کد خبر: 650672
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۷

در حالي كه سه وكيل با اعلام نگراني از آلايندگي بنزين پتروشيمي از يكي از وزراي نفت دولت سابق شكايت كرده‌اند، بنزين پيروليز در دوران اصلاحات به صورت مداوم در بنزين توزيعي تهران تزريق شده است.

به گزارش فارس، فارغ از عدم رعايت ضوابط حقوقي درباره نام بردن از مشتكي‌عليه (كسي كه از او شكايت مي‌شود) و سوابق سياسي اين وكلا و همچنين ادبيات «خاص» مصاحبه‌كننده كه همراهي و تأييد ضمني وزارت نفت با ادعاي اين وكلا را تأييد مي‌كند، اين سه وكيل گفته‌اند دليل شكايت آنها مشاهده مشخصات بنزين پيروليز پتروشيمي‌ و آلايندگي اين بنزين بوده است. با اين حال، مصاحبه‌كننده سايت وزارت نفت به مصاحبه‌شوندگان خود اين نكته را يادآوري نكرده است كه آنچه به عنوان بنزين پتروشيمي به شركت ملي پالايش و پخش تحويل و پس از اختلاط با ديگر اجزاي بنزين در كشور توزيع مي‌شود نه «بنزين پيروليز» كه «ريفرميت» توليد شده در مجتمع‌هاي پتروشيمي بوده است و اساساً كل بنزين پيروليز توليدي در كشور كه اغلب آن هم صادر مي‌شود، بسيار ناچيز و كمتر از يك ميليون ليتر در روز است و طبعاً مصاحبه‌كننده وزارت نفت به چند نكته مهم در اين رابطه اشاره نكرده است:

- مسئولان فعلي وزارت نفت بارها و بارها در گفت‌وگو با رسانه‌هاي مختلف گفته‌اند بنزين پتروشيمي در تهران توزيع نشده است.

- شركت كنترل كيفيت هواي تهران، بنزين را سومين عامل آلايندگي هواي تهران بعد از مازوت و گازوئيل مي‌داند و فارغ از وضعيت خاص آب و هواي پايتخت در بهار 93، توقف تحويل مازوت به نيروگاه‌ها و توزيع گازوئيل يورو 4 پالايشگاه اراك در تهران عامل اصلي پاك‌تر شدن هواي تهران بوده است.

- بنزين وارداتي به كشور تا كنون يورو 4 نبوده است و حتي اغلب محموله‌هاي وارداتي تست‌هاي زيست‌محيطي را پاس نكرده‌اند و بسياري از اين محموله‌ها قطعاً آلايندگي بيشتري نسبت به ريفرميت پتروشيمي‌ها داشته‌اند.

- بنزين تهران نه از واردات كه از توليدات پالايشگاه‌هاي تهران و شازند اراك كه در چهار سال گذشته بهينه‌سازي شده و به سطح يورو 4 نزديك شده‌اند، تأمين شده است.

به عبارت دقيق‌تر اساساً بنزين وارداتي به هيچ صورتي نمي‌توانسته است عامل پاك‌تر شدن هواي تهران باشد.

اما مهم‌ترين نكته مصاحبه اين وكلا طرح اين پرسش است كه «با توجه به اينكه خانم ابتكار اعلام كردند بنزين توليدي پتروشيمي‌ها آلوده است، اين موضوع براي ما هم جاي پرسش دارد كه چرا ايشان به واحد حقوقي سازمان حفاظت محيط زيست دستور نداده‌اند تا اين مسئله را به لحاظ حقوقي پيگيري كند؟ مطابق قانون جلوگيري از آلودگي هوا، سازمان حفاظت محيط زيست مي‌تواند بلافاصله در صورت آلوده شدن هوا، عليه ارگان‌هاي مسئول در اين ارتباط اقامه دعوا كند. »

بر اساس اسناد خبرگزاري فارس، از ابتداي بهره‌برداري از مجتمع پتروشيمي اراك در دولت اصلاحات، بنزين پيروليز اين پتروشيمي به طور منظم و بدون وقفه به پالايشگاه شازند اراك ارسال و پس از اختلاط با پلتفرميت پالايشگاه شازند براي افزايش اكتان به پالايشگاه تهران ارسال مي‌شده است. اين بنزين پس از اختلاط با بنزين پالايشگاه تهران در شهر تهران توزيع مي‌شده است. درعين حال پتروشيمي اراك نيز خوراك خود را از پالايشگاه شازند اراك دريافت مي‌كرده و بنزين پيروليز حاصل از عملكرد خود را به اين پالايشگاه باز‌مي‌گردانده است و همه بنزين پيروليز پتروشيمي اراك وارد پلتفرميت ارسالي پالايشگاه اراك به پالايشگاه تهران مي‌شده و بنزين توليد شده از اين طريق در پالايشگاه تهران نيز در سال‌هاي زيادي در شهر تهران توزيع شده است. حدود 10 تا 15 درصد از پلتفرميت ارسالي پالايشگاه اراك به پالايشگاه تهران كه به عنوان اكتان‌افزا مورد استفاده قرار مي‌گرفته است را بنزين پيروليز پتروشيمي تشكيل مي‌داده است. بنزين نهايي پالايشگاه تهران در آن دوره حاوي 4 تا 5 درصد «بنزن» بوده است. پتروشيمي اراك سال‌ها است كه بنزين پيروليز را به كشورهاي همسايه شرقي ايران صادر مي‌كند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار