کد خبر: 764075
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۳
اعدام آيت‌الله شيخ نمرالباقرالنمر رهبر شيعيان عربستان به همراه ۴۶ نفر ديگر روز شنبه 12 دي‌ماه در ۱۲ منطقه عربستان، موجي از اعتراضات جهان اسلام به‌خصوص در كشورهاي شيعه‌نشين را در برداشته است.
به گزارش راه دانا اين موج اعتراضات اما در ايران به طرز عجيبي پيش رفت به‌طوري‌كه نه‌تنها عليه عربستان به اتمام نرسيد بلكه منجر به حاشيه رفتن خبر اعدام شيخ نمر شد. حمله به كنسولگري عربستان در مشهد و آتش زدن بخشي ازآنجا توسط عده‌اي ناشناس موجب شد تا دولت آل‌سعود در اولين گام، روابط ديپلماتيك خود را با ايران قطع كرده و با بزرگنمايي اين واقعه و سوارشدن بر موج آن، درصدد محكوم كردن ايران در جامعه بين‌الملل شود. نوبخت سخنگوي دولت در موردحمله به سفارت عربستان اظهار داشت: عده‌اي كه معلوم نيست مقاصدشان براي كدام دولت است، از احساسات مردم در حادثه عربستان سوءاستفاده كردند كه ازنظر ما موضوع مشكوك است. مشكوك بودن رخداد مشهد، از اين باب است كه نتيجه آن تضاد علني با مقاصد جامعه و حكومت ايران در محكوميت اعدام شيخ نمر بود و به‌گونه‌اي مقصد اعتراضات را به سمت بسترسازي محكوميت ايران پيش برده است. اعدام آيت‌الله نمر در حالي رخ مي‌دهد كه عربستان به‌عنوان قطب پرورش و صدور تروريست در جهان شناخته مي‌شود و آزادي و حقوق بشر در نازل‌ترين سطح خود در اين كشور وجود دارد و بااين‌وجود تاكنون هيچ نهاد بين‌المللي حاضر به اعتراض نسبت به اجراي چنين حكمي نشده است و هميشه حاشيه امني براي عربستان نسبت به خشونت‌هاي اجتماعي انجام‌شده در جهان وجود داشته است. به‌هرحال نمي‌توان به‌سادگي از حمله به ساختمان كنسولگري عربستان در مشهد گذشت و آن را طبيعي خطاب كرد بلكه در وراي آن مي‌توان چنين نگاشت كه يك بازوي اجرايي هدايت‌كننده‌اي در ميان جمعيت معترض وجود داشته كه هدفمند، جريان اعتراضات را به سمت خشونت نسبت به سفارت عربستان پيش مي‌برد و عواملي آن را صحنه‌گرداني و كارگرداني كرده‌اند.
اين جريان، قطع به‌يقين داراي بازوان داخلي و خارجي بوده است كه اين‌طور خود را در مرحله عمل به موفقيت نزديك كرده است. آنچه در برآورد رسانه‌اي مي‌توان دريافت اين است كه هدايت اين جريان در دستان خود عربستان يا جريان‌هاي نزديك به دولت آل‌سعود بوده است. در تصاويري كه در يكي از خبرگزاري‌ها از وقايع اعتراضات مشهد مشاهده شد، تصويري عجيب در ميان جمعيت ذهن هر ببينده‌اي را به خود جلب مي‌كند كه چرا عكس فارس آل شويل سركرده و تئوريسين القاعده عربستان كه همزمان با شيخ نمر اعدام‌شده است با عنوان شهيد و ترحم نسبت به وي بر دستان فردي گرفته‌شده است. حتي اعدام اين سركرده القاعده در ميان انبوه شيعيان و از همه مهم‌تر در كنار رهبر شيعيان عربستان، خود فتنه‌اي است كه توسط دولت آل‌سعود پيش رفته تا توجيه‌گر عمل غيرانساني و اسلامي آل‌سعود در اعدام آيت‌الله نمر باشد. حال به‌احتمال‌قوي بالا بردن تصوير سركرده القاعده در ميان جمعيت معترض به اعدام شيخ نمر، اين را مي‌رساند كه آل‌سعود وهابي در ايجاد فتنه و هدايت اعتراضات به سمت‌وسوي مطلوب خود، از هيچ تلاشي دريغ نورزيده و اين تصوير همچون دم‌خروسي از آستين آل‌سعود و نزديكانش بيرون زده است.
برخي رسانه‌هاي داخلي و حتي شخصيت‌ها مغرضانه يا ساده‌‌انديشانه درصددند تا چنين جرياني كه واضح است از سكانداري خارجي براي پيشبرد اهداف خود بهره مي‌برد را به گروه‌ها و جريان‌هاي داخلي منتسب كنند و بدون هيچ نگاه جامع و كلاني فقط درصدد مصادره به مطلوب كردن اين فضا به نفع جريان سياسي متبوع خود مي‌باشند. آذر منصوري عضو شوراي مركزي حزب اتحاد ملت ايران اسلامي در گفت‌وگو با ايسنا به‌گونه‌اي عامل حوادث اخير مشهد را به جريانات داخلي منتسب كرده و اظهار داشته است: منافع ملي و جايگاه جمهوري اسلامي در منطقه نبايد با تندروي‌ها تهديد شود. بايد اعدام شيخ نمر را محكوم كرد و توأمان به منافع ملي و جايگاه نظام در منطقه پرآشوب اين روزها انديشيد. اين‌گونه اظهارنظرها فراي عقلانيت و مباحث ملي زده مي‌شود و به‌جاي اينكه از عربستان و جريانات تكفيري و وهابي به‌عنوان آتش تهيه چنين حوادثي نام‌برده شود، تنها درصدد تخريب جريانات و منافع ملي مي‌باشند. از طرفي رسانه‌هاي آسوشيتدپرس، رويترز، بي‌بي سي، صداي امريكا و... در اقدامي هماهنگ، با بزرگنمايي تعرض به سفارت عربستان و پيامدهاي آن، اخبار مربوط به شهادت شيخ نمر را تحت‌الشعاع قرار داده‌اند. از سويي هم شوراي امنيت با انتشار بيانيه‌اي بدون اشاره به شهادت شيخ نمر توسط آل‌سعود، ايران را به خاطر حادثه سفارت عربستان محكوم كرده است.
جريان رسانه‌اي امروز ‌بايد انزواي حاكم بر خبر اعدام شيخ نمر رهبر شيعيان عربستان را از بين ببرد و با بيدار كردن ذهن‌ها و مغزهاي خام و فروخفته، اين عمل غيرانساني عربستان را به‌عنوان لكه ننگ تاريخ بشريت خطاب و از سازمان‌هاي بين‌المللي بخواهد كه در اين راستا واكنش درخور توجهي داشته باشند و اين سكوت مرگبار را در مقابل چشمان ميلياردها مسلمان بشكنند و چهره غيرانساني عربستان را محكوم كنند و نه اينكه رسانه‌ها گل به خودي بزنند و به‌جاي محكوميت عربستان در اين پازل طراحي‌شده آل‌سعود قدم برداشته و بر انزواي اعدام مظلومانه شيخ نمر بيفزايند.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۹
0
0
وقتی دولت قصد تعامل در هر شرایطی را دارد"چه بهتر که عربستان روابط خودرا با ما قطع کرده ست.ازروابط با عربستان سودی نصیب کشورمان نبود"هیچ فقط
هر روز دچار تنش های جدید از جانب انها "بر سر کشورمان اوار می شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار