کد خبر: 676419
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷
ما ايرانيان با وجود تمدني غني و همچنين به واسطه بهره‌مند بودن از كامل‌ترين دين آسماني داراي هويتي هستيم كه از همه جهات بهترين برنامه را براي دنيا و آخرت انسان ارائه مي‌دهد.
بهنام صدقي

فرهنگ حاكم بر كشور ما به عنوان سند هويتي ما از دو ويژگي ايراني- اسلامي بودن برخوردار است اما يكي از اجزاي اصلي فرهنگ هر كشوري زبان آن كشور است.

حجت‌الاسلام ‌و‌المسلمين علي وثوقي، پژوهشگر مسائل فرهنگي و استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از كاربرد زبان انگليسي در مواردي كه مي‌توان از زبان و ادبيات فارسي استفاده كرد، نسبت به تهاجم نرم فرهنگ غرب از اين طريق هشدار مي‌دهد.

وثوقي مي‌گويد: ورود زبان انگليسي در گفت‌و‌گوهاي متداول ما نشان از نفوذ هجمه فرهنگي در بدنه و پيكره جامعه ما دارد. در اماكن، اجناس و پوشش‌هاي ما بسياري از الفاظ به كار رفته است كه به زبان انگليسي است. فقط كافي است كف و ته كفش‌هاي خود را نگاهي بيندازيد و ببينيد يا شماره كفشي كه روي آن حك شده به زبان فارسي است يا انگليسي؟ شماره كدام يك از كفش‌هايي كه ما و خانواده‌هايمان و به طور كلي هر كس ديگري به كار مي‌برد به زبان فارسي حك شده است؟ مگر زبان فارسي چه ايرادي دارد؟ چرا و چگونه ما درگير اينچنين هجمه‌هايي از غرب شده‌ايم كه تا ته كفش ما هم نفوذ كرده است؟ البته ممكن است گفته شود زبان انگليسي يك زبان بين‌المللي است اما چرا استفاده از اين زبان تا جايي پيش رفته كه منجر به حذف زبان خودمان شده است.

آيا استفاده و به كارگيري كلمات و اعداد انگليسي نشان از بالا بودن سطح علمي دارد؟ شايد برخي افراد در ذهن خود به اين فكر كنند كه كف كفش كه ارزشي براي انسان نداشته و اصلاً فارسي يا انگليسي بودن شماره آن مهم نيست و مشكلي را هم ايجاد نمي‌كند. در جواب به اين افراد بايد گفت ما به عنوان يك ايراني بايد از فرهنگ‌مان حمايت كنيم. كشورهاي استعمارگر براي تحت سلطه قرار دادن جوامع مختلف ابتدا از راه نفوذ به فرهنگ و هويت هر كشوري وارد عمل مي‌شوند تا بتوانند راحت‌تر به اهداف خود برسند. مصداق‌هاي اين موضوع را در موارد ديگر هم مشاهده مي‌كنيم.

در بسياري از لوازم‌التحريرهايي كه مخاطبان اصلي آنها كودكان و نوجوانان هستند از اعداد و حروف انگليسي استفاده مي‌شود.

در بسياري از اجناس كه توليد داخل كشورمان است و براي مصرف داخلي توليد شده نيز واژه ...‌Made in به كار رفته و حتي روي لباس‌ها برچسب‌ها به زبان انگليسي استفاده مي‌شود. وي با بيان اين مطلب كه يادگيري زبان انگليسي به خودي خود نه تنها بد نيست بلكه داراي مزايا و محاسن بسياري هم است، يادآور شد: در اينجا مسئله اصلي اين است كه در سايه زبان انگليسي، فرهنگ كشورمان در حاشيه و تحت‌الشعاع قرار نگيرد. حجت‌الاسلام وثوقي توجه به اين نكات و ضرورت جلوگيري از ورود اين هجمه‌ها به ادبيات و فرهنگ و سبك زندگي اسلامي‌مان را مهم دانست و تأكيد كرد: ذكر شماره ته كفش يا برچسب پوشاك بهانه و نمونه‌اي است براي معطوف كردن و توجه دادن به اين نكته كه هجوم فرهنگ غرب به زندگي ما به همين سادگي صورت مي‌گيرد و به مرور موجب از بين رفتن هويت و اصالت
ايراني ـ اسلامي‌مان مي‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها