اما آنچه ناگفته ماند، حرفهايي است خطاب به دكتر معصومه ابتكار، رئيس سازمان حفاظت محيطزيست و معاون رئيسجمهور كه به اهم آنها اشاره ميشود.
يك: بايد از خانم ابتكار پرسيد كه شما و سازمان متبوعتان با چه هدفي از دكتر صادق زيبا كلام فعال سياسي كه كوچكترين سابقه، اطلاعات و مسئوليتي در حوزه محيطزيست نداشته است، دعوت به عمل آوردهايد؛ آن هم نه فقط به عنوان مهمان بلكه به عنوان سخنران اين همايش كه اظهارات تند و آتشين و بياصل و اساس وي، گذشته از تلخي كام شما دست كم اين اصل اساسي را باز يادآور شد كه شما به عنوان رئيس و رأس هرم اين سازمان نبايد پاي آلوده سياست را به حوزه محيطزيست وارد كنيد. چرا كه تاكنون سياست ضربات جبران ناپذيري به محيطزيست وارد كرده. اين حرف من و ما و يكي دو رسانه نيست. اصلي است، اساسي كه بايد محيطزيست را با سياستهاي زيستمحيطي اداره كرد. اما به نظر ميرسد هم دعوت شما از آقاي زيبا كلام سياسي بوده و هم هدف و سخنراني وي.
دو: خانم ابتكار يادآوري ميكنيم كه بيشتر و بهتر مصالح زيستمحيطي را پي بگيريد و در رفع مشكلات حوزه كاريتان تلاشي دو چندان نماييد.
مسلم آن است كه قلم شما به عنوان رئيس سازماني به اين عظمت كه اين روزها دچار بيماري و مرگ است بايد به مصلحت 75 ميليون ايراني بچرخد. قلم شما بايد به مصلحت آب، رود، كوه و جنگل اين كشور حركت كند نه به مصلحت «دكتر معصومه ابتكار» يا خداي ناكرده خوشامد برخيها كه به نام شهامت، شجاعت و انتقاد، فضاي كشور را ناجوانمردانه سياهتر نشان ميدهند و با اين كار غيراخلاقي خود زهر به كام مردم بيگناه ميريزند و خاطرشان را مشوش ميكنند.
سه: گويا توجه و عنايت خود شما تنها در زمان مسئوليتتان به محيطزيست معطوف ميشود كه البته آن هم حكم «آش خاله خانم» را دارد كه ناگزير اين توجيه هستيد. با اين مقدمه، اين سؤال مطرح است كه شما چرا بعد از اظهارات آقاي زيباكلام حقيقت و واقع امر در آتشسوزي جنگلهاي گرگان و گلستان را گوشزد نكرديد؟ اين سكوت شما از دو حال خارج نيست. اول آنكه به احترام مهمان و سخنران خود چيزي نگفتهايد و دومين احتمال اين است كه اطلاعات كافي و وافي نداشتهايد. اما آنچه مسلم است اين است كه هيچكدام از اين دو حالت زيبنده رئيس سازمان حفاظت محيطزيست نيست. جداي از آن جاي تعجب است كه آن همه خبرنگار حوزه محيطزيست چرا حقايق آتشسوزي جنگل گلستان و حوزه محيطزيست را به سخنران كماطلاع گوشزد نكردهاند؟
چهار: در پايان يادآوري ميكنيم كه محيطزيست كشور در تمام بخشها، اوضاع مساعدي ندارد و نيازمند همت جمعي است كه سازمان حفاظت محيطزيست بايد به جاي جداسازي موافقان و مخالفان خود، جذب حداكثري نيروهاي مردمي را در دستور كار خود قرار دهد و نظر تمام علاقهمندان به محيطزيست را مورد بررسي قرار دهد تا بتوان از بضاعت موجود مفري جست براي احيا، توسعه و آباداني آب و خاك كشورمان و اين حاصل نميشود مگر با همتي ويژه و نگاهي عاري از مصلحتانديشيهاي شخصي و سليقهاي ضمن آنكه بهتر است بدانيد كساني كه ساز مخالف كوك ميكنند نميتوانند هميشه حرف حق بزنند و در هر حوزهاي كه هيچ اطلاعي از آن ندارند، اظهار نظر كنند. گاهي هم پيش ميآيد كه ساز زن سرنا را از سر گشاد آن ميزند، درست مثل سخنراني آقاي زيباكلام.
چرا پاي سياست نبايد به محيط زيست باز شود. مگر سياست ما عين ديانت ما نبود. مگر دين در خصوص محيط زيست سکوت کرده؟ قطعا ترس شما از چيز ديگري است. عرصه جولان اصولگرايان عزيز در اين سه دهه در عرصه هاي مختلف از اقتصاد گرفته تاسياست همه و همه نوآوري هاي بي نظيري براي ايران به ارمغان آورده است. ... تنها نقطه هاي از اين کتاب قطورند.
زیبا کلام "گوئی افتخارسخنگوئی اصلاح طلبان را پیداکرده "که همه جا پیدایش می شود"ازجانب خودواصلاح طلبان"هیچ
آخه باید طرف دعوت شده یه ربطی به موضوع همایش اشته باشه؟ یا نه ایشون تشیف آوردن چی درباره طبیعت بگن؟