کد خبر: 686593
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷
درباره اثر نوانتشار «امام موسي صدر و ديدگاه‌هايش درباره دكتر شريعتي»
مهدي قرباني

حضرت علي(ع) به فرزند برومندش امام حسن(ع) مي‌فرمايد: «اي فرزندم! هرچند به اندازه پيشينيان عمر درازي نكردم، ولي در كارهاي ايشان نگريستم و در شرح حال و اخبارشان انديشيدم و در آثار باقيمانده از اينان سير كردم، به‌طوري كه همچون فردي از آنها شدم، بلكه به سبب آنچه از كارهاي ايشان دست يافتم چنان شدم كه گويي با اولين تا آخرينشان زندگي كرده‌ام...»

آري، بيان افكار و انديشه‌هاي بزرگان دين، تاريخ، شرح احوال و خاطرات آنان نيز بخشي از تاريخ است كه چون مستند و مدون شوند مي‌توانند مصداق اين حديث شريف نبوي باشند:«من ورخ مؤمنا فكانما احياه»، هر كس تاريخ عمر مؤمني را به نگارش در آورد، گويا او را زنده كرده است.

نگارنده اين سطور، مهدي قرباني سالياني است كه با جناب آقاي دكتر حسين رزمجو استاد فرزانه و نمونه دانشگاه فردوسي مشهد مأنوس و محشور بوده و افتخار انتشار چند اثر گرانسنگ استاد را داشته و از نزديك شاهد تلاش بي‌وقفه و خستگي‌ناپذير ايشان در تحقيق و تتبع بوده‌ام و حضرت استاد را شخصيتي دردآشنا مي‌دانم كه از ديرباز به اين حقيقت پي برده‌اند كه بايد جامعه اسلامي را بر اساس مستندات و دلايل عقلي و نقلي با آرا و انديشه‌هاي مشاهير علمي و فرهنگي آشنا كرد. به همين منظور و براي تحقق اين هدف مقدس تاكنون به تأليف آثاري چند درباره دانشور شهير، مرحوم دكتر شريعتي پرداخته‌اند كه بسيار خواندني است و روشنفكران دين‌باور، به‌ويژه نسل جوان از آنها استقبال كرده‌اند، از جمله اين كتاب‌ها:

1ـ استاد و فرزند برومند او؛ يادداشت‌هايي درباره آرا و آثار استاد محمدتقي شريعتي مزيناني و دكتر علي شريعتي.

2ـ نعل وارونه زدن و شواهدي از آن در گذرگاه تاريخ ايران اسلامي از آغاز تا عصر حاضر.

3ـ پوستين وارونه: نقد و نظري بر بحث دكتر شريعتي و تز اسلام منهاي روحانيت كه مؤلف كتاب نهضت امام خميني(ره) به آن زنده‌ياد نسبت داده است.

4ـ چرا هوادار دكتر علي شريعتي شده‌ام؟

اينك نظر به اين‌كه استاد در پيشگفتاري كه بر اثر مورد معرفي نگاشته‌، خبر داده‌اند اخيراً با ايشان ضمن چهار مصاحبه پيرامون شخصيت جذاب امام موسي صدر و زنده‌ياد دكتر علي شريعتي گفت‌وگو شده و حاصل آن به صورت اثر حاضر با عنوان «امام موسي صدر و ديدگاه‌هاي او درباره زنده‌ياد دكتر شريعتي» در آمده است، با توجه به واقعيت‌هاي آشكار كه حقير با اذعان به اين‌كه امام موسي صدر از دانشمندان بزرگ، شجاع، واقع‌بين و منصف تشيع علوي در جهان معاصر اسلامي است و چون از نظر انديشه، آگاهي، صلاحيت علمي و احراز مرتبه والاي اجتهاد مورد احترام و تأييد قاطبه بزرگان حوزه‌هاي علميه قم و نجف و مراجع تقليدي نظير امام خميني(ره) بنيانگذار و رهبر انقلاب اسلامي ايران دارد و در ميان قشر عظيمي از دانشگاهيان جمهوري اسلامي ايران معزز و از چهره‌هاي ماندگار به شمار مي‌رود و از طرف ديگر شادروان دكتر علي شريعتي نيز شخصيتي است كه وجود آرا و آثارش در تحولات افكار و عقايد دانشگاهيان و فرهنگيان كشور در جريان انقلاب كبير اسلامي ايران كه در 22 بهمن1357 و سوق دادنشان به صفوف ميليوني انقلاب كه به رهبري امام خميني(ره) هدايت مي‌شد نقشي حياتي ايفا كرده و از آنجا كه كتاب‌ها و ديگر آثار مكتوبش به اغلب زبان‌هاي زنده دنيا ترجمه شده و در واقع تا كنون از او چهره‌اي اصلاح‌طلب و مؤثر در ميان نويسندگان مشهور جهان رقم زده است، جا دارد اينجانب از اين‌كه به عنوان ناشر كتاب حاضر انتخاب شده‌ام، به‌واسطه دستيابي به اين موهبت خداوند مهربان را سپاسگزار باشم و خوانندگان سخن‌‌سنج، معني‌ياب و فضيلت‌خواه را به مطالعه اين اثر نفيس و خواندني توصيه كنم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها