کد خبر: 718222
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
عربستان يك ساعت بعد از شروع آتش‌بس صعده و حجه را زد
ساعتي پس از آغاز آتش‌بس موقت در يمن و آمادگي سازمان ملل براي تدارك عمليات انساني گسترده در اين كشور، جنگنده‌هاي سعودي آتش‌بس را نقض كرده و شهرهاي شمالي يمن را بمباران كردند. وزير خارجه دولت مستعفي يمن نيز از احتمال آغاز عمليات زميني در آينده نزديك خبر داد.
ساعتي پس از آغاز آتش‌بس موقت در يمن و آمادگي سازمان ملل براي تدارك عمليات انساني گسترده در اين كشور، جنگنده‌هاي سعودي آتش‌بس را نقض كرده و شهرهاي شمالي يمن را بمباران كردند. وزير خارجه دولت مستعفي يمن نيز از احتمال آغاز عمليات زميني در آينده نزديك خبر داد.
با وجود 49 روز تهاجم نظامي عربستان سعودي به يمن، از سه شنبه شب آتش‌بس موقتي در اين كشور آغاز شد اما همچنانكه پيش‌بيني مي‌شد جنگنده‌هاي رژيم سعودي چندين بار با حمله به شمال يمن آتش‌بس اعلامي خود را نقض كردند. جنگنده‌هاي ائتلاف سعودي آتش‌بس را يك ساعت بعد از اجراي آن نقض كرده و چهار حمله هوايي به صعده و حجه داشتند. شبكه الميادين گزارش داد كه بعد از اجرايي شدن آتش‌بس، صنعا پايتخت يمن و بقيه استان‌ها شاهد آرامش هستند. گزارش‌ها از يمن همچنين حاكي است شمار قربانيان حملات سه‌شنبه شب سعودي‌ها به زندان مركزي استان حجه و مناطق مسكوني در عبس به 15 شهيد و 25 زخمي افزايش يافت. عربستان دو هفته پيش نيز آتش‌بس كامل اعلام كرد اما بلافاصله آن را نقض كرد و به حملات خود ادامه داد. منابع آگاه اعلام كردند يك ساعت بعد از اجرايي شدن آتش‌بس انساني درگيري‌ها در استان تعز از سر گرفته شده و شبه نظاميان حامي عبد ربه منصور هادي، رئيس‌جمهور مستعفي يمن و گروه‌هاي حوثي با يكديگر درگير شدند. به گزارش ايسنا، به نقل از شبكه الجزيره، احمد عسيري، سخنگوي ائتلاف عربي روز چهارشنبه به خبرگزاري فرانسه گفت: «آتش‌بس در ساعت 11 سه‌شنبه شب آغاز شده و روز جمعه به پايان خواهد رسيد اما ائتلاف حملات هوايي خود را در صورتي كه حوثي‌ها آتش‌بس را نقض كنند از سر خواهد گرفت. ما خود را ملزم به احترام به اين آتش‌بس مي‌دانيم اما عمليات جمع‌آوري اطلاعات و نظارت ادامه خواهد داشت.»

آمادگي براي حمله زميني

اگرچه مقامات سعودي اعلام كرده‌اند اين آتش‌بس پنج روزه با هدف فراهم شدن زمينه كمك رساني به مردم يمن برقرار شده است و احتمال تمديد آن وجود دارد اما گزارش‌ها حاكي است نيروهاي ائتلاف عربي براي حمله زميني به يمن آماده مي‌شوند. به گزارش پايگاه خبري يمن الان، رياض ياسين، وزير خارجه دولت مستعفي يمن روز چهارشنبه اعلام كرد: «باتوجه به وجود برخي پيش بيني‌ها مبني بر نقض آتش‌بس در يمن به احتمال زياد عمليات زميني در يمن در آينده نزديك آغاز شود.»وي عنوان داشت: «جنگ زميني در يمن توسط نيروهاي يمني آموزش ديده توسط ائتلاف عربي و گروه‌هاي حامي دولت منصورهادي و بدون دخالت مستقيم ائتلاف عربي صورت مي‌گيرد.»وي درباره سفر اسماعيل ولد شيخ، فرستاده جديد سازمان ملل در يمن به صنعا گفت كه اين سفر با هدف اطلاع از ميزان پايبندي طرف‌ها به آتش‌بس صورت گرفته است. ياسين عنوان داشت: آتش‌بس تحت نظارت نيروهاي ائتلاف عربي است و در صورتي كه طرف‌ها به اين آتش‌بس پايبند باشند، زمان آن تمديد خواهد شد.  در پي اعلام برقراري آتش‌بس موقت در يمن، اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد با صدور بيانيه‌اي ضمن استقبال از برقراري اين آتش‌بس، خواستار پايبندي به آن شدند. به گزارش فارس، بنابر اعلام خبرگزاري فرانسه، اعضاي شوراي امنيت طي اين بيانيه با ابراز نگراني از پيامدهاي انساني ادامه خشونت‌ها در يمن، از طرف‌هاي درگير خواستند عمليات نظامي خود را طي زمان آتش‌بس به طور شفاف به حال تعليق درآورند. آنها همچنين از طرف‌هاي درگير در يمن خواستند امكان ورود و تحويل سريع كمك‌هاي ضروري به مردم شامل موادغذايي، دارو و فرآورده‌هاي سوختي را فراهم كنند و دسترسي آسان گروه‌هاي امدادرسان و نهادهاي بشردوستانه به غيرنظاميان نيازمند كمك را خواستار شدند.

پنتاگون: كشتي ايراني نبايد در يمن پهلو بگيرد

مقامات دفاعي امريكايي با وجود اذعان به صحت مواضع مقامات ايراني در مورد كشتي امدادي اعزام‌شده به يمن، مي‌گويند اين كشتي نبايد در يمن پهلو بگيرد. يك مقام دفاعي امريكايي به شبكه سي‌ان‌ان گفته است كه اطلاعاتي كه امريكا در حال حاضر در اختيار دارد نشان مي‌دهد كشتي ايراني كه راهي يمن شده، حامل هيچ سلاحي نيست. وي با اين حال، از گزارش‌هاي منتشر شده در خصوص اسكورت اين كشتي توسط كشتي‌هاي جنگي ايراني ابراز نگراني كرده است. پيش از اين هم «استيو وارن» سخنگوي وزارت دفاع امريكا به خبرنگاران گفته بود اسكورت اين كشتي، «كاملاً غيرضروري است.» اين در حالي است كه تهران اعلام كرده كشتي‌هاي جنگي با هدف تأمين امنيت كشتي امدادي ايراني، آن را اسكورت مي‌كنند.

مذاكره كليد حل بحران است

فرستاده جديد سازمان ملل به يمن كه ساعاتي قبل از اجراي آتش‌بس در اين كشور وارد صنعا شده بود، مذاكره را تنها راه براي حل بحران يمن خواند. اسماعيل ولد شيخ احمد، پيش از حضورش در صنعا به بعضي كشورهاي خاورميانه از جمله عربستان سعودي سفر كرد. وي خاطرنشان كرد كه در سفرش به يمن مسئله آتش‌بس و حضور طرف‌هاي يمني بر سر ميز مذاكره جهت دستيابي به يك راه حل سياسي مورد بررسي قرار خواهد گرفت. اسماعيل ولد شيخ احمد، عنوان داشت: آتش‌بس بايد غير مشروط باشد تا سازمان ملل بتواند كمك‌ها را به تمامي يمني‌ها در سراسر مناطق اين كشور برساند و گروهي از سازما‌ن‌هاي اسلامي همچون صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل (يونيسف) و سازمان تروريسم جهاني و ديگر سازمان‌ها در آينده وارد صنعا خواهند شد. وي افزود: «من معتقدم هيچ راه حلي براي مشكل يمن جز از طريق مذاكره كه بايد ميان يمني‌ها برگزار شود، وجود ندارد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار