قرعهكشي مسابقه بزرگ بانكداري اسلامي همزمان با هفته بسيج طي مراسمي با حضور مسئولان بانكي مديران عامل بانكها، مديران كل روابط عموميها و فعالان بانكداري اسلامي انجام شد كه در پي آن اسامي 300 برنده تعيين شد.
به گزارش «جوان»، غلامحسين قلي نتاج، مدير عامل بانك مهر اقتصاد هدف از برگزاري اين مسابقه را گسترش فرهنگ بانكداري اسلامي و آشنايي عموم جامعه با مباني و الزامات بانكداري اسلامي عنوان كرد و گفت: نميتوان دست روي دست گذاشت ولذا بايد براي انطباق زندگي با شريعت، فرهنگسازي، برنامهريزي و اجرا را در دستور كار قرار داد.
وي ادامه داد: بانك مهر اقتصاد نيز در حيطه عملياتياش با علم به اين موضوع در تلاش براي استقرار بانكداري اسلامي علاوه بر تحقيق، انطباق عقود و پيادهسازي قانون عملياتي بانكداري بدون ربا، فرهنگسازي را به عنوان يك عمليات خارج از منافع بانك در دستور كار قرار داده است. دكتر قلي نتاج با عرض تبريك گراميداشت هفته بسيج كه در آن سرمايه اجتماعي ارزشمندي شكل گرفته، گفت: اين سرمايه طي بيش از سه دهه مسير ايران اسلامي را از گزند خطرات مصون كرده است. وي با تأكيد به اضمحلال مكتب كمونيسم و شنيده شدن صداي شكستن استخوانهاي مكتب ليبرالي گفت: مكتب اسلامي با تئوري جديد اقتصاد مقاومتي بايد جوابگوي نيازهاي امروزي بشر بر اساس انديشههاي ناب اسلامي باشد كه يكي از مهمترين اصول اقتصادياش بانكداري اسلامي است.
وي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري ادامه داد: در بانكداري اسلامي مهمترين محور به تعبير ايشان پول را به شكل اسلامي در آوردن است كه مسئوليت ما را بسيار زياد ميكند.
دكتر نتاج گفت: براي فرهنگسازي و استقرار بانكداري اسلامي با كمبود شديد نيروي انساني مواجه هستيم و بايد روحانيون و طلاب حوزههاي علميه در اين باره بيشتر تلاش كنند.
وي همچنين خطاب به دانشگاهيان و اصحاب رسانهها افزود: اين دو قشر نيز بايد حساسيت بيشتري در استقرار بانكداري اسلامي پيداكنند و آن را به عنوان يك مطالبه عمومي و مردمي تبديل كنند.
مديرعامل بانك مهر اقتصاد افزود: گاهي اوقات مشاهده شده كه برخي از فعالان اقتصادي به دليل نياز شديد به نقدينگي توجه كافي به مفاهيم بانكداري اسلامي ندارند، حال آنكه احاديث بسياري درباره ربا و تبعات آن در جامعه شده است. همچنين در اين مراسم دكتر نجفپور، معاون تسهيلات بانك مهر اقتصاد در باره اهميت بانكداري بدون ربا به حديث اميرالمومنين (ع) كه ميفرمايند: « اول احكام را بياموزيد بعد تجارت كنيد » اشاره كرد و گفت: نرمافزارها و عقود بانكي نقص جدي دارد كه كميته فقهي اين بانك با تلاش دوساله نسبت به رفع آنها اقدام و هم اكنون در بانك مهر اقتصاد بر اساس عقود اسلامي تسهيلات به متقاضيان ارائه ميشود. گفتني است در مسابقه بزرگ بانكداري اسلامي بيش از 110 هزار نفر شركت كرده بودند كه حدود 46 هزار و 700 نفر پاسخ درست تمام سؤالات را داده بودند كه از ميان آنها 300 نفر برنده و جايزه شامل وام قرضالحسنه، كمك هزينه سفر زيارتي عتبات عاليات و مشهد مقدس به برندگان مسابقه اعطا خواهد شد.