مسعود حسين ميرزايي اظهار كرد : غذا مي تواند خود سفيري ارزشمند براي معرفي فرهنگ يك كشور باشد .
وي افزود :بازشناسي الگوي غذايي صحيح و مناسب مي تواندگامي موثر در اصلاح سبك زندگي ايراني اسلامي بردارد .
حسين ميرزايي اذعان داشت : مهارت هاي غذايي ماريشه در عوامل مختلفي از جمله شرايط اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي، جغرافيايي، مذهبي، كشاورزي، و بسياري از عوامل ديگر دارد كه نسل به نسل به ما منتقل مي شود .
وي تفاوت شيوه زندگي حال با گذشته در كشورما و حتي بسياري از جوامع ديگر در دهه هاي اخير را عامل مهمي در تغيير وضع سلامت مردم دانست و تصريح كرد: تغيير سنت هاي گذشته وايجاد شيوه هاي جديد زندگي منجر به تغيير در الگوهاي غذايي شده است و متاسفانه اين امر موجب شيوع بيماري هاي غير واگير نظير چاقي، بيماري هاي، قلبي عروقي، سرطان و ديابت شده است و براساس بررسي كميته علمي دبيرخانه:در زندگي كنوني، شهروندان بدون تفكر و تعمق، از عادت هاي غذايي مختلفي پيروي مي كنند و به اثرات مثبت و منفي آنها در سلامت خود توجهي ندارند؛ اين در حالي است كه بسياري از عادات تغذيه اي ما نامناسب بوده و اثرات نامطلوب و غير قابل جبراني بر جاي مي گذارد. بنابراين شناخت عادت ها و الگوهاي غذايي مناسب مي تواند گام موثري در شكل گيري برنامه غذايي صحيح و مناسب و برخورداري از تغذيه كافي و متعادل بردارد.
حسين ميرزايي بيان كرد: برگزاري اجلاس و جشنواره بين المللي فرصت مناسبي است تا با ديپلماسي غذايي، غذاهاي سنتي ايراني اسلامي را كه حكيمانه طبخ مي شدند به جهانيان معرفي كنيم .
اين مقام مسوول اعلام كرد:ديپلماسي غذايي، نوعي از ديپلماسي عمومي است كه در آن غذا به عنوان ابزاري براي تفاهم ميان فرهنگي مورد استفاده قرار مي گيرد اين نوع ديپلماسي، گاه در قالب سريال تلويزيوني، گاهي به شكل رستوران هاي زنجيره اي و برخي اوقات به صورت ويدئوهاي كوتاه در شبكه هاي مجازي بارگزاري مي شود و البته مي توان از اين ظرفيت در اجلاس هاي بين المللي، بهره برد.
دبير اجلاس و جشنواره ادامه داد: ستاد برگزاري اجلاس و جشنواره در نظر دارد بواسطه صدور سبك زندگي ارزشي ايرانيان كه بر اساس منويات مقام معظم رهبري مي باشد در كنار فرهنگ آداب و رسوم و ديگر مواريث فرهنگي ناملموس، غذاهاي سنتي سالم متناسب با سبك زندگي ايراني اسلامي را نيز براي همگان تعريف و تبيين نمايد. .
شايان ذكر است دبيرخانه اجلاس و جشنواره در حاشيه اين اجلاس و جشنواره به منظور آشنايي دوباره شهروندان با غذاهاي سنتي و نحوه طبخ آن، اقدام به برگزاري كارگاه هاي آشپزي سنتي مي نمايد كه اين برنامه از خرداد ماه در اصفهان اجرا خواهد شد .
علاقمندان جهت كسب اطلاعات بيشتر از برنامه هاي اجلاس و جشنواره مي توانند به پايگاه الكترونيكي دبيرخانه به نشاني www.iccn2014.ir مراجعه فرمايند.