کد خبر: 684261
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۹
آزادسازي فلوجه و تكريت نزديك است
همزمان با پيشروي‌هاي ارتش و نيروهاي مردمي عراق در شهرهاي مختلف اين كشور و آزادسازي تك تك شهرها از وجود تكفيري ها، رئيس‌جمهور عراق نيز وعده آزادي موصل را داد و اعلام كرد تمام تلاش خود را براي آزادي اين شهر به كار خواهد بست.
همزمان با پيشروي‌هاي ارتش و نيروهاي مردمي عراق در شهرهاي مختلف اين كشور و آزادسازي تك تك شهرها از وجود تكفيري ها، رئيس‌جمهور عراق نيز وعده آزادي موصل را داد و اعلام كرد تمام تلاش خود را براي آزادي اين شهر به كار خواهد بست.
عمليات گسترده ارتش و نيروهاي مردمي عليه داعش در شهرهاي عراق كه پيشروي‌هاي زيادي را نصيب آن كرده و تكفيري‌ها را به عقب نشيني در برخي مناطق وادار كرده است. اينك اين عمليات در ساير شهرها به طور گسترده ادامه دارد و برخي اخبار از آزادسازي شهرهاي مهم تحت كنترل داعش حكايت دارد. ارتش عراق در هفته‌هاي اخير با پيروزي در جرف الصخر در استان بابل تلفات سنگيني را به داعش تحميل كرد و از آن روز عقب‌نشيني تروريست‌ها از شهرهاي عراق شروع شده و اين پيشروي‌ها، ارتش عراق را در باز‌پس‌گيري مناطق تحت كنترل داعش مصمم‌تر كرده است. اين پيشروي‌ها همچنين قوت قلبي به مقامات عراقي بخشيده و آنها را به پيروزي در جنگ ضد تروريسم اميدوار كرده است. فواد معصوم، رئيس‌جمهور عراق نيز به تناسب اين پيشروي‌ها وعده داد كه موصل نيز آزاد مي‌شود.
فواد معصوم روز شنبه طي بيانيه‌اي پس از استقبال از يك هيئت از استان نينوا از جمله «بشار حميد الكيكي» رئيس شوراي اين استان اعلام كرد: «تمامي تماس‌ها و آمادگي‌ها در بالاترين سطوح در حال پيگيري است تا تمام تلاش‌ها براي آزادي موصل از وجود تروريست‌هاي داعش همسو شود. اين گروه‌هاي تروريستي دشمن همه عراقي‌ها هستند».
در اين بيانيه آمده است: شهر موصل از نظر تاريخي و جمعيتي شهر بسيار مهمي است. اين شهر صنعتي داراي شايستگي‌ها و توانمندي‌هاي انساني زيادي است. لذا ما به شما (در خطاب به هيئت شوراي استانداري نينوا) اطمينان مي‌دهيم كه با شما همدردي مي‌كنيم و تمام تلاش خود را وقف آزادسازي استان نينوا از دست گروه‌هاي تندرو خواهيم كرد. موصل مركز فرماندهي داعش در عراق است و پاكسازي اين منطقه مي‌تواند نقش مؤثري در پيروزي‌هاي بعدي داشته باشد و با عقب‌نشيني تروريست‌ها از موصل به مراتب روحيه تكفيري‌ها نيز تضعيف خواهد شد. همچنين يك منبع از فرماندهي عمليات الانبار روز شنبه گزارش داد نيروهاي امنيتي عمليات نظامي گسترده‌اي در شرق الرمادي آغاز كردند و هواپيماهاي ائتلاف در اين عمليات نيز مشاركت خواهند داشت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، اين منبع به السومريه نيوز گفت: « نيروهاي امنيتي عمليات نظامي وسيعي در منطقه جزيره البو شهاب شرق الرمادي براي پاكسازي اين منطقه از عناصر داعش، آغاز كردند.»
 اين منبع افزود: «نيروهاي امنيتي در اين منطقه پيشروي كردند و توانستند بر برخي از مناطق آن سيطره يابند. فرماندهي عمليات الانبار نيز اعلام كرد راه سامرا الثرثار قديم به سوي الجسر الياباني در استان الانبار بازگشايي شده و كاملاً امن مي‌باشد. ‎ ديروز نيز خالد العبيدي وزير دفاع در نشست خود با فرماندهان نظامي در پايگاه عين الاسد، گفت كه نيروهاي امنيتي و مبارزان عشايري ظرف يك ماه استان را آزاد خواهند كرد. وي افزود: «نيروهاي امنيتي مستقر در استان الانبار تنها يك ماه مهلت دارند كه همه مناطق اين استان را از وجود تروريست‌هاي داعش پاكسازي و از آن پس توجه خود را روي استان نينوا متمركز كنند». شايان ذكر است كه استان الانبار عراق يكي از مراكز اصلي فعاليت‌هاي داعش در عراق محسوب مي‌شود، چنانكه پيش از تحركات اخير اين گروه تروريستي در استان‌هاي مختلف عراق از جمله نينوا و صلاح الدين كه از بيستم خرداد سال جاري آغاز شد، استان الانبار كانون درگيري ارتش و تروريست‌هاي داعش بوده است.
  آزادسازي فلوجه و تكريت نزديك است
همزمان با آزادسازي شهرها، عمليات ارتش در فلوجه و تكريت نيز ادامه دارد. دبير‌كل حزب‌الله عراق روز شنبه با اشاره به اينكه دستگيري 400 تن از عناصر داعش در جرف الصخر به پيشروي‌هاي نيروهاي امنيتي در ديگر مناطق كمك مي‌كند، گفت: «آزادسازي فلوجه و تكريت نزديك است». «حسين الرماحي» دبيركل گردان‌هاي «حزب الله - الثائرون» عراق تأكيد كرد: «پيروزي‌هايي كه نيروهاي امنيتي، بسيج مردمي و گروه‌هاي مقاومت در عراق تاكنون در سركوب داعش محقق كردند در ديگر مناطق تحت اشغال اين گروه تروريستي تكرار خواهد شد و تاكتيك‌هاي آزادسازي جرف الصخر در ديگر مناطق البته با تغييراتي متناسب با وضعيت هر محيط اجرا مي‌شود».
الرماحي گفت: «ساز و كاري كه براي آزادسازي جرف الصخر، به كار گرفته شد صد در صد موفقيت‌آميز بود به همين دليل با همين تاكتيك به مبارزه با داعشي‌ها در ديگر مناطق خواهيم رفت». دبيركل حزب الله عراق گفت: «گروه‌هاي مسلح مقاومت شامل مبارزان حزب الله، گردان‌هاي اهل الحق، گردان‌هاي السلام و سازمان بدر دو نقطه ديگري را كه تعداد معدودي از عناصر داعش در آنجا باقي مانده بودند، كاملاً پاكسازي كرده و تحت كنترل خود گرفتند.»
  آغاز پاكسازي بيجي
ارتش عراق بعد از پايان فصلي طولاني از تعقيب و گريز با تروريست‌هاي داعش در اطراف بيجي كه دربرگيرنده بزرگترين پالايشگاه نفت عراق است و بعد از سلسله درگيري‌ها و حملات متقابل ميان دو طرف از 12 ژوئن توانست وارد شهر بيجي شود تا اين شهر را از تصرف تروريست‌هاي داعش خارج كند. به گزارش ايسنا، به نقل از پايگاه اينترنتي ايلاف، نيروهاي عراقي عصر جمعه وارد شهر بيجي شدند كه تحت تصرف تروريست‌هاي داعش است. منابع نظامي عراق اعلام كردند كه نيروهاي عراقي توانستند دو منطقه را در جنوب بيجي كه در نزديكي بزرگترين پالايشگاه نفت در عراق قرار دارد، بازپس بگيرند. عبدالوهاب الساعدي، فرمانده عمليات استان صلاح‌الدين شنبه در مصاحبه با خبرگزاري فرانسه عنوان داشت: «نيروهاي شركت‌كننده در عمليات پاكسازي مناطق شمال تكريت بعدازظهر جمعه وارد شهر بيجي شدند و توانستند دو منطقه را پاكسازي كنند. شهر بيجي به دليل داشتن ذخاير نفت براي دو طرف اهميت به سزايي دارد و در صورت پيروزي ارتش بر تروريست‌ها بخشي از شريان‌هاي مالي داعش قطع مي‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار