کد خبر: 632792
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۵
مهران ابراهيميان

نخست: براي شتاب بخشيدن به روند توسعه ناگزير به جذب سرمايه‌‌گذاري منطقي خارجي و ارتباطات بهتر بين‌المللي هستيم اما تريبون‌هاي حامي دولت اين روزها چنان از نتايج ژنو سخن مي‌رانند كه انگار ما شكلات داده‌ايم و دُر گرفته‌ايم و غرب در برابر ما زانو زده است‌!

گويي ما با غرب قرارداد تركمنچاي بسته‌ايم و اكنون اروپايي‌ها براي عقب نماندن از فضاي سرمايه‌‌گذاري مسابقه رسيدن به مسئولان و واسطه‌هاي داخلي را در دستور كار قرار داده‌اند. مؤيد اين ادعا تيترهاي روزنامه‌اي دنياي اقتصاد، ايران و خبرگزاري‌هاي دولتي است كه در مطالب خود به «‌مسابقه اروپاييان براي بازگشت به بازار ايران» اشاره كرده و هيئت فرانسوي را بزرگ‌ترين هيئت اقتصادي 30 سال گذشته اعلام كردند!

دوم: بازار ايران به دليل تجربه روش و منش چيني‌ها و روس‌ها در معامله با ايراني‌ها بي‌ترديد يك بازار مناسب براي كالاهاي غربي است و البته همان‌طور كه اشاره شد، فضاي مستعد‌تري براي سرمايه‌‌گذاري و نفوذ بيشتر به بازارهاي منطقه خاورميانه و بي‌سبب نيست كه رئيس دفتر رئيس‌جمهوري در اين‌باره گفته است: زمينه همكاري با ايران از سوي غربي‌ها غيرقابل صرف نظر است.

سوم: به اذعان كارشناسان حامي دولت و رسانه‌ها مهمترين دستاورد عملي ـ اقتصادي دولت يازدهم تاكنون كنترل تورم انتظاري بوده است و اين كار در نتيجه انجام ندادن فعاليت‌هاي قبلي ( هيچ كار خاصي انجام نشده الا سبد كالا ) و تمركز روي سياست بين‌الملل بوده است.

چهارم: وندي شرمن، معاون وزير خارجه امريكا در امور سياسي و رهبر تيم مذاكره‌كننده امريكايي با ايران به نمايندگان مجلس امريكا گفته است: «توافقنامه ژنوكامل نيست اما برنامه اتمي ايران را به شكلي مؤثر متوقف مي‌كند تا مذاكرات براي قرارداد جامع انجام شود.‌»

وي همچنين در پاسخ به انتقاد نمايندگان سنا درباره خطر لغو تحريم‌هاي ايران و سفر هيئت‌هاي اقتصادي خارجي به ايران گفته است: «ما معتقديم سفر به ايران پيام اشتباهي مي‌دهد و دولت روحاني را تحت فشار قرار خواهد داد»، زيرا اين باعث بالا رفتن انتظارها در ايران مي‌شود و عدم تحقق اين انتظارات مي‌تواند به تنش داخلي در ايران بينجامد.

وي در پاسخ به اينكه بسياري از قانونگذاران امريكايي به طرح نفت در مقابل كالا بين ايران و روسيه انتقاد داشتند، گفته است: امريكا اين قرارداد را مورد انتقاد قرار داده و تهديد كرده آن را احتمالاً تحريم امريكا خواهد كرد و مذاكرات در «بالاترين سطح» انجام شده تا اين قرارداد منعقد نشود. او گفته است: «به باور من اين موضوع در حال حاضر انجام نخواهد شد.»

حال با فرض سه مورد مثبت بالا و يك مورد هشداردهنده به نقل از وندي شرمن، اگر بخواهيم مسير خود را در حوزه اقتصاد پيگيري كنيم، بهترين كار چيست؟ به اعتقاد نگارنده دولت نبايد در دام تبليغاتي خود براي موفقيت‌هاي نيم بند توافق ژنو بيفتد و همچنان با تبليغات رسانه‌اي اين موافقت را دستاوردي بيان كند كه غرب به زانو درآمده يا مسابقه‌اي ميان اروپاييان برگزار شده و باني و مقصدش‌ ايران است. بلكه ضمن استقبال از ورود سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي و تلاش براي بهبود روابط منطقي بايد نسبت به دامن زدن به انتظارات نيز هوشيار باشيم تا گفته وندي شرمن با عدم تحقق اين انتظارات به تنش داخلي در ايران نينجامد، يعني دولت بايد جايي ميان ذوق‌زدگي با سمفوني رسانه‌اي و تنش داخلي بايستد، با تدبير در پازل طراحي شده غربي‌ها بازي نكند و به جاي بازيگرداني در مقابل رقيب جايگاه خود را به بازيگر بازي‌هاي غربي تقليل ندهد.

بديهي است نيازي به تشريح شكل‌گيري انتظارات تورمي بعد از ايجاد موقتي اميد و با تغيير دولت نيست. هوشيار باشيد !

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
باسوات
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
0
0
سلام
این توافق ژنو نیست که ما را نگران کرده است. این اظهارات امریکایی ها نیست که ما را نگران کرده است. تمام نگرانی ما از آنجا است که آقای روحانی در انتخابات گفتند می خواهم اگر قرار است چرخ اقتصاد نمی چرخد سانتریفیوژ هم نچرخد.
بله امروز توافق ژنو گفته است سانتریفیوژ بچرخ ولی نگفته است برای چه. آقایان تولید سوخت اتمی به چکار می آید؟ تولید سوخت بدون جایی که آن را استفاده کند به چه درد می خورد؟ امروز شاهدیم 6 نفر از هموطنان به دلیل سردی هوا جان داده اند. آقایان به جای مذاکره بر سر چرخیدن سانتریفیوژ بر سر ساخت نیروگاه اتمی مذاکره کنید. یکی از دغدغه های غرب این است که چرا شما سوخت اتمی تولید و انبار می کنید! این حرفی ملعون ها زدند شاید بهانه باشد ولی خب سوالی است که ما برای آن جواب نداریم. آقایان باید برنامه تولید نیروی مدونی بنویسند و در مذاکرات بگویند سرمایگذاری ها در این جا ممکن باشد.
آقایان فکر کرده اند علم فقط تا سال 1950-60 پیشرفت داشته. بخوانید کتاب وضعیت پست مدرن آقای لیوتار را.
در دنیای امروز قدرت علمی تعیین کننده است. قدرت علمی مشروعیت یک کشور را در جهان به همراه می آورد یعنی اگر شما قدرت علمی داشته باشی اگر بگویی شب روشن و روز تاریک است همه می گویند درست می گویید قربان. البته ما علم را نمی خواهیم که زور بگوییم. ببینید آقایان شاید توافق ژنو توافق بدی نباشد ولی این عمل شما است که آن را تفسیر پذیر می کند! آقای دکتر صالحی که دیگر بیسواد هسته ای نیست به قول شما! دربرنامه ی نگاه یک گفتند باز فراوری حق مسلم ما است و ما این حق را محفوظ می دانیم ولی در متن توافق نامه ذیل اقدامات نهایی تصریح شده که ایران هیچ اقدامی برای باز فراوری و رسیدن به آن انجام ندهد. خب من که دانش هسته ای دارم بازفراوری را کار پرهزینه ای می دانم زیرا بسیاری از کشورهای مطرح اتمی اروپایی جهان بازفراوری را در خاک خودشان انجام نمی دهند. ولی مهم این است که ریس سازمان روحش از این جمله در توافق خبر ندارد!! آقایان خطای شما سهل انگاری و شتاب زدگی است. یادتان باشد این قدر برای رسیدن به تفاهم با غرب عجله دارید که گاه مجبور می شوید 3 روز بعد از امضای یک توافق به آقای جک استراو زنگ بزنید و در خواست استثنا کردن مواردی را داشته باشید. این موضوع سال ها پیش اتفاق افتاده ولی نگرانی آنجایی پیش می آید که خب غرب می دانست احمدی نژاد ضد آن ها است و چیزی را با آن ها تعهد نمی کند ولی غرب درباره شما آقایان به این جمع بندی رسیده است که زیر تعهدهایتان براحتی می زنید.
معمولا کسی که سخت چیزی را امضا کند به آن پایبندتر است تا کسی که عجله دارد قرار دادی را امضا کند. مشکل اینجا است. مشکل توافق نامه ژنو یا دستور کار آن نیست چون ما با تعریف تحقیقات برای جوانان برومند این کشور در زمینه ی کاربردهای انرژی اتمی در طیف وسیع حوزه های کاربردی و همچنین بومی بودن چرخه سوخت و تمرکز دانشمندان هسته ای بر ساخت نیروگاه اتمی داخلی 2 کار انجام می دهیم.
1. دانش هسته ای متوقف نمی شود( تمرکز بر تولید سوخت به تنهایی ویا ذوق زدگی از توافق ژنو دانش هسته ای را متوقف می کند) و ما می توانیم نیروگاه اتمی بومی داشته باشیم بدون نیاز به خارجی ها
2. تولید سوخت بیشتر توجیه پیدا می کند.
آقایان و ملت بزرگ ایران شاهد هستید سرمایی اگر اتفاق می افتد نباید پتروشیمی ما تعطیل شود تا گاز قطع شود نباید از مازوت استفاده کرد آلودگی در کلان شهر ها و شهرهای صنعتی بیداد می کند. صنعت نیرو مشکل دارد. اگر نفت و گاز تمام شود چه می شود؟ عدم بهره وری و و و . آقای روحانی گفتند دانشگاه به کمک بیاید. آقای روحانی بشما می گویم راه حلی که دانش به شما ارائه می دهد انرژی صلح آمیز هسته ای است. به خدا قسمتان می دهم توان این دانشمندان هسته ای را در ساخت راکتور بکاربگیرید تا نامتان به نیکی برده شود.
مسلم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
0
0
سلام.دلمون برای رهبری تنگ شده...هسته ای را می دیم سبد نمی خوایم ..ماهم ... می ریم یه گوشه کشاورزی می کنیم مثه مولامون علی.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار