کد خبر: 634278
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۶
گزارش «جوان» از رايزني شوراي عالي استان‌ها با دولت‌
رئيس شوراي عالي استان‌ها از برگزاري جلسه با رئيس‌جمهور در آينده خبر داد و گفت: در هر يك از جلسات شورا يكي از مسئولان دولتي و وزرا حضور پيدا خواهند كرد و با توجه به حضور نيرو‌هاي جديد و متخصص و جوان بنا داريم با استفاده از خرد جمعي، طرح‌ها و لوايح خوبي را در اين دوره به تصويب برسانيم.
بيژن يانچشمه

مهدي چمران گفت: پتانسيل خوبي در شوراي عالي استان‌ها موجود است كه اين ظرفيت مي‌تواند در اختيار دولت قرار گيرد، بنابراين دنبال رايزني با رئيس‌جمهور جهت برگزاري جلسه مشتركي با شوراي عالي استان‌ها هستيم كه اميدواريم اين جلسه هرچه زودتر برگزار شود.

انتخاب اعضاي كميسيون پنج‌گانه شوراي عالي استان‌ها

انتخاب كميسيون‌هاي پنج‌گانه شوراي عالي استان‌ها موضوع ديگري بود كه در دستور كار شورا قرار گرفت كه در ادامه اعضاي پنج كميسيون (برنامه و بودجه، حقوقي، عمران، فرهنگي و نظارت) انتخاب شدند. در ادامه جلسه بررسي طرح دوفوريتي نحوه تأمين بخشي از اعتبار مورد نياز شوراهاي فرادست در دستور كار اعضا قرار گرفت كه در نهايت اعضاي شوراي عالي استان‌ها به اين طرح رأي دادند. در ماده واحده طرح دو فوريتي نحوه تأمين بخشي از اعتبار مورد نياز شوراهاي فرادست آمده است. شوراهاي اسلامي شهر موظفند در اجراي بند (8 ـ 6) بخش اول ضوابط مالي از فصل دوم (ضوابط تهيه و تنظيم بودجه) در بودجه سنواتي، بودجه موردنياز شوراهاي فرادست را به ميزان دو درصد پيش‌بيني، تصويب و تأمين و پرداخت كند. شوراها و شهرداري‌هاي مذكور در صورت توان مالي و تمايل مي‌توانند علاوه بر كمك مذكور از محل رديف 16 و 17 بودجه جاري مستند به بند 10 ماده 55 قانون شهرداري‌ها با تصويب شورا به شوراهاي فرادست كمك كنند. مهدي چمران در ادامه جلسه، با اشاره به طرح مذكور اظهار داشت: اين طرح بايد در شش ماهه ابتداي سال آينده اجرا شود.

انتقاد رئيس سازمان مديريت بحران

به نحوه توزيع اقلام در شرايط بحران

رئيس سازمان مديريت بحران كشور يكي از مشكلات در حوادث و بحران‌ها را عدم‌مديريت در توزيع اقلام به مردم دانست و گفت: متأسفانه در خيلي مواقع اقلام به دست آسيب‌ديدگان نمي‌رسد. قدمي در دومين اجلاس عمومي شوراي عالي استان‌ها اظهار داشت: با توجه به حادثه‌خيز بودن كشور، قانون مديريت بحران در سازمان بحران تشكيل شده است. وي تصريح كرد: مجلس شوراي اسلامي با توجه به اهميت خدمت‌رساني در شرايط بحراني تشكيل سازمان مديريت بحران را در دستور كار خود قرار داد.

قدمي خاطر نشان كرد بالغ بر 28 ارگان زيرمجموعه سازمان مديريت بحران قرار دارند به طوري كه 14 كارگروه تخصصي نيز براي سازمان مديريت بحران در نظر گرفته شده است. رئيس سازمان مديريت بحران كشور تصريح كرد: در شهر تهران مسئوليت مديريت بحران به شهرداري واگذار شده است به‌طوري كه در ساير استان‌ها اين مسئوليت به فرمانداري‌ها و استانداران واگذار شده است.

قدمي ادامه داد: سازمان شهرداري‌ها در پي اين است كه نقص شهرداري‌ها را با شرح وظايف در سازمان مديريت بحران مشخص و پررنگ كند.

شورا‌ها در صف اول تعامل با سازمان مديريت بحران

وي اظهار داشت: شوراها با توجه به شناختي كه از مشكلات دارند و نزديك به مردم هستند، مي‌توانند كمك شاياني به سازمان مديريت بحران در شرايط بحراني و حواث كنند. قدمي يكي از مشكلات در حوادث و بحران‌ها را عدم مديريت در توزيع اقلام به مردم دانست و گفت: متأسفانه در خيلي مواقع اقلام به دست آسيب‌ديدگان نمي‌رسد. رئيس سازمان مديريت بحران كشور تأكيد كرد: با توجه به تجارب گذشته در پي ارائه راهكار براي معضلات گذشته هستيم..

وجود 15ميليون حاشيه‌نشين در كشور

رئيس سازمان مديريت بحران كشور اضافه كرد: يكي ديگر از مشكلات وجود بافت‌هاي فرسوده است، به‌طوري كه هم اكنون 14 تا 15ميليون حاشيه‌نشين وجود دارد كه اين زيبنده نظام نيست. قدمي در ادامه با اشاره به اينكه 95درصد از كشور روي گسل قرار دارد، گفت: اگر در ژاپن يك زلزله رخ دهد يك تا دو نفر زخمي مي‌شوند اما در كشور ما با توجه به اينكه اقدامات پيشگيري مورد توجه نيست، حجم خسارات بسيار زياد است. وي اظهار اميدواري كرد: مشكلات بافت‌هاي فرسوده از طريق وزارت راه و شهرسازي برطرف شود. وي با اشاره به بحران برف در شمال كشور يكي از مشكلات اصلي كه سازمان مديريت بحران با آن روبه‌رو بود را عدم‌بسيج امكانات در شرايط بحران دانست و گفت: يكي از معضلات ما اين است كه هنوز نمي‌دانيم امكانات در استان‌ها دست چه ارگان و نهادي است.

قدمي تصريح كرد: متأسفانه در سال 89 و 90 ظلمي به سازمان مديريت بحران شد به طوري كه اعتبارات اين سازمان از وزارت كشور گرفته شده و در اختيار معاونت نظارت و راهبردي رياست جمهوري قرار داده شد كه اميدواريم مجدداً اين اعتبارات به وزارت كشور برگردد.

وي بيان داشت: رايزني‌هايي با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در خصوص برگرداندن اعتبارات و بودجه سازمان مديريت بحران به وزارت كشور شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار