
نویسنده: شيوا نوروزي
موناکو و يوونتوس در حالي به مصاف هم ميروند که هواداران دو تيم، اميد زيادي براي صعود به نيمهنهايي نداشتند. برخلاف آنچه انتظار ميرفت حريفان آنها در مرحله قبل کم آوردند و حالا از بين فوتبال فرانسه و ايتاليا يکي در فينال اين فصل ليگ قهرمانان نماينده خواهد داشت. صدرنشين لوشامپيونه با تمام توان به جنگ حريفان اروپايي خود آمده تا شايد پس از سالها به آرزوي ديرينه خود براي رفتن روي سکوي قهرماني قاره سبز برسد. موناکو در ليگ فرانسه دو رقيب دارد و در سه بازي باقي مانده بايد حداکثر امتياز را دشت کند. از سوي ديگر ليگ قهرمانان جبهه ديگري است براي عرضاندام نماينده فوتبال فرانسه؛ با توجه به قدرت تيمهاي آلماني برتري همهجانبه موناکو در مصاف با دورتموند بسياري را شگفتزده کرد. قرمز و سفيدها در مجموع دو بازي رفت و برگشت شش بر سه زنبورها را از گردونه رقابتها کنار زدند تا يکتنه حريف يووه شوند. پيش از اين هم منچسترسيتي قرباني جاهطلبيهاي لئوناردو يارديم شده بودند. آنچه معلوم است اينکه موناکوييها به اين سادگي ميدان را خالي نميکنند.
بدون شک در اين بازي خانگي يارديم بهترينهايش را به قصد باز کردن دروازه بانوي پير و يکسره کردن کار را راهي ميدان ميکند. کيليان امباپه ستاره اين روزهاي اين تيم است؛ ستاره 19 ساله يک تنه براي موناکو 15 گل در اين فصل به ثمر رسانده و در اين ديدار نيز مسئول اصلي گلزني ميزبان به شمار ميرود. امباپه ابراز اميدواري کرده امشب بازهم پايش به گلزني باز شود: «يوونتوس تيم بزرگي است و همه تاريخچه غني آنها، بازيکنان بزرگي که در اين تيم بازي کردهاند و ستارگاني که حالا عضو يووه هستند را ميشناسند. هر بازيکني هر روز تلاش ميکند تا در نهايت برابر ستارهاي همانند بوفون قرار بگيرد و وقتي به اين مهم دست پيدا کرد، ميخواهد که با ارائه بهترين عملکرد قادر به غلبه بر او باشد.» تنها شکست موناکو در پنج بازي اخير به شکست تحقيرآميز پنج بر صفر مقابل پياسجي برميگردد.
در آن سوي ميدان راهراهپوشان تورين قرار دارند که با هدف تکميل رؤياي خود به فرانسه آمدهاند. يوونتوس نيز همانند رقيبش صدرنشين ليگ است با اين تفاوت که با سه امتياز ديگر قهرماني بانوي پير در سري آ مسجل ميشود. از طرفي شاگردان آلگري فيناليست جام حذفي ايتاليا نيز هستند و کسب سه جام (کالچو، جام حذفي و ليگ قهرمانان) رؤياي بزرگ اين مربي محسوب ميشود. هواداران يووه خود را در يک قدمي فينال ميبينند و برتري مقابل موناکو آنها را به تصاحب جام اميدوار ميکند. نبايد فراموش کرد که يوونتوس با حذف بارسلونا، غولکش بزرگ اين فصل لقب گرفته و همين موضوع انگيزه بازيکنان تيم را دوچندان کرده است. بحث خداحافظي جان لوئيجي بوفون، سنگربان 39 ساله يوونتوس قبل از اين ديدار دوباره مطرح شد. بوفون که پيش از اين گفته بود در صورتي که دروازهاش را مقابل بارسا بسته نگه دارد در پايان فصل از مستطيل سبز خداحافظي ميکند، اميدوار است در اين فصل براي يکبار هم که شده قهرماني در اروپا را تجربه کند: «به رئيس باشگاه و همتيميهايم گفته بودم که اگر در دوبازي رفت و برگشت از بارسا و مثلث MSN گل نخورم، در پايان فصل از فوتبال خداحافظي خواهم کرد. در انجام اين مأموريت موفق بودم ولي آنيلي (مالک يووه) به من گفت که به جاي زدن حرفهاي احمقانه، نگاهت رو به جلو باشد. فعلاً هدفم خداحافظي از فوتبال پس از جام جهاني 2018 است. موناکو اکنون يک مدعي درجه يک و جدي براي رسيدن به بازي نهايي است. مقابل تيمي کاملاً حرفهاي قرار ميگيريم و تکليف صعود، در همين بازي رفت، مشخص ميشود.»
آمار و ارقام
موناکو بهرغم اينکه در ليگ قهرمانان بارها حضور داشته، اما تاکنون موفق به تصاحب جام قهرماني نشده و تنها يکبار به فينال رقابتها صعود کرده است. اين چهارمين باري است که اين تيم در نيمهنهايي ليگ قهرمان حضور دارد، در حالي که ساير تيمهاي فرانسوي فقط يکبار به اين مرحله رسيدهاند. اين دومين باري است که دو تيم در نيمهنهايي اين رقابتها به مصاف هم ميروند؛ در سال 1998 يووه با غلبه بر موناکو به فينال رسيد و در فينال هم به رئالمادريد باخت و دستش به جام نرسيد.