کد خبر: 623083
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۴
با توجه به اينكه برخي نكات نادر‌ست در اين دو مطلب به چشم مي‌خورد، انتظار مي‌رود با چاپ اين جوابيه نسبت به اصلاح‌ موارد ياد شده، اقدام لازم صورت گيرد.
گروه اقتصادي روز‌نامه وزين جوان، مورخ 27 آبان 1392 دو مطلب جدا‌گانه با عناوين «بازرگان و شطرنج يك نفره» و «در‌آمد مشكوك اتاق ايران از اختلاف قيمت ارز» منتشر كرده است. با توجه به اينكه برخي نكات نادر‌ست در اين دو مطلب به چشم مي‌خورد، انتظار مي‌رود با چاپ اين جوابيه نسبت به اصلاح‌ موارد ياد شده، اقدام لازم صورت گيرد.
1- برخلاف آنچه در گزارش روز‌نامه اعلام شده است، اعضاي هيئت رئيسه و هيئت نمايندگان اتاق ايران، بابت فعاليت در اين سمت هيچ دستمزدي نمي‌گيرند. همچنين با توجه به آنكه همگي از فعالان اقتصادي موفق هستند، نيازي به اشتغال بستگان خود در اتاق ندارند.
2- ساختار اتاق به گونه‌اي است كه اتاق‌هاي استاني تركيب مديريتي اتاق ايران را با رأي خود تعيين مي‌كنند. بنابر‌اين سخن از بر‌خورد قيم‌مآبانه اتاق ايران با اتاق‌هاي شهر‌ستان‌ها منطقي نمي‌باشد.
3- گزارش منتشر شده به اظهارات فردي به نام «عباس وطن‌پرور» اشاره دارد كه مدعي تخلف مالي در اتاق ايران است. تراز مالي اتاق ايران به صورت كامل به اطلاع اعضاي هيئت نمايندگان اتاق ايران مي‌رسد و پس از بررسي كامل جزئيات آن از سوي هيئت نمايندگان به رأي گذاشته مي‌شود و به تصويب مي‌رسد. طبيعي است فردي كه نه عضو هيئت نمايندگان است و نه حتي عضو عادي اتاق ايران، نمي‌تواند منبع خبري موثق و مطلعي در خصوص گزارش مالي اتاق باشد.
4- اعضاي اتاق اعم از اعضاي عادي و هيئت نمايندگان و هيئت رئيسه به دليل مديريت بنگاه‌هاي اقتصادي بخش خصوصي، خود تأمين كننده بود‌جه اتاق هستند. بسياري از فعاليت‌هاي اتاق نيز به دليل كمبود منابع مالي، با كمك اعضا صورت مي‌گيرد. برخي اعضا هزينه مطالعات و تحقيقات اتاق را به صورت مستقيم و از دارايي‌هاي شخصي‌شان پر‌داخت مي‌كنند. برخي ديگر نيز كار‌شناساني از شركت‌هاي‌شان را مأمور چنين فعاليت‌هايي مي‌كنند. براي توسعه روابط اقتصادي ايران و ديگر كشور‌ها همكاري‌هاي غير‌انتفاعي از سوي اعضا نيز صورت مي‌گيرد. مهم‌تر از همه اينها، هيئت نمايندگان اتاق به ويژه هيئت رئيسه، بخشي از وقت كاري خود را كه مي‌تواند براي افزايش درآمد شخصي‌شان به كار گرفته شود، به فعاليت‌هاي تشكلي در اتاق اختصاص مي‌دهند آيا اتهام‌هاي بي‌پشتوانه‌اي كه فرد ياد شده با انگيزه شخصي و براي پيگيري منافع خاص منتشر كرده، مي‌تواند دستمزد مناسبي براي اين تلاش جمعي به شمار آيد؟
5- در نامه ياد شده طوري از كمك‌هاي بلا‌عوض اتاق صحبت شده است كه گويي مديران اتاق يا نزديكان آنها از چنين كمك‌هايي بهره‌مند شده‌اند. حال آنكه وجوه پر‌داختي بابت مشاركت مالي اتاق در فعاليت‌هاي عام‌المنفعه ستاد ديه كشور و كميته امداد امام خميني(ره) مي‌گنجد و همچنين وجوهي نيز در راستاي كمك به كار‌كنان عادي اتاق، به ويژه كمك هزينه درمان بيماري‌هاي خاص پر‌داخت شده است.
6- فرد ياد شده از توزيع 471 ميليون تومان بين اعضاي اتاق نيز سخن گفته است. اين رديف هزينه، مربوط به بر‌گزاري 12 جلسه ماهيانه هيئت نمايندگان اتاق ايران و 18 كميسيون مشورتي آن است. البته عضويت در هيئت نمايندگان اتاق ايران، فعاليتي افتخاري است و بابت حضور در جلسات آن به كسي حق جلسه پر‌داخت نمي‌شود. هزينه‌هاي اين بخش، مربوط به مسائلي مانند حمل و نقل، پذيرايي و اسكان است. با توجه به آنكه حدود نيمي از اعضاي هيئت نمايندگان از استان‌هاي مختلف كشور به اين جلسه دعوت مي‌شوند، اين هزينه براي يك سال، رقم مناسبي است. بررسي هزينه واحد تشريفات در برخي دستگاه‌هاي دولتي و عمومي، نشان دهنده هزينه‌هايي به مراتب بيشتر براي بر‌نامه‌هاي مشابه است.
7- اتاق در راستاي مأموريت‌هاي خود با پر‌داخت 85 درصد بهاي 12 واحد آپار‌تمان اداري اين ساختمان‌ها را در تملك گرفته كه مورد استفاده تشكل‌هاي اقتصادي و اداره‌هاي وابسته به اتاق قرار گرفته است. تسويه نهايي قيمت اين املاك نيز مطابق عرف بازار مسكن، در هنگام انتقال نهايي سند، صورت مي‌گيرد.
8- انتشار اين نامه مملو از حدس و گمان در مسير مهندسي آرا در آستانه تجديد انتخابات رياست اتاق ايران است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار