به گزارش خبرنگار ما، اولين شكايت عليه اعضاي اين باند را سه دختر جوان به پليس گزارش دادند. نيمهشب 31 خردادماه بود كه مأموران كلانتري 134شهرك قدس از وقوع زورگيري در پارك سيمايايران با خبر شده و در محل حاضر شدند. بررسيها حكايت از اين داشت كه سارقان مسلح اموال دختران را سرقت كرده و گريختهاند. يكي از دختران گفت: همراه دو نفر از دوستانم براي قدم زدن به پارك آمدهبودم. روي نيمكت نشسته و داشتيم گوشيهاي تلفنهاي همراهمان را بررسي ميكرديم كه دو پسر جوان را كه يكي از آنها اسلحه و ديگري قمه به دست داشت را بالاي سرمان ديديم. يكي از آنها اسلحه را روي شقيقه من و ديگري قمه را روي گردن دوستم گذاشت. آنها با تهديد گوشيهاي تلفن همراه ما، گردنبند طلاي من كه دو و نيم ميليون تومان قيمت داشت و 100هزار تومان پولي كه همراه داشتيم را سرقت كردند و سوار دو موتوري كه راكبانشان كنار بزرگراه همت منتظر آنها بودند شده و گريختند.
بعد از مطرح شدن شكايت، پرونده به دستور قاضي در اختيار تيمي از كارآگاهان اداره پنجم پليس آگاهي تهران قرار گرفت. تحقيقات پليس در اين باره جريان داشت كه شكايتهاي مشابهي از كلانتريهاي شهر به كارآگاهان گزارش شد. مشخصاتي كه شاكيان از سارقان مسلح در اختيار پليس گذاشته بودند حكايت از اين داشت كه همه سرقتها از سوي اعضاي يك باند رقم خورده است. كارآگاهان پليس در جريان بررسيهاي ميداني خود موفق شدند سه نفر از اعضاي باند را كه محمد، اديب و حمزه نام داشتند، شناسايي و آنها را بازداشت كنند.
اعضاي اين شبكه در اولين تحقيقات به دهها فقره زورگيري اعتراف كردند. آنها گفتند بعد از غروب آفتاب، سريال سرقت و زورگيريهاي خود را در محدوده بزرگراه نواب، فتح، شهرك غرب و جنتآباد شروع كرده و تا نيمه شب ادامه ميدادند.
كارآگاهان در بررسيهاي بيشتر متوجه شدند كه حمزه به صورت جداگانه رهبري يك باند سرقت ديگر را بر عهده دارد. اعضاي باند او سهپسر به نامهاي پويا، مجيد و شاهين بودند كه با قمه و اسلحه كمري اقدام به زورگيري از رهگذران در مناطق غرب و شمال غرب به خصوص محدوده بزرگراه همت، بزرگراه شيخ فضلالله، بزرگراه نواب و همچنين بوستانهاي پرواز، سيماي ايران و چند پارك و بوستان ديگر ميكردند.
در شاخه ديگري از تحقيقات معلوم شد كه اعضاي باند حمزه بعد از دستگيري سردستهشان متواري شدهاند.
خيلي زود اما معلوم شد كه شاهين، يكي از اعضاي باند در جريان سانحه رانندگي مصدوم و در يكي از بيمارستانهاي اسلامشهر بستري شده است. دهم مردادماه بود كه مأموران متوجه شدند شاهين از بيمارستان مرخص شده است، بنابراين راهي خانهاش شده او را در حالي كه در كمد ديواري پنهان شده بود، بازداشت كردند. شاهين در بازجوييها به سرقتهاي سريالي با همدستي دوستانش اعتراف كرد و مخفيگاه دو عضو ديگر باند را كه در يكي از شهرهاي غربي كشور پنهان شده بودند به پليس نشان داد. در حالي كه تحقيقات در جريان بود به مأموران پليس خبررسيد مجيد به تازگي از شهرستان به اسلامشهر بازگشته است، بنابراين صبح روز دومشهريور او را در خانهاش بازداشت كردند.
مجيد اعتراف كرد كه اسلحه كمري را در خانهمادربزرگش در محدوده نازيآباد پنهان كردهاست كه مأموران اسلحه را به همراه 25 فشنگ جنگي كشف كردند. سه روز بعد از بازداشت مجيد بود كه پويا، آخرين عضو باند بازداشت شد. اعضاي اين باند هم در بازجوييها به سرقتهاي سريالي از سوپرماركتها و رهگذران در نقاط مختلف غرب تهران اعتراف كردند.
سرهنگ كارآگاه داوود فرد، معاون مبارزه با سرقتهاي خاص پليسآگاهي تهران بزرگ از شاكيان درخواست كرد به اداره پنجم پليسآگاهي تهران بزرگ در خيابان وحدت اسلامي مراجعه كنند.