کد خبر: 684388
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۴
نقش مذهب در آرامش روحي ورزشكاران حقيقتي انكار‌ناپذير است. بسياري از بازيكنان براي به دست آوردن آرامش روحي به اعتقادات ديني متوسل مي‌شوند.
وحيد صابري
نقش مذهب در آرامش روحي ورزشكاران حقيقتي انكار‌ناپذير است. بسياري از بازيكنان براي به دست آوردن آرامش روحي به اعتقادات ديني متوسل مي‌شوند. مشاهده مي‌شود كه بعد از ورود و خروج از ميدان مسابقه سجده مي‌كنند يا دعا مي‌خوانند و اينگونه اعتقاد خود را نشان مي‌دهند.
اين دسته از ورزشكاران هميشه عنوان داشته‌اند كه با اعتماد به نفس بالايي در مسابقات شركت مي‌كنند. حسين رضازاده يكي از همين ورزشكاران است. او زماني كه براي تيم ملي ايران وزنه مي‌زد همواره از نام حضرت ابوالفضل(ع) روي پيراهنش استفاده مي‌كرد و هنگام بالا بردن وزنه هم نام ايشان را فرياد مي‌زد.
اين ميراث به بهداد سليمي هم رسيده؛ چراكه او هم در تمام مسابقات همين كار را مي‌كند و نام امام حسين(ع) را فرياد مي‌زند. سليمي معتقد است ائمه همواره در زندگي ما نقش انكارناپذيري داشته و دارند. در شرايط سخت وقتي از آنها كمك مي‌‌خواهي، انرژي مثبت فراواني به سويت سرازير مي‌شود. وقتي مي‌خواهي وزنه را مهار كني يك قوت قلب بزرگ پشت سرت حس مي‌كني. اين را تا وقتي در سكوت سالن باشي و وزنه پيش‌رويت باشد بيشتر لمس مي‌كني.
شايد گفتنش راحت باشد اما اين حس عجيب را نمي‌توان راحت بيان كرد. وقتي يا علي مي‌گويي و از او مدد مي‌گيري مي‌داني يك ملت با تو ياعلي مي‌گويند و تو را حمايت مي‌كنند، واقعاً حس بي‌نظيري است.
در كشورمان ورزشكاران و مربيان ديگري هم هستند كه از امامان معصوم مدد مي‌جويند و به مسابقه مي‌پردارند. آنها هم معتقدند كه با اين كار اعتماد به نفسشان بالا رفته و موفقيت بيشتري كسب مي‌كنند. از همين رو است كه اين موضوع كم‌كم به يك فرهنگ تبديل شده است.  امروزه فدراسيون كشتي قبل از هر مسابقات بين‌المللي، ملي پوشان را به مشهد مي‌برد تا زيارتي انجام دهند و با آرامشي خاص راهي مسابقات شوند.  فراموش نكنيم اين كار علاوه بر آرامش روحي و رواني ورزشكار در ميدان مسابقه تبليغ مثبت و خوبي براي مذهب تشيع و دين مبين اسلام نيز است.  بد نيست با هم نگاهي كوتاه به ورزشكاراني كه اين حركت نيكو را انجام مي‌دهند داشته باشيم و نقطه نظراتشان را بيشتر بدانيم.
    
اميرحسين صادقي: مدافع ملي‌پوش استقلال زير پيراهن‌هاي خود از شعارهايي چون «يا فاطمه زهرا (س)» «يا علي اصغر(ع)» و «يا مهدي (عج)» و يا امام رضا (ع) استفاده مي‌كند و پس از گلزني آنها را به تصوير مي‌كشد. صادقي مي‌گويد در بازي‌هايي كه با تيم‌هاي عربي به خصوص عربستان داريم وقتي به ميدان مي‌روم روي پيراهنم نام يا زهرا (س) يا ياعلي(ع) را مي‌نويسم تا اگر گلي زدم آن را نمايش دهم تا چشم وهابي‌ها در‌آيد.
اميرمهديزاده:بيشتر از آنكه به فكر مدال باشد و پركردن ويترين افتخاراتش، به خدا توكل و به ائمه اطهار توسل مي‌كند و با همين اعتقاداتش نيز تاكنون به بهترين عناوين كاراته در جهان و آسيا رسيده است. از اين مهم‌تر به سبب اعتقادات و ارادتي كه به خاندان عصمت و طهارت دارد مشهور است؛ شهرتي كه آن را مديون توسل به اهل بيت و به ويژه حضرت ابوالفضل العباس (ع) مي‌داند. امير مي‌گويد: اعتقاد خاصي به ائمه اطهار به خصوص ابوالفضل العباس (ع) دارم. هميشه از ايشان در مسابقاتم مدد گرفته‌ام، چه بازي‌هاي آسيايي و چه جهاني. اين اعتقادات اعتماد و آرامش خاصي به من مي‌دهد؛ چراكه مي‌دانم هميشه يك نفر هست كه حواسش به من باشد. تا الان اعتقاد و ايمان به ائمه همواره در موفقيت‌هايم به من كمك كرده و من مدد و ياري آنها را به چشم ديده‌ام. در مسابقات جهاني 2012 فرانسه مسابقه سختي داشتم و حريفم از بهترين‌ها بود. از قضا مسابقه‌ام با روز عاشورا مصادف شده بود. در فينال به عينه ديدم كه توسل به حضرت ابوالفضل من را به اين موفقيت رساند.
سياوش اكبرپور: بازيكن تيم پيكان هم از جمله فوتباليست‌هايي است كه هميشه پس از گلزني پيراهن خود را بالا مي‌زند تا جمله «يا فاطمه زهرا» را نشان دهد. اكبرپور اعتقاد دارد با شعار يا فاطمه زهرا نيروي دو چندان پيدا مي‌كند. احساس مي‌كنم با اين حركت روحيه دو چندان مي‌گيرم و به قول ما فوتبالي‌ها با شعار «يا فاطمه زهرا» دوپينگ مي‌كنم. ارادت خاصي به بانوي دو عالم فاطمه زهرا(س) دارم و هر وقت از او كمك گرفته‌ام موفق شده‌ام.

احسان حدادي: قهرمان بازي‌هاي اينچئون هم هميشه بعد از مدال آوري پيراهنش را كه كلمه«ياحسين» بر سينه او نقش بسته مي‌بوسد تا ارادتش را اينگونه به تمام دنيا ثابت كند.
سيدمهدي سيدصالحي: خودش مي‌گويد چند سال پيش مصدوميت سنگيني برايش به‌وجود آمده بود، چيزي نمانده بود از فوتبال خداحافظي كند اما در همان روزها دوستش پيراهن مشكي منقش به نام حضرت فاطمه(س) را از كربلا برايش آورد. اين پيراهن آنقدر برايش خوش‌يمن بود كه نذر كرد تا آخر عمر فوتبالي‌اش در تمام بازي‌ها آن را بپوشد. خيلي‌ها مي‌گفتند براي خودنمايي اين كار را انجام مي‌دهد اما سيدصالحي مي‌گويد هرچه دارد از صدقه‌سر ائمه و به خصوص خانم فاطمه زهرا (س) است. به همين دليل تابستان و زمستان و در تمام بازي‌هاي تيمش اين لباس را به تن مي‌كند. دنبال اين هم نيست كه كسي از او تقدير كند، چون اين كار را به خاطر اعتقاد و دل خودش انجام مي‌دهد.
سيدمهدي رحمتي:دروازه‌بان پيكان هم از جمله بازيكناني است كه همواره در زير پيراهن ورزشي خود تيشرتي به نام يا زهرا را مي‌پوشد. نكته جالب درباره رحمتي اينكه اين كار را معمولا مهاجمان انجام مي‌دهند تا پيراهن خود را دربياورند يا بالا بزنند اما رحمتي كه يك دروازه‌بان است و نمي‌تواند گل بزند اين پيراهن منقش به نام حضرت زهرا را مي‌پوشد و در پايان هر بازي آن را به هوداران نشان مي‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار