کد خبر: 634098
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۹
تدوين پروتكل ملي پيشگيري از اعتياد در مدارس

معاون سلامت وزير آموزش و پرورش در مورد آخرين آمار آموزش و پرورش از دانش‌آموزان معتاد گفت: با توجه به اينكه در سال‌هاي گذشته شيوع‌شناسي اعتياد در بين دانش‌آموزان صورت نگرفته، در حال حاضر اطلاعات و آماري نداريم در اين زمينه ارائه كنيم. وي در عين حال از تدوين پروتكل ملي پيشگيري از اعتياد در مدارس خبر داد.

به گزارش «جوان»، مهرزاد حميدي روز گذشته در نشست خبري كه پيرامون «تشريح موضوعات سلامت و تربيت‌بدني» در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، در پاسخ به سؤالي درباره اينكه به رغم اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر مبني بر نبود هيچ منعي براي اعلام آمارهاي اعتياد، چرا آموزش و پرورش همچنان از شفاف‌سازي در اين حوزه خودداري مي‌كند؟ گفت: در گذشته به دليل آنكه شيوع‌شناسي اعتياد انجام نشده است، در حال حاضر آمار و اطلاعاتي وجود ندارد كه بخواهيم آن را ارائه كنيم.

معاون سلامت وزير آموزش و پرورش افزود: چنانچه شيوع‌شناسي در سطح نوجوانان و جوانان انجام شود، قطعاً آمار مربوط به حوزه دانش‌آموزي نيز مشخص مي‌شود و قابل ارائه خواهد بود.

وي در رابطه با برنامه‌هاي آموزش و پرورش براي اصلاح عدم آگاهي 85 درصد از دانش‌آموزان از راه‌هاي انتقال

HIVخاطرنشان كرد: در بحث علوم‌زيستي يك دوره هشت ساعته آموزش پيش‌بيني شده كه ويژه معلمان است و از طريق آموزش معلمان به دنبال ارائه آموزش‌ها به دانش‌آموزان در حوزه اين آسيب‌ها هستيم.

حميدي تصريح كرد: با توجه به اينكه يكي از عوامل بازدارنده در ارائه اطلاعات مربوط به

HIV، قبح‌زدايي آن است، مقرر شده اتاق فكري متشكل از مسئولان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش به صورت تخصصي تشكيل شود و درباره اين موضوع اقدامات لازم صورت بگيرد. هر چند كه همكاري خوبي بين وزارتخانه‌هاي آموزش و پرورش و بهداشت وجود دارد اما آنچه مسلم است، بحث ملاحظاتي در ارائه اين آموزش‌هاست كه تمركز آموزش و پرورش براي آگاهي‌سازي دانش‌آموزان از طريق آموزش معلمان است.

وي در ادامه با تأكيد بر اينكه بايد از به كار بردن عبارت «اعتياد دانش‌آموزي» پرهيز شود، اظهار كرد: نوجوانان معتادي داريم كه ممكن است وارد مدرسه هم بشوند البته اين افراد ممكن است وارد ساير مراكز اجتماعي نيز شده باشند، اما بايد همه بدانند كه مدرسه جز اخلاق، تعليم و روابط اجتماعي چيزي را آموزش نمي‌دهد؛ هر چند كه ممكن است خانواده و محلات پرخطر نوجواني داشته باشند كه آنها را به سمت اين آسيب هدايت كند.

حميدي همچنين در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آيا دانش‌آموزان معتاد از مدرسه اخراج مي‌شوند يا نه؟ گفت: آموزش و پرورش، دانش‌آموزاني را كه دچار اين آسيب شده باشند ارجاع مي‌دهد و در صدد نهايي كردن پروتكل ملي هستيم كه با همكاري همه دستگاه‌ها بتوانيم نوجوانان در حال خطر را ارجاع دهيم؛ چراكه اين پروتكل يك برنامه فرا آموزش و پرورشي است و بايد با همكاري ساير دستگاه‌ها با محوريت ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرايي شود.

معاون سلامت وزير آموزش و پرورش ادامه داد: در رابطه با پيشگيري از آسيب‌ها، آموزش و پرورش تنها به مراقبين بهداشت اكتفا نمي‌كند و از مديران و معلمان مورد قبول براي بحث‌هاي آسيب‌هاي اجتماعي استفاده مي‌كند، چراكه معتقديم اگر بتوانيم از طريق معلمان و مديران به اين مسئله ورود پيدا كنيم، قطعاً پاسخ‌هاي مناسبي خواهيم يافت. همچنين به اعتقاد ما يك معلم فيزيك نبايد تنها معلم فرمول‌نويسي باشد بلكه بايد در ساير حوزه‌ها نيز مسئوليت قبول كند كه اين گونه نيز هست. راه‌اندازي رشته بهداشت مدارس در دانشگاه فرهنگيان، تدوين سند جامع سلامت و ايمني، بازنگري طرح‌هاي ملي آموزش و پرورش در حوزه ورزش و بدهي آموزش و پرورش به استخرها از جمله موارد ديگري بودند كه از سوي معاون وزير آموزش و پرورش در نشست با اصحاب رسانه مطرح شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار