کد خبر: 778044
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۹
يک توليدکننده و صادرکننده سنگ‌هاي ساختماني گفت: «حواله‌ام به‌خاطر اينکه نام ايران روي آنها قيد شده بود، برگشت خورد». ندا زماني افزود: اين حواله در حساب‌هاي ايران نيز نبوده، اما چون نام ايران در آنها درج شده بود، برگشت خورد و حساب را بستند.
وی در گفت‌وگو با تسنيم در خصوص مسائل پيرامون نقل و انتقال پول در عرصه بين‌المللي اظهار کرد: اخيراً سه حواله من را به‌خاطر اينکه نام ايران روي آنها قيد شده بود، برگشت زدند.
وي افزود: اين حواله در حساب‌هاي ايران نيز نبوده اما چون نام ايران در آنها درج شده بود، برگشت خورد و حساب را بستند و گفتند «چرا با ايران کار مي‌کنيد؟»
بازرس اتاق بازرگاني ايران و چين ادامه داد: ما هنوز «ال‌سي» نمي‌توانيم باز کنيم و بانک‌ها زير بار نمي‌روند و براي تجارت خود مجبور به استفاده از روش DP يا «مدارک در برابر پرداخت» هستيم و آخرين «ال‌سي» که باز کردم مربوط به سال 87 است.
وي تصريح کرد: براي تجارت خود به اين شکل، 40 درصد پيش‌پرداخت را از طريق صرافي دريافت مي‌کنم و مابقي را در قبال بارنامه و دوباره از طريق صرافي مي‌گيرم. با توجه به اينکه بيمه و تبادلات بانکي وجود ندارد صرافي‌ها به وسط مي‌آيند که تجارت به اين شکل از امنيت لازم برخوردار نيست.
رئيس کميسيون فرهنگي، فضاي مجازي و برگزاري نمايشگاه‌هاي انجمن سنگ ايران گفت: براي نقل و انتقال پول مجبوريم که با سربرگ شرکت‌هاي عربي و از طريق امارات کار کنيم.
وي افزود: برخي از کشور‌ها مانند مصر نيز مي‌گويند که اگر قرار باشد با نام يک شرکت عربي با ايران کار کنيم، بايد گواهي مبدأ نيز به نام يک کشور عربي صادر شود که براي ما امکانپذير نيست، به اين خاطر، عملاً برخي از کشورها را نيز براي تجارت از دست مي‌دهيم. اين فعال بخش خصوصي تأکيد کرد: «دو روز پيش براي چک کردن اينکه تحريم‌ها برداشته شده است و مي‌توانم پرداخت کنم يا خير، به بانک صادرات رفتم که با جواب منفي روبه‌رو شدم.»
زماني درباره بازشدن سوئيفت گفت: «با سوئيفت کاري براي ما انجام نمي‌شود و به‌نظر من بازشدن آن حقيقت ندارد، شما يک بانک به من معرفي کنيد که پول خود را از آن طريق به ايران وارد کنم.»
وي يادآورشد: در صورتي که روابط بانکي نيز باز شده باشد، بانک‌هاي ايراني دلار به ما تحويل نمي‌دهند، بلکه مبلغ آن را به ‌قيمت ارز مبادله‌اي که حدود 450 تومان از بازار آزاد کمتر است تبديل کرده و بعد تحويل مي‌دهند.
زماني تأکيد کرد: تجارت به اين شکل به‌صرفه نيست، زيرا بانک‌هاي ايراني در يک حواله 30 هزار دلاري حدود 13 ميليون و 500 هزار تومان کمتر به ما پرداخت مي‌کنند و امکان رقابت را از فعالان بخش خصوصي مي‌گيرند.
منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار