کد خبر: 626311
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۳
تحقير تكواندوي ايران در منچستر
تكواندوكاران ملي پوش ايران در رقابت‌‌هاي جايزه بزرگ منچستر كه اولين رقابت از مجموع 10 دوره مسابقه كسب سهميه المپيك بود ناباورانه تنها به سه مدال برنز مشترك قناعت كردند
فريدون حسن
تكواندوكاران ملي پوش ايران در رقابت‌‌هاي جايزه بزرگ منچستر كه اولين رقابت از مجموع 10 دوره مسابقه كسب سهميه المپيك بود ناباورانه تنها به سه مدال برنز مشترك قناعت كردند تا روند نزولي و افت تكواندو كه بيش از اين از سوي صاحب‌نظران و پيشكسوتان اين رشته به آن اشاره شده بود اين بار بيشتر از قبل خودنمايي كند.  هشت تكواندوكار ملي پوش ايران در حالي با مربيگري بيژن مقانلو راهي انگلستان شدند كه تغيير كادر فني و بركناري مرتضي كريمي از سوي فدراسيون تكواندو باعث شده بود نه ملي پوشان با مربي جديد ارتباط درست برقرار كنند و نه مقانلو آنطور كه بايد و شايد بر وضعيت و شرايط تيم ملي حاكم شود.  به طور حتم اين نتيجه نامطلوب را نبايد به پاي كادر فني نوشت اما مي‌توان از فدراسيون‌نشينان اين سؤال را پرسيد كه چگونه در فاصله كوتاه باقيمانده به اين رقابت‌ها دست به تغيير كادر فني به بهانه‌‌هاي واهي و خودپسندانه زديد؟
البته روندي كه فدراسيون در پيش گرفته از مدت‌ها قبل آغاز شده، بد نيست بدانيد كه رضا مهماندوست با تيم چين تايپه در اين مسابقات يك طلا و يك نقره دريافت كرد، مهماندوست همان مربي‌اي است كه همين آقايان فدراسيون‌نشين بر سر چند ميليون تومان اخراجش كردند، مردي كه تكواندوي ايران با او به سلطه كره‌اي‌ها در دنياي اين رشته پايان داد اما سوء مديريت تكواندو باعث شده او را از دست بدهيم تا كار به اينجا برسد.  تأسف بارتر اينكه اگر به ليست نفرات اعزامي به مسابقات منچستر نگاهي بيندازيم متوجه مي‌شويم كه هشت تكواندوكار كشورمان با كوله‌باري از تجربه و مدال‌‌هاي جهاني و المپيك پا به اين رقابت‌ها گذاشته‌اند اما در نهايت نتيجه‌اي به دست آمد كه تمام علاقه‌مندان به اين رشته را نااميد كرد.
تكواندوي ايران مدعي است كه تيم دوم دنياي اين رشته است، ادعايي كه تاكنون بارها به اثبات رسيده است اما ادامه اين روند نامطلوب و بهره نگرفتن از كار بلدان و دلسوزان واقعي تكواندو مي‌تواند ضرباتي به مراتب مهلك‌تر و بدتر از آنچه در منچستر دريافت كرديم را به تكواندو وارد كند. به نظر مي‌رسد وزارت ورزش بايد با دقت بيشتري اوضاع و احوال اين رشته مدال‌آور را زير نظر بگيرد تا قبل از اينكه خيلي دير شود راه كاري براي برون رفت از اين مسير نزولي پيدا شود. چرا كه با توجه به نحوه مديريت و تأمل فدراسيوني‌ها هيچ بعيد نيست به زودي شاهد اين باشيم كه ديگر اثري از آثار تكواندوي مدال‌آور و قهرمان ايران در دنيا و حتي آسيا نيست.  در مجموع هشت نفر اعزامي هادي مستعان، بهنام اسبقي و محمدباقري معتمد سه مدال برنز گرفتند و سجاد مرداني، حسين تاجيك، فرزاد عبداللهي و عليرضا نصرآزاداني با شكست مقابل حريفان از گردونه رقابت‌ها حذف شدند. در نهايت نيز روسيه، انگليس و اسپانيا روي سكوهاي اول تا سوم رقابت‌ها قرار گرفتند. چين تايپه هم با رضا مهماندوست چهارم شد.

  كريمي: فدراسيون مقصر اصلي است
پس از كسب نتايج ضعيف و دور از انتظار تيم ملي تكواندو در مسابقات منچستر مرتضي كريمي سرمربي سابق تيم ملي گفت: فدراسيون و تصميمات عجولانه آنها مقصر اصلي شكست در جايزه بزرگ منچستر است.  وي گفت: كسب اين نتايج طبيعي بود، وقتي در اوج تمرينات مربي تيم تغيير مي‌كند، همه شرايط به هم مي‌ريزد، من هشدار دادم اما آنها عجله كردند.  كريمي با اشاره به اينكه كاري از دست كادر فني جديد برنمي‌آمد ادامه داد: فدراسيون مقصر است، وقتي به خاطر خصومت شخصي دست به تغيير مي‌زنند نبايد هم جز اين نتيجه‌اي حاصل شود.  سرمربي سابق تيم ملي در خصوص ميزان آمادگي و شرايط حضور تكواندوكاران مقابل حريفان نيز گفت: من مبارزات را ديدم، بچه‌‌هاي ما به راحتي به حريفان مي‌باختند، آنها اصلاً مبارزه نمي‌كردند، تكواندوي ايران به خاطر نوع جنگندگي و مبارزه خود معروف است اما در اين مسابقات ملي پوشان به لحاظ رواني با مشكل روبه‌رو بودند و خيلي راحت تسليم حريف مي‌شدند. وي در پايان با تأكيد بر جايگاه والا و ارزش‌‌هاي تكواندو و ملي‌پوشان ايران گفت: توان ما بسيار بالاتر و بيشتر از اين است كه به كسب سه مدال برنز قانع باشيم. ‌اين براي تكواندوي ايران شكست است و اين تنها هنري است كه از دست دوستان فدراسيوني برمي‌آيد.

  راه سخت پيش رو
مسابقات منچستر به پايان رسيد، هر چند كه بايد منتظر 9 مسابقه ديگر باقي ماند و در نهايت آن تكواندوكاراني راهي المپيك مي‌شوند كه بتوانند بين هشت نفر اول وزن خود در پايان اين مسابقات قرار گيرند، اما آنچه مهم است اينكه ادامه اين روند حاصلي جز شكست ندارد.  تكواندوي ايران مسابقات قهرماني آسيا، رقابت‌‌هاي جهاني و چند رقابت جايزه بزرگ و اوپن ديگر را پيش رو دارد كه بايد براي حضور در بزرگ‌ترين آوردگاه ورزش جهان يعني المپيك 2016 برزيل امتيازهاي لازم را از آنها جمع‌آوري كند. گفتيم كه اين بر عهده وزارت ورزش است كه با توجه بيشتر به اين رشته مدال آور شرايط را براي بازگشت تكواندو به روزهاي اوج فراهم كند. راه پيش روي تكواندو با وضعيتي كه امروز دارد راهي بسيار سخت و دشوار است مگر آنكه يك اتفاق خوب و تازه روي دهد تا حال و هواي تكواندو به كلي تغيير كند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار