورزش براي اين قشر از جامعه از نان شب هم واجبتر است، چه به لحاظ روحي و رواني و چه از منظر قواي جسماني و باز هم لازم به ذكر نيست كه جانبازان و معلولان ورزشكار ايران تاكنون در ميدانهاي بزرگ بينالمللي چگونه از نام و پرچم ايران دفاع و افتخارآفريني كردهاند. حالا اين كاهش بودجه آن هم در سالي كه با توجه به تصويب قانون جدا شدن كميتههاي المپيك و پارالمپيك، پارالمپيكيها بايد بيشتر تأمين شوند ميتواند مشكلات زيادي را براي آنها به همراه داشته باشد، نكته مهمي كه ظاهراً اين هم از ديد مسئولان دولتي و ورزشي پنهان مانده يا اينكه نخواستهاند آن را ببينند.
از اين دو مسئله مهم كه بگذريم بايد به اين حقيقت نيز اشاره كنيم كه بسياري از فدراسيونهاي ورزشي حتي همين حالا كه در دو ماه پاياني سال 96 قرار داريم و بودجه ورزش امسال رشد خوبي داشته، هنوز تمام سهم خود از بودجه را دريافت نكردهاند و با مشكلات مالي بسيار زيادي روبهرو هستند. بنابراين ميتوان متصور بود كه اين معضلات در سال 97 و با توجه به كاهش بودجه عمومي ورزش بيشتر از قبل هم باشد. به همین دلیل لزوم توجه كميسيون تلفيق بودجه مجلس به اين مهم حالا بيشتر از قبل احساس ميشود، هرچند كه در اين ميان نبايد مسئولان ورزش از رايزني و تلاش براي مجاب كردن نمايندگان در اين خصوص غفلت كنند. به هر حال سال 97، سالي حساس و پررويداد براي ورزش است كه كسب موفقيت در آن با جيب خالي محقق نميشود و بايد در كنار تمام مسائل نگاهي جدي به آن داشت.