مترجم: علي طالبي
در تحقيقات جديد محققان كه در دانشگاه هنگكنگ صورت گرفت از ابزار تصويربرداري جديدي براي تحقيق در مورد شبكههاي پيچيده مغز و كاركرد آنها استفاده شد. اين تيم تحقيقاتي توانست با موفقيت دو تكنولوژي پيشگام براي بررسي ديناميكهاي موجود در انتشار فعاليتهاي مغز را به كار بگيرد البته با تصويربرداري رزونانس مغناطيسي اپتوژنيك و كاركردي.
محققان در حالي به اين موفقيت دست يافتند كه به طور همزمان انتشار فعاليت عصبي وسيع مغز را در مقياس بزرگ بگيرند، در حالي بررسي كه نقشهاي كاركردي آنها دانشمندان را در افشاي رموز مغز يك قدم به جلو برد. اين مسئله ميتواند منجر شود به توسعه تكنولوژيهاي عصبي جديد براي تشخيص و درمان بيمارهاي مغز در زمان مناسب؛ بيماريهايي مانند اوتيسم، آلزايمر يا جنون.
تكنولوژيهاي به كار گرفته شده توسط اپتوژنتيك تيم پروفسور وو در آسيبشناسيهاي خاص ابزار مهمي را براي درك فعاليتهاي مغز با خاموش و روشن كردن سلولهاي مغز براي ديدن اينكه عملكرد هر كدام چگونه است و تشخيص اينكه كدام يك اشتباه عمل ميكنند فراهم كرد؛ تصويربرداري رزونانس كاركردي يا MRI كاركردي يك تكنيك تصويربرداري غير تهاجمي بزرگ نمايش براي تعيين فعاليتهاي وسيع مغز است. محققان ميتوانند از fMRI براي مشاهده كل فعاليتهاي مغز در پاسخ به انواع زيادي از محركها استفاده كنند. تيم پروفسور وو يك تيم پيشگام در تحقيقات fMRI بوده است، به خصوص در تحقيق در مورد كاركردهاي بينايي و شنيداري و اتصال مغز.
تركيب همافزايي دو تكنولوژي قدرتمند، براي پيشرفت درك ما از مغز پتانسيل زيادي در شروع نسل جديدي از تحقيقات ميانرشتهاي دارد. توانايي تنظيم كردن نورونهاي خاص كه مورد نياز هستند به روش بازگشتپذير و ترسيم فعاليتهاي آنها به صورت غير تهاجمي به طور همزمان ميتواند به محققان اين امكان را بدهد كه شبكههاي پيچيده مغز و كاركردهاي آنها را بررسي كنند. آزمايشات انجام شده توسط تيم دكتر وو روي جانوان جونده تا كنون سيمكشي شبكههاي ديناميك در گونههاي پستاندار را نشان داده است.
يافتههاي اصلي پژوهش ارتباطات بين تالاموس و كورتكس در همه جاي مغز وجود دارد. آنها مسئول بسياري از كاركردهاي حياتي هستند مانند حسهاي پنج گانه، توليد حركات معنادار و تنظيم چرخه خواب. همينطور، اختلال در اين مدار در بسياري از آسيبشناسيهاي مغز دخيل بوده است. تيم پروفسور وو نشان داد كه ارتباط كاربردي بين تالاموس و كورتكس ميتواند از مرزهاي سنتي كه توسط مطالعات قبلي تعيين شده است فراتر رود.
مغز انسان فقط 2درصد از كل وزن بدن انسان را تشكيل ميدهد، با اين حال حدود 20درصد از انرژي مورد نياز بدن را مصرف ميكند. به رغم اهميتش، يكي از ارگانهاي بدن است كه در مورد آن كمترين اطلاعات موجود است. تيم پروفسور وو اميدوار است كه با اختراع و به كارگيري تكنولوژيهاي عصبي جديد، يافتههاي تحقيق آنها الهامي خواهد بود براي تلاشهاي بيشتر در مورد مشاهده شبكههاي پيچيده مغز با مقياس بزرگ و ايجاد يك فهرست قابل درك از نقشههاي به خوبي ترسيم شده براي اتصالات مغز. به علاوه، با دانش بهتري در مورد اتصالات كاركردي مغز، پتانسيل وسيعي براي تكنيكهاي تنظيمات عصبي براي حل بيشتر بيمارهاي مربوط به عصب در مغز، ازجمله اوتيسم، آلزايمر يا جنون را امكانپذير ميكند.
منبع:ساينس ديلي