کد خبر: 777273
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
دهقان تماس تلفني گرفت، لاوروف خواستار توقف فوري درگيري‌ها شد
همزمان با تشديد درگيري‌ها بين نيروهاي ارمنستان و جمهوري آذربايجان در منطقه قره‌باغ، ديپلماسي منطقه‌اي براي توقف درگيري‌ها شروع شده است.
همزمان با تشديد درگيري‌ها بين نيروهاي ارمنستان و جمهوري آذربايجان در منطقه قره‌باغ، ديپلماسي منطقه‌اي براي توقف درگيري‌ها شروع شده است. وزير خارجه روسيه روز دوشنبه بار ديگر خواستار توقف فوري درگيري‌ها در منطقه ناگورنو قره‌باغ شد. وزير دفاع ايران نيز در تماس تلفني با وزير دفاع آذربايجان گفت كه جمهوري اسلامي از هيچ كمكي براي فروكش كردن اين بحران دريغ نخواهد كرد.
در شرايطي كه تنش‌ها بين ارمنستان و آذربايجان در منطقه خودمختار قره‌باغ بالا گرفته كشورهاي تأثيرگذار منطقه نيز سعي دارند از مسير ديپلماتيك به درگيري‌ها بين دو طرف مناقشه پايان دهند. سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه روز دوشنبه در مورد درگيري‌هاي اخير در منطقه ناگورنو قره‌‌باغ، گفت: «ما قبلا هم موضع خود را اعلام كرده‌ايم، رئيس‌جمهور، وزير خارجه و وزير دفاع موضع خود را اعلام كرده‌اند. وزير دفاع (سرگئي) شايگو و من با همتايان خود در باكو و ايروان صحبت و نگراني خود را ابراز كرده‌ايم. پيام رئيس‌جمهور (ولاديمير) پوتين هم اين بود كه بايد هرچه زودتر آتش‌بس برقرار شود و طرفين اوضاع را به سمتي پيش نبرند كه حل و فصل مسالمت‌آميز آن دشوار شود.» لاوروف با بيان اينكه همچنان برخي درگيري‌ها در قره‌باغ ادامه دارد، به بيانيه گروه همكاري مينسك كه هدف آن حل و فصل بحران قره باغ است اشاره كرد و گفت: «راه‌حل نهايي مناقشه بايد راه‌حلي عملي و جامع باشد.» وزير خارجه روسيه همچنين تأكيد كرد كه مناقشه قره‌باغ راه‌حل نظامي ندارد و بايد از طريق راه‌هاي مسالمت‌آميز حل شود.   روسيه در دوره‌ پساشوروي همواره سعي كرده از بروز بحران در مناطق خارج نزديك خود جلوگيري كند و اين بحران‌ها را تهديدي براي امنيت و منافع ملي خود مي‌داند. ارمنستان و آذربايجان كه هر دو از جمهوري‌هاي استقلال‌يافته از اتحاد جماهير شوروي هستند، چند دهه است كه بر سر مالكيت منطقه قره‌باغ با يكديگر اختلاف دارند و مرز دو كشور در اين منطقه سال‌هاست كه وضعيتي جنگي را شاهد است و درگيري‌هاي اخير در اين منطقه نگراني مقامات كرملين را در پي داشته است. به باور ناظران، روسيه از اين نگران است كه تشديد بحران در قفقاز جنوبي، سبب گسترش افراط‌گرايي شده و زمينه را براي گسيل تروريست‌ها به اين منطقه فراهم كند.  از سوي ديگر، سردار حسين دهقان وزير دفاع ايران، روز دوشنبه در تماس تلفني با سپهبد ذاكر حسن اف، وزير دفاع جمهوري آذربايجان درباره آخرين تحولات بحران قره‌باغ گفت‌وگو و تبادل نظر كرد. سردار دهقان در اين گفت‌وگوي تلفني با تأكيد مجدد بر خويشتنداري باكو و ايروان و با تأكيد بر حل و فصل بحران از طريق مسالمت‌آميز گفت: «جمهوري اسلامي ايران از هيچ كمكي براي فروكش كردن اين بحران دريغ نخواهد كرد.» همچنين به گفته مقامات ايراني، قرار است محمد‌جواد ظريف، وزير خارجه ايران رايزني‌هايي با وزراي خارجه جمهوري آذربايجان و ارمنستان به منظور پايان دادن به درگيري‌هاي قره‌باغ داشته باشد.
 
آذربايجان به تنبيه ارمنستان ادامه خواهد داد
در ادامه روند اتهام‌زني‌ها درباره مقصر آغاز درگيري‌ها در قره‌باغ، رئيس‌جمهور آذربايجان در نشست شوراي امنيت ملي اين كشور با دفاع از اقدامات ارتش اين كشور، ارمنستان را مقصر درگيري‌هاي اخير خواند. الهام علي اف، رئيس جمهور آذربايجان روز دوشنبه گفت: «ما آتش‌بس را نقض نكرديم و فقط به طور متناسب به اقدامات تحريك‌آميز پاسخ داديم. تا زماني كه ارمنستان از اقدامات تحريك‌آميز دست برندارد، ارتش آذربايجان به تنبيه آنها ادامه خواهد داد.» به گزارش آرانم نيوز، الهام علي اف گفت: «آنها (ارمنستان) به مواضع ما حمله كردند و سربازان و پرسنل ما جان خود را از دست دادند. متعاقب اين اقدام ارتش ما ضربه مهلكي به سر دشمن وارد كرد و اكنون آنها دارند در جهان فرياد مي‌زنند كه آذربايجان آتش‌بس را نقض كرد.» دولت باكو روز يك‌شنبه در بيانيه‌اي به طور يكجانبه آتش‌بس اعلام كرده بود ولي به گفته رسانه‌هاي محلي آتش جنگ در اين منطقه همچنان ادامه دارد. جمهوري آذربايجان كه پيشتر كشته شدن 12 نظامي خود را تأييد كرده بود ديروز نيز از كشته شدن سه سرباز ديگر خود خبر داد.  وزارت دفاع جمهوري آذربايجان روز دوشنبه اعلام كرد، نيروهاي مسلح ارمنستان دهها بار اقدام به گلوله‌باران مواضع اين كشور كرده و آتش‌بس را نقض كرد‌ه‌اند. واقف ديارگاخلي، سخنگوي وزارت دفاع جمهوري آذربايجان به اسپوتنيك گفت: «طرف ارمنستاني اقدام به شليك توپخانه سنگين از جمله با استفاده از توپ‌هاي 60، 82 و 120 ميلي‌متري كرده است. در 24 ساعت گذشته آتش‌بس 121 بار نقض شده است.» ديارگاخلي همچنين گفت: «يك مقر فرماندهي نيروهاي مسلح ارمنستان در خط مقدم منهدم شده است. چندين ژنرال، سرهنگ و افسران رده بالاي طرف ارمني در اين درگيري كشته شده‌اند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار