کد خبر: 762977
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۴
تدابير امنيتي از امريكا تا اروپا برقرار شد
به دنبال وحشت موجود از حملات تروريستي افراط‌گرايان در تعطيلات عيد و سال نو ميلادي، كشورهاي اروپايي در بالاترين سطح هشدار خود قرار گرفتند. پنج‌شنبه شب شهرهاي دست‌كم 9كشور از اروپا و امريكا تا اندونزي تحت تدابير شديد امنيتي به استقبال سال نو ميلادي رفتند.
به دنبال وحشت موجود از حملات تروريستي افراط‌گرايان در تعطيلات عيد و سال نو ميلادي، كشورهاي اروپايي در بالاترين سطح هشدار خود قرار گرفتند. پنج‌شنبه شب شهرهاي دست‌كم 9كشور از اروپا و امريكا تا اندونزي تحت تدابير شديد امنيتي به استقبال سال نو ميلادي رفتند.
در آخرين روز و شب 2015، اروپا به جاي مهيا شدن براي جشن‌ها و شادي‌هاي همه ساله، شكل و وضع متفاوتي به خود گرفت و با حضور نيروهاي پليس با سلاح، خودروهاي نظامي و تهديدات تروريستي، چهره‌هاي امنيتي بر جشن‌هاي سال نو در كشورهاي اروپايي همراه با ترس و وحشت حاكم شد. پليس مونيخ شامگاه پنج‌شنبه ايستگاه اصلي راه‌آهن شهر و يك ايستگاه ديگر را تخليه كرد و از مردم خواست از تجمع در يك محل پرهيز كنند. به گفته‌ وزير امور داخلي ايالت بايرن، پليس جنايي فدرال آلمان شواهدي دال بر حملات انتحاري در ايستگاه اصلي راه‌آهن و ايستگاه پازينگ شهر مونيخ در اختيار نهادهاي امنيتي اين ايالت گذاشته است.  به گزارش دويچه وله، يوآخيم هرمان افزود كه شواهدي بر حضور پنج تا هفت نفر وجود داشت كه البته مشخص نبود همه مهاجم هستند يا برخي از آنان به مهاجمان كمك مي‌كنند. پليس آلمان در پايگاه خود در توئيتر نوشت: دلايلي مبني بر وجود برنامه داعش براي حمله به شهر وجود دارد براي همين از شهروندان مي‌خواهيم تا از حضور در اماكن شلوغ و همچنين ايستگاه اصلي قطارها و ايستگاه باسنج خودداري كنند. پيشتر گروه تروريستي داعش در پيامي برخي كشورها را به حملات تروريستي در سال نو ميلادي تهديد كرده بود.
  
حضور 60 هزار پليس در فرانسه
تهديد امنيتي تنها در مونيخ جشن سال نو را به كام مردم تلخ نكرد بلكه ساير شهرهاي اروپا نيز در هراس و وحشت جشن‌هاي سال نو را برگزار كردند. به گزارش رويترز، پليس و نيروهاي امنيتي در خيابان‌هاي پاريس هم در شب سال نو ميلادي حضور چشمگيري داشتند و حدود۶۰ هزار نيروي پليس و نظامي فرانسه وظيفه تأمين امنيت در شب سال نو را برعهده داشتند. حملات تروريستي داعش در پاريس پايتخت فرانسه در 13 نوامبر سال گذشته كه به كشته و زخمي شدن 300 تن منجر شد سبب شد تا كشورهاي اروپايي براي جلوگيري از حملات تروريستي در سال جديد تدابير امنيتي در اروپا را تشديد كنند. در ژانويه سال گذشته هم مهاجمان به دفتر نشريه طنز شارلي ابدو در پاريس حمله كردند و 13 نفر را كشتند. گفته مي‌شود مهاجمان اتباع كشورهاي اروپايي بودند كه به گروه داعش در سوريه و عراق پيوسته بودند.
  
آماده‌باش در انگليس
در آستانه آغاز سال نو ميلادي به ويژه در مركز لندن و كاخ باكينگهام و خيابان‌هاي منتهي به ساختمان نخست وزيري و ديگر مكان‌هاي حساس اين شهر تدابير شديد امنيتي اجرا شد. برخي خيابان‌هاي اطراف مراكز مهم به روي خودروها بسته شده است و نيروهاي پليس نيز در اطراف كاخ باكينگهام و ديگر مناطق مركزي لندن مستقر شده‌اند و رفت و آمدها را با حساسيت بيشتري زير نظر دارند. ترس از حملات داعش در اروپا درحالي است كه رهبران اين كشورها خود از حاميان اصلي تكفيري‌ها به شمار مي‌روند و در سال‌هاي اخير تروريست‌ها را براي جنگ به سوريه اعزام كرده‌اند ولي در نهايت آتش تهديدات تروريستي نه تنها خاورميانه بلكه دامن غرب را نيز در برگرفته است.  در مادريد، پايتخت اسپانيا نيز ورود مردم به منطقه «بويرتا ديل سول» (دروازه خورشيد) براي جشن سنتي سال نو ساماندهي شده است. همچنين شركت مردم در عيد سال نو در مسكو به جشن سنتي در ميدان سرخ آن‌هم فقط براي اشخاص داراي كارت مخصوص محدود شده است. اين در حالي است كه به دليل لغو مراسم جشن مسكو ميدان سرخ اين شهر را سكوت فرا گرفته است. در اين ميان روسيه به شهروندان خود هشدار داد، پنج‌شنبه شب امن‌ترين مكان براي سپري كردن سال نو خانه است.  كارشناسان معتقدند يكي از اهداف داعش از انجام حملات تروريستي ايجاد وحشت و ترس است تا از اين طريق آرامش رواني مردم و دولت‌ها را مختل كنند. به نظر مي‌رسد حملات پاريس كه اروپا را در ترس و وحشت فرو برده تا حدودي داعش را به اين هدف خود رسانده است.
  
بازداشت‌‌ها در بلژيك، نيويورك و تركيه
نيروهاي امنيتي بلژيك شامگاه پنج‌شنبه در بازرسي خانه به خانه در بروكسل شش نفر را به ظن طراحي عمليات تروريستي بازداشت كردند. دو نفر ديگر نيز اوايل هفته جاري بازداشت شده بودند. اين بازداشت‌ها باعث شد تا مسئولان مراسم آتش‌ بازي و جشن شب سال نو ميلادي در بروكسل را لغو كنند. ايوان مايور، شهردار بروكسل، گفته است كه سال گذشته بيش از يكصد هزار نفر در مراسم جشن سال نو ميلادي در محل برگزاري اين جشن در پايتخت بلژيك گردهم آمده بودند، اما امسال تضميني براي كنترل همه حاضران در اين مراسم وجود نداشت. بروكسل مركز اتحاديه اروپاست كه احتمال حملات تروريستي در آن بيشتر است و به همين دليل در دو ماه‌ گذشته شاهد عمليات ضد تروريستي زيادي بوده و دهها تن از مظنونان همدست با تروريست‌ها دستگير شده‌اند.  در نيويورك نيز بيش از 6 هزار نيروي امنيتي براي تأمين امنيت مراسم سال نوي ميلادي در خيابان‌ها حضور داشتند و يك نفر به اتهام حمله تروريستي بازداشت شد. ماه دسامبر نيز دو تروريست سعودي تبار با حمله تروريستي در ايالت كاليفرنيا 14 تن را كشته و 20 تن را زخمي كردند و به همين منظور، دولت امريكا تدابير شديد امنيتي در امريكا را افزايش داد.  
  
آتش‌سوزي در دوبي
در امارات نيز يكي از هتل‌‌هاي بزرگ دوبي در شب سال نو ميلادي دچار حريق گسترده شد. اين آتش‌سوزي در يك هتل ۶۳ طبقه در نزديكي برج خليفه (بلندترين ساختمان جهان) روي داد و براساس گزارش رسانه‌ها دست‌كم ۲۰ طبقه از اين برج دچار حريق شد و بيش از ۱۶ نفر نيز بر اثر اين آتش‌سوزي زخمي شدند. هر چند داعش مسئوليت اين آتش سوزي را برعهده گرفته اما پليس دوبي وقوع اين آتش سوزي را تصادفي خوانده است. همچنين رسانه‌هاي اندونزي نيز گزارش دادند، پليس اين كشور سه فرد را به اتهام ارتباط با گروه تروريستي داعش در جريان عملياتي در استاني در مركز اين كشور دستگير كرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار