ناصر نوبری سفیر سابق ایران در شوروی در حاشیه بازدید از غرفه «روزنامه جوان» در خصوص نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفت: پیش بینی بنده از انتخابات ریاست جمهوری امریکا پیروزی ترامپ بود که بر اساس ارکان امریکا این استدلال را تجزیه و تحلیل کردم. ترامپ یکی از کاندیدای ارکان امریکاست و اگر امریکا را به دو رکن حزب جمهوری و حزب دموکرات تقسیم کنیم، شاهد خواهیم بود که کاندیدای یکی از ارکان امریکا اجازه پیدا کرده بود که نظام امریکا و انتخابات را زیر علامت سوال ببرد و در صورت عدم پیروزی در انتخابات مردم را به شورش دعوت کرده بود.
وی افزود: کاندیدای حزب جمهوری با ایجاد حس بدبینانه در جامعه آمریکا باعث شد 50 درصد مردم ضد نظام شدند و اگر ترامپ برنده نمی شد، مشکل امنیتی برای نظام امریکا ایجاد می کردند. تصور کنید در حال حاضر ترامپ برنده شده و طرفداران کلینتون که سمبل ثبات نظام امریکا بود، در خیابان ها تظاهرات می کنند. اما اگر عکس این موضوع رخ می داد طرفداران ترامپ تجمعات مسالمت آمیز انجام نمی دادند چون گفته بود اگر برنده نشود تفنگ برمی دارد و می جنگد.
وی با بیان اینکه ترجیح رکن اصلی نظام امریکا این بود که ترامپ برنده شود، گفت: با روی کار آمدن ترامپ، در مقایسه با کلینتون نظام امریکا با ثبات تر می شد. ترامپ نمایندگی تمام قشری را که نسبت به حاکمیت امریکا بدبین شده بودند، به عهده داشت. اما اکنون این را جا انداخت که نظام امریکا خوب است چون او از آن برنده شده و اگر برنده نمی شد نظام امریکا زیر علامت سوال می رفت و عملا آن اپوزیسیون علیه نظام امریکا را همراه نظام کرده است و این یک طراحی بسیار حرفه ای است. در واقع 50 درصد طرفدار نظام بودند و 50 درصد ضد نظام نیز، هم اکنون به نظام اعتماد پیدا کردند.
سفیر سابق ایران در شوروی با اشاره به آینده ترامپ و پوتین اظهار داشت: رابطه روسیه و امریکا از دوران دموکرات ها بهتر خواهد بود.
نوبری افزود: محوریت کار ترامپ تفاهم با پوتین است در شعارهایش به این هم اشاره کرده که میلیاردها دلار امریکا را هزینه تروریست های در سوریه نمی کند و حتی گفته چرا مالیات دهنده های امریکایی هزینه امنیت عربستان را دهند. بنابراین در همه مسائل جهانی نگاه و گرایش او اقتصادی و درآمدزایی برای مردم امریکا است و با این محوریت باید سعی کند با پوتین تنش زدایی کند.
وی در خصوص آینده رابطه ترامپ با اروپاییان گفت: اروپاییان نگران ترامپ هستند؛ کسی که قبلا بیشتر هزینه امنیت آنها را می داد حالا رقیب اقتصادی آنها شده است. ترامپ به ناتو اعلام کرده که رایگان به ناتو سرویس نمی دهد. محوریت و قدرت ناتو، امریکاست حتی این را به اروپاییان گفته اگر می خواهید در ناتو باشم و امنیت شما را مثل پلیس تامین کنم باید هزینه آن را دهید و این برای اروپاییان خوب نیست. در واقع برای هر حرکت می خواهد هزینه سازی کند و عملا از اروپاییان باج بگیرد و این طرز فکر اروپاییان را ناراحت می کند.
سفیر سابق ایران در شوروی در خصوص ادامه برجام از سوی ترامپ اظهار داشت: ترامپ برجام را ادامه می دهد چون با وجود اینکه تیم اوباما که طرف تعهد برجام با تیم ایران بود موقع اجرا در خط باج خواهی از ایران افتاد. تیم اوباما طرف کار با تیم ایرانی بود و تا هم اکنون در موضع باج خواهی افتاد. حال به طور طبیعی فراتر از تیم اوباما، تیم ترامپ می گوید اصلا تعهدی ندارد و این عدم تعهد برای باج خواهی بیشتر است.
وی تاکید کرد: تیم ترامپ باج خواهانه تر از تیم اوباما با ایران در مقابل برجام برخورد خواهد کرد. نگاه ترامپ بر عکس دموکرات ها، اقتصادی است و سیاست را در خدمت اقتصاد خواهد گرفت. آنها برای منافع اقتصادی، سیاست را در خدمت اقتصاد می گیرند.