کد خبر: 606771
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
تل‌آويو از آتش بحران داخلي مصر در امان نمي‌ماند
ارتش مصر شمارش معكوس براي پايان دادن به اعتراضات خياباني طرفداران محمد مرسي را شروع كرده و وزارت كشور مصر هم هشدار داده كه براي خاتمه دادن به اعتراضات منتظر صادر شدن فرمان است
ارتش مصر شمارش معكوس براي پايان دادن به اعتراضات خياباني طرفداران محمد مرسي را شروع كرده و وزارت كشور مصر هم هشدار داده كه براي خاتمه دادن به اعتراضات منتظر صادر شدن فرمان است. با اين حال، حاميان مرسي عصر ديروز تأكيد كردند كه حاضر نيستند به اعتراضات‌شان پايان بدهند. اما حدود 400 كيلومتر دور‌تر از قاهره، در منطقه سينا، تحولات به شكلي ديگر در جريان است و مرزهاي مصر با سرزمين‌هاي اشغالي روز به روز براي رژيم‌صهيونيستي نا امن‌تر مي‌شود. دو سال و نيم بعد از انقلاب 11 فوريه مصر، موشك گراد نه از غزه، بلكه اين بار از منطقه سينا به داخل سرزمين‌هاي اشغالي در منطقه گردشگري ايلات شليك شد.
به گزارش «جوان»، در اولين ساعات بامداد روز سه‌شنبه آژير‌هاي خطر در سواحل خليج عقبه به خاطر شليك يك فروند موشك گراد به سمت ايلات به صدا در آمد. سخنگوي ارتش اسرائيل بدون اعلام زمان دقيق شليك اين موشك گراد اعلام كرده كه سپر موشكي موسوم به «گنبد آهنين» توانسته است اين موشك را كه در اولين ساعات روز سه‌شنبه از منطقه سينا شليك شده، رهگيري و منهدم كند. شليك اين موشك باعث شد كه اسرائيل به طور موقت فرودگاه ايلات را تعطيل كند و ارتش مصر نيز به فاصله‌اي كوتاه، با حمله به منطقه سينا، دست‌كم 25 شبه نظامي را از پاي درآورد. نيروهاي امنيتي مصر نيز در مناطقي از سينا مستقر و تدابير امنيتي را نزديك مقر استانداري سينا، مراكز امنيتي، دادگاه، زندان مركزي و ساير نهادهاي پليس در شهر العريش تشديد كردند. حمله موشكي به منطقه ايلات در اوج تابستان در شرايطي كه گردشگران اسرائيلي به اين منطقه سفر كرده‌اند، اتفاق افتاد.
 منابع نزديك به ارتش رژيم‌صهيونيستي مي‌گويند كه اين براي اولين بار نيست كه ايلات مورد حمله موشكي قرار مي‌گيرد، ولي اين براي اولين بار است كه گنبد آهنين موفق به رهگيري و منفجر كردن موشك شليك شده به سمت ايلات شده است. منابع امنيتي اسرائيلي ماه قبل گزارش كردند كه يك سيستم گنبد آهنين در مناطق مرزي با مصر در سينا مستقر شده است. ارتش اسرائيل اعلام نكرده كه در موارد قبلي نيز موشك‌هاي شليك شده به سمت ايلات از منطقه سينا بوده يا از نقطه‌اي ديگر، ولي اين براي اولين بار است كه منابع اسرائيلي به طور رسمي حمله موشكي از سينا به منطقه‌اي در داخل اسرائيل را تأييد مي‌كنند. گروه موسوم به «شوراي مجاهدين» با انتشار يك بيانيه در يك پايگاه اينترنتي سلفي‌ها اعلام كرد جنگجويان اين گروه بامداد سه‌شنبه (ساعت يك - 23 به وقت گرينويچ ) «در پاسخ به آخرين جنايت يهودي‌ها و حمله روز جمعه يك هواپيماي بدون سرنشين به سينا و كشته شدن چهار مجاهد» يك راكت گراد را به ايلات در درياي سرخ شليك كردند. يك گروه سلفي ديگر با نام «السلفيه الجهاديه» نيز به ارتش مصر درباره ادامه هدف قرار دادن عناصر خود در صحراي سينا به شدت هشدار داد و در فراخواني از قبايل سينا خواست با اسرائيل و ارتش مصر وارد جنگ شوند.
 
 اخوان به اعتراضات ادامه مي‌دهد
با وجود هشدار وزارت كشور مصر در مورد دخالت براي پايان دادن به اعتراضات طرفداران اخوان‌المسلمين، طرفداران محمد مرسي ديروز عصر هم در قاهره و شهر‌هاي ديگر مصر به اعتراضات خود ادامه دادند. به گزارش فارس، «عبدالفتاح عثمان» معاون وزير كشور مصر در روابط ‏عمومي و امور رسانه‌اي تأكيد كرد كه اين وزارتخانه طرح مقابله با تظاهرات حاميان مرسي را آماده كرده و آماده دريافت ‏دستور براي آغاز اين طرح است. وي در گفت‌وگوي تلفني با برنامه «مردم مي‌خواهند» در شبكه التحرير تأكيد كرد كه اين طرح تاكنون به درخواست واسطه‌ها به ‏تأخير افتاده است. ‏با وجود اين هشدار، العربيه عصر ديروز گزارش كرد كه طرفداران اخوان‌المسلمين در مقابل كاخ رياست جمهوري مصر در قاهره تظاهرات كرده‌اند. هواداران محمد مرسي عصر ديروز به طرف ساختمان وزارت كشور مصر راهپيمايي كردند كه در جريان راهپيمايي آنها، طرفداران دولت جديد مصر از روي بالكن‌هاي منازل به طرف راهپيمايان سنگ و بطري پرتاب كردند. هواداران مرسي نيز در پاسخ به سنگ پراكني گروه مقابل خود، به طرف آنها سنگ پرتاب كردند و پليس نيز به طرف طرفداران مرسي گاز اشك‌آور شليك كرد. محمد سودان مسئول روابط خارجي حزب آزادي و عدالت وابسته به جماعت اخوان‌المسلمين مصر در قاهره در مصاحبه با شبكه تلويزيوني روسيا اليوم، هشدار داد در صورت يورش نيروهاي ارتش به تحصن‌كنندگان در دو ميدان رابعه العدويه و النهضه هزاران نفر كشته خواهند شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار