کد خبر: 809121
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۶
رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد؛
رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: معاونت اقتصادی شهرداری در حوزه تسویه بدهی‌های اوراق مشارکت به بانک‌ها و اجرای روش‌های نوین سرمایه‌گذاری عملکرد خوبی داشته است.

 

به گزارش خبرنگار جوان، علی اصغر نخعی‌راد در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: از ابتدای آغاز به کار شورای چهارم، بررسی مشکلات شهرداری و شهر را آغاز کردیم و در جریان امور و معضلات شهر قرار گرفتیم.

وی افزود: یکی از مشکلات عمده موجود، رکود شدید خط 2 قطار شهری بود که با پیشرفت 70 درصد مالی، تنها از 17 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار بود.

ساخت و ساز در ارتفاعات و رکود خط 2 قطار شهری؛ عمده مشکلات باقیمانده از دوره گذشته

رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: دیگر مشکل موجود از مدیریت گذشته ساخت و ساز در ارتفاعات، تخلفات شهرداری در حوره تراکم و پارکینگ فروشی و همچنین بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر بود که مورد توجه قرار گرفت.

نخعی‌راد خاطرنشان کرد: سررسید اوراق مشارکت فروخته شده در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی نیز رسیده بود ولی پروژه‌ای برای فروش وجود نداشت تا این اوراق تسویه حساب شود.

افتتاح فاز نخست خط 2 قطار شهری تا بهمن‌ماه سال جاری

وی در مورد خط 2 قطار شهری مشهد نیز گفت: قبل از اتمام سال اول شورا، مبانی پیمان خط 2 را تغییر دادیم و در کمتر از 2 سال پیشرفت این خط به 70 درصد رسیده است که کل این خط در سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و فاز نخست آن نیز تا بهمن‌ماه جاری افتتاح خواهد شد.

رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس به تاخیرات این خط نیز اشاره کرد و افزود: شهرداری مشهد 50 درصد مقصر این تاخیرات را پیمانکار معرفی کرده است که باید بر اساس قرارداد 10 درصد معادل مبلغ قرارداد یعنی حدود 80 میلیارد تومان جریمه از پیمانکار دریافت شود.

نخعی‌راد عنوان کرد: این پیمانکار یکی از بزرگترین پیمانکاران کشور در زمینه حفاری تونل قطار شهری است و به علت عملکرد خوب در احداث ادامه خط 2 و آغاز احداث خط 3 قطار شهری امکان دارد در انتها شورا با بخشش مبلغ جریمه موافقت کند.

امکان ساخت و ساز مردم در قلعه وکیل‌آباد فراهم شده است

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته جهت استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی، اذعان داشت: حد نصاب زمین برای اجرای پروژه‌ها در این بافت را کاهش دادیم و قرار شده است که خرید زمین با زمان‌بندی در این محدوده و بافت فرسوده حرعاملی انجام شود.

رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس بیان کرد: در بافت فرسوده قلعه وکیل‌آباد نیز 18 هکتار را استثنا کرده و امکان ساخت و ساز را برای مردم فراهم ساختیم.

اجرای پروژه‌های زیرساختی شهرداری توسط سرمایه‌گذاران در ازای فروش سهم‌الشرکه شهرداری

نخعی‌راد ادامه داد: یکی از کارهای دیگر نقد عملکرد معاونت اقتصادی و یافتن نقاط قوت و ضعف بود. در ادامه نیز پروژه‌های مشارکتی را با پروژه‌های شهری درگیر ساخته و اولویت را به اجرای پروژه‌های زیرساختی توسط سرمایه‌گذاران دادیم.

وی خاطرنشان کرد: لایحه جدیدی در حال تصویب است تا بر اساس آن سرمایه‌گذاران در ازای فروش سهم‌الشرکه شهرداری به آنها در پروژه‌های مشارکتی موظف به اجرای پروژه‌های زیر ساختی شوند.

9 هزار میلیارد تومان پروژه در حال ارسال به شورا

رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با اشاره به اینکه از صندوق‌های زمین و ساختمان برای پروژه‌های جدید شهرداری بهره‌ خواهیم برد، عنوان کرد: هلدینگ زائر نیز به عنوان یکی از برنامه‌های جدید معاونت اقتصادی است که در حال بررسی دقیق برای اجرای خوب این طرح هستیم.

نخعی‌راد گفت: قرارداد پارک طرق نیز نهایی شده است و علاوه بر آن 9 هزار میلیارد تومان پروژه در حال ارسال به شوراست و یا ارسال شده است که 6 پروژه ارسال شده و 10 پروژه در حال تهیه بوده و 3 پروژه نیز در حال مطالعه است.

فروش سهم‌الشرکه شهرداری در 10 پروژه مشارکتی

وی با اشاره به برگزاری 30 جلسه با سرمایه‌گذاران برای حل مشکلات پروژه‌‌های مشارکتی، تصریح کرد: طی این جلسات از 18 پروژه موجود، سهم شهرداری در 10 پروژه به سرمایه‌گذار واگذار شده و بقیه نیز در حال واگذاری است.

رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: پارک طرق نیز توسط سرمایه‌گذار در حال اجراست که سرمایه‌ شهرداری در این پروژه 150 میلیارد تومان می‌باشد. همچنین پروژه ایثار با مبلغ 150 میلیارد تومان و پروژه حافظ با مبلغ سرمایه‌گذاری 130 میلیارد تومان نیز در حال اجرا هستنند.

تفاهمات سرمایه‌گذاری خارجی اجرایی نشده است

نخعی‌راد افزود: هنوز تفاهمات صورت گرفته برای سرمایه‌گذاری خارجی اجرایی نشده است چون رکود بر کشور ما حاکم است. البته ظرفیت‌های داخلی آنقدر برای سرمایه‌گذاری زیاد است که نوبت به خارجی‌ها نمی‌رسد.

وی در مورد پروژه سراب گفت: قرار بود سراب به پیاده‌راه تبدیل شود اما چون مدل پروژه مجد قرار بود اجرایی شود، نپذیرفتیم و مقرر شد با ارائه طرح جدید حداقل 50 درصد ساکنان د ر محل باقی بمانند.

سرمایه‌گذاری یک هزار و 100 میلیارد تومانی در سه سال گذشته

رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس عنوان کرد: طی سه سال گذشته بالغ بر یک هزار و 100 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته که این رقم در طول فعالیت 6 ساله شورای سوم دو هزار و 500 میلیارد تومان بوده است.

نخعی‌راد تصریح کرد: 23 پروژه جدید در معاونت اقتصادی در حال تعریف است که 6 پروژه از این تعداد در حال تصویب در شورا بوده و بقیه نیز در حال تهیه و مطالعه می‌باشد. همچنین 67 درصد این پروژه‌ها در مناطق کم‌برخوردار و 20 درصد هم در مناطق برخوردار اجرا خواهد شد.

تسویه 1500 میلیارد تومان و تفاهم تسویه یک هزار میلیارد تومان از بدهی‌های شهرداری به بانک‌ها

وی در مورد بدهی شهرداری به بانک‌ها نیز گفت: بدهی معوق شهرداری به بانک‌ها تا پایان سال 93 بالغ بر سه هزار میلیارد تومان بوده است که حدود یک هزار و 500 میلیارد تومان از این مبلغ تسویه شده و یک هزار میلیارد تومان دیگر نیز برای تسویه تفاهم شده است.

رییس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس افزود: در زمان مدیریت فعلی شهری اوراق کمتری نسبت به دوره گذشته فروخته شده است که یک هزار میلیارد تومان به خطوط قطار شهری و 500 میلیارد تومان نیز به بافت‌های فرسوده اختصاص دارد.

عملکرد خوب در تسویه بدهی‌ها و عملکرد متوسط در پروژه‌های سرمایه‌گذاری

نخعی‌راد با اشاره به اینکه پرداخت سود اوراق مشارکت فروخته شده در این دوره کاملا به روز پرداخت شده است، اظهار کرد: چون رکود زیادی بر کشور حاکم بود در مورد پروژه‌های مشارکتی خیلی موفق نبودیم و نمره متوسطی دریافت می‌کنیم اما دو کار ارزشمند تسویه بدهی‌های بانکی شهرداری و اجرای روش‌های نوین توسط معاونت اقتصادی به اجرا درآمده است که نمره خوب را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: مشکلات سرمایه‌گذاران در پروژه‌های مشارکتی در این دوره کاملا حل شده است و لوایح به صورت به روز در شورا در حال بررسی است.

وی در پایان نیز تصریح کرد: عموم شورا با بلندمرتبه‌سازی در پهنه‌های معین موافق هستند و مخالفت ما با روش قبلی بود که با توجه به عرض خیابان مجوز بلندمرتبه‌سازی در همه نقاط شهر صادر می‌شد.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار