کد خبر: 656585
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۴
مرجع خودخوانده پس از 7 سال ظاهر شد
هنوز عراق از شوك فتنه تروريست‌هاي داعش خارج نشده بود كه وارد فتنه ديگري شد كه اين بار نه از سوي سني‌ها، بلكه از جانب يك سيد شيعي رخ داد. در پي درگيري‌هايي كه از سه‌شنبه شب در استان كربلا آغاز شده است
هنوز عراق از شوك فتنه تروريست‌هاي داعش خارج نشده بود كه وارد فتنه ديگري شد كه اين بار نه از سوي سني‌ها، بلكه از جانب يك سيد شيعي رخ داد. در پي درگيري‌هايي كه از سه‌شنبه شب در استان كربلا آغاز شده است، ارتش عراق مقررات منع آمد و شد در اين استان برقرار كرد و نيروهاي امنيتي عراق بيش از ۱۰۰ طرفدار شيخ «محمد‌الحسني الصرخي» عامل فتنه در كربلا را دستگير كردند.
پس از آنكه گروه تروريستي دولت اسلامي در عراق و شام (داعش) ناامني‌هاي عراق را تشديد كرد، اكنون خبرها از بروز فتنه ديگري حكايت دارد كه از سوي برخي جريان‌هاي انحرافي شيعه روي داده است. همزماني اين رويداد با تسلط داعش بر بخش‌هايي از عراق اوضاع امنيتي اين كشور را با چالش‌هاي جديدي روبه‌رو ساخته است. درحالي كه دولت عراق در هفته‌هاي اخير تمام توان خود را براي مقابله با تروريست‌هاي تكفيري گذاشته است، در سوي ديگر ميدان، با فتنه جديدي روبه‌رو است. در تازه‌ترين اين فتنه‌انگيزي‌ها يك سيد شيعه، با كمك طرفداران خود از سه شنبه شب ناامني‌هايي را در استان كربلا، به راه انداخته است. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري «براثا»، برخي منابع رسانه‌اي اعلام كردند كه نيروهاي امنيتي عراق شيخ «محمود الصرخي»، سيد شيعه و عامل فتنه كربلا را در هنگام فرار از دفترش در منطقه «سيف سعد» به همراه 30 طرفدارش دستگير كردند. الصرخي پس از چندين سال اختفا، همزمان با تحولات اخير عراق و ماجراجويي گروه‌هاي تكفيري - بعثي عليه تماميت ارضي اين كشور، امنيت بخش‌هايي از كربلا را مختل كرده است. وي ادعاي ديدار با امام زمان (عج) را كرده كه با واكنش شديد مراجع و شيعيان عراق مواجه شده است. طرفداران الصرخي كه سه‌شنبه شب قصد اشغال حرم امام حسين در كربلا را داشتند پس از درگيري با پليس برخي از آنها دستگير شدند. يك منبع در پليس عراق اعلام كرد كه در پي درگيري‌ها، نيروهاي امنيتي مقررات منع آمد و شد در تمام استان كربلا اعمال كرده‌اند و ورودي‌هاي استان بسته شده است. سايت العهد نيز گزارش داد كه گزارش‌ها از آسيب ديدن مرقد امام حسين (ع) صحت ندارد. اخباري نيز مبني بر تلاش هواداران الصرخي براي تحت كنترل گرفتن حرم منتشر شده‌ است. شبكه سومريه نيوز نيز گزارش داد كه در اين عمليات بيش از 100 تن از طرفداران الصرخي از جمله خود وي بازداشت شده‌اند و جست‌وجو براي يافتن و بازداشت طرفداران الصرخي ادامه دارد. خبر دستگيري الصرخي به شكل رسمي تأييد نشده است. بنا بر اين گزارش تك‌تيراندازان هوادار الصرخي نيز در مناطق مختلف كربلا به ويژه در اطراف خانه وي مستقر شده‌اند و به سوي نيروهاي دولتي شليك مي‌كنند. نيروهاي امنيتي عراق، در پي درگيري‌هاي پراكنده از ديروز در كربلا، قانون منع آمد و شد در سراسر اين استان برقرار كردند.
 بر اساس اين گزارش، تا اطلاع ثانوي مقررات منع آمد و شد برقرار است به ويژه كه عمليات امنيتي در اين استان هنوز در جريان است. تمام ورودي‌هاي استان كربلا نيز بسته شده است. الصرخي كه همزمان با اعدام صدام و نابودي حزب بعث عراق مخفي شده بود، اكنون بار ديگر همزمان با ظهور داعش و حزب بعث و تحركات تروريستي آنها در عراق با هدف ايجاد فتنه بين شيعيان اين كشور ظاهر شده است.

  اهداف الصرخي در عراق
بررسي دقيق انجام شده از سير فعاليت ها، اظهارات، موضع‌گيري‌ها و اقدامات گروهك «الصرخي» نشان مي‌دهد كه هدف اصلي وي ايجاد فتنه ميان شيعيان عراق و به ويژه تخريب وجهه قدرتمند و بانفوذ حضرت آيت‌الله سيستاني است. از جمله اقدامات تخريب‌گرايانه گروهك «الصرخي» عليه آيت‌الله سيستاني، حمله به دفاتر و تلاش براي ترور برخي از نمايندگان و وكلاي ايشان در شهرهاي مختلف عراق به ويژه شهرهاي جنوبي بوده است. هواداران الصرخي طي دو سال گذشته بيش از 10 مسجد، حسينيه و مركز وابسته به آيت‌الله سيستاني و نمايندگانش را مورد حمله قرار داده و به آتش كشيده‌اند. آنان حتي حرمت اين اماكن ديني و قرآن‌هاي موجود در آن را نگه نداشته و آن را به آتش كشيدند. سياستي كه «الصرخي» براي تخريب آيت‌الله سيستاني در پيش گرفته معرفي وي به عنوان يك مرجع ايراني و غير‌عراقي است تا از اين طريق بتواند ايشان را در ميان مردم عراق و ديگر كشورهاي عربي تخريب كند.
  پاكسازي تكريت از عناصر تكفيري
ارتش عراق مقر لشگر چهارم خود در جنوب شهر تكريت را آزاد و از حضور تروريست‌هاي تكفيري داعش پاكسازي كرد. تروريست‌ها چندي پيش اين منطقه را تحت اشغال خود درآوردند اما در پي پيشروي‌هاي ارتش عراق و آزادسازي شهر تكريت، مجبور شدند از اين نقطه نيز عقب‌نشيني كنند. همچنين منابع امنيتي استان صلاح‌الدين از سيطره و كنترل كامل ارتش عراق بر شركت پالايشگاه‌هاي شمال در اين استان بعد از دو هفته درگيري شديد با عناصر گروه‌هاي تكفيري خبر داد. ‌پايگاه خبري المسله ديروز نوشت: نيروهاي امنيتي عراق در تحولات ميداني خصوصاً در تكريت به موفقيت‌هاي بزرگي دست يافتند خصوصاً پس از اينكه توانستند عناصر تكفيري داعش را از مناطق مجاور تكريت عقب برانند. برپايه اين گزارش، نيروهاي ارتش كنترل كامل خود را بر شركت پالايشگاه‌هاي شمال پس از يك هفته درگيري شديد تثبيت كردند. در نتيجه درگيري‌ها بين عناصر گروه تكفيري داعش و گروه تروريستي نقشبنديه در منطقه حمرين در شرق بعقوبه نيز چهار نفر از عناصر دو طرف به هلاكت رسيدند.

  مالكي: اولويت ما بازگرداندن امنيت است
نوري المالكي، نخست‌وزير عراق روز چهارشنبه در سخناني تلويزيوني خطاب به مردم كشورش گفت: «اولويت ما بازگرداندن امنيت و شكست نقشه‌هاي تروريست‌هاست كه با حمايت‌هاي سياسي در جريان است.» ‌به گزارش ايسنا، به نقل از شبكه اسكاي نيوز عربي، نوري مالكي تأكيد كرد: «برقراري امنيت بدون ثبات سياسي ممكن نيست و بايد اختلافات را كنار گذاشت.» وي در ادامه گفت: «اكنون قضيه تغيير كرده و عراقي‌ها از همه اقشار و گروه‌ها براي رويارويي با تروريست‌ها و داعش بسيج شده‌اند.» ‌وي گفت: «دستاوردهاي ميداني در مناطق مختلف عراق در حال تغيير به نفع ارتش و نيروهاي امنيتي است و تروريست‌ها و حاميان آن روز به روز شكست‌هاي بيشتري را متحمل مي‌شوند».

  عراق نمي‌تواند منتظر امريكا بماند
سفير عراق در واشنگتن تأكيد كرد كه عراق براي مقابله با تروريست‌هاي تكفيري به شدت از ديگر دولت‌ها همچون ايران، سوريه و روسيه كمك مي‌خواهد چراكه نمي‌تواند منتظر كمك نظامي بيشتر امريكا بماند. به گزارش آسوشيتدپرس، لقمان عبدالرحيم الفيلي، سفير بغداد در واشنگتن روز چهارشنبه تأكيد دارد كه البته بغداد همكاري با امريكا را ترجيح مي‌دهد. اما تأخير در كمك‌رساني امريكا، عراق را ناگزير كرده تا از كشورهاي ديگر طلب كمك كند. وي گفت: «من از امريكا مي‌خواهم تا به عنوان يك اقدام ضروري عليه شبه‌نظاميان داعش، حملات هوايي هدفمند خود را در عراق انجام دهد. اين يك گزينه نيست، بلكه يك نياز ضروري است. تأخير بيشتر تنها به نفع تروريست‌هاي داعش خواهد بود».
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار