
بین آن آمدن و این رفتن، چه سودی نصیب فوتبال ملی ایران شد؟ میرشاد ماجدی که به یاد داریم بعد از ناکامی اکبر محمدی در تیم ملی جوانان (که البته فقط نوعی ناکامی روی کاغذ بود و در آینده مشخص می شود تیمی که او ساخت چقدر در ساختن تیم های ملی ایران نقش خواهد داشت) به فدراسیون و اتاق ریاست کمیته جوانان رسید، چه نقشی برای این فوتبال بازی کرد؟!
میرشاد ماجدی را به عنوان یک کارشناس امور جوانان از وقتی به یاد می آوریم که تیم های پایه تحت لقای مربیگری هر یک از مربیان وطنی شکست می خورد. ماجدی با متفکرانه ترین چهره ممکن روبروی دوربین های تلویزیونی می ایستاد و شعاری ترین جملات ممکن را به زبان میآورد. ماجدی البته به خواست و با فشار اکید محمدنبی به اتاق ریاست کمیه جوانان رسید و همین حضورش سازنده یک سئوال کلیدی در اذهان شد: «آیا در این فوتبال قحط الرجال است؟!»
این پرسش نه از باب توانایی های فنی و غیرفنی ماجدی و نه حتی از بعد شخصیتی و کاریزماتیک وی، که بیشتر از این منظر شکل می گیرد که وی در زمانی مورد توجه فدراسیون قرار گرفت که در استقلال، شغل کاملا زمان بر و پرمشغله ای مانند سرپرستی را برعهده داشته. محمد مهدی نبی و بعد علی کفاشیان که ماجدی را در فدراسیون صاحب پست و مقامی کردند چطور به این مهم توجه نداشتند که رییس مورد نظر آنها حتی دو روز در هفته هم زمان کافی برای حضور در اتاق ریاست جوانان را نخواهد داشت؟!
اما نتیجه این انتخاب چه بود؟ ماهها بلاتکلیفی برای انتخاب سرمربی جوانان، ماه ها بی برنامگی برای آماده سازی نوجوانان و هفته ها بلاتکلیفی پرسنل کمیته، خود نشانه هایی است از مهمترین دستاوردهای ماجدی. بحث بر سر ماجدی نه، بحث بر سر تصمیماتی است که در فدراسیون و به صورت لحظه ای و بدون دورنمای مشخص گرفته می شود. در فدراسیون، مدیرانی می آیند که ادله ای برای آمدن ندارند و صرفا براساس حرف ها و ایده ها و نقدهایشان در رسانه ها مورد توجه قرار گرفته اند و البته پس از مدتی همکاری و نشان دادن عیار خود می روند تا باز هم فدراسیون یک سیر باطل را تکرار کند. این بار ماجدی رفت و بعید می توان دانست که انتخاب بعدی فدراسیون معقول تر از دیروز باشد.
دورنمای فدراسیون برای کمیته ای که خود کفاشیان معتقد است برایش احترامی بیش از تک تک کمیته های زیرمجموعه فدراسیون قائل است چیست؟! آیا فدراسیون فوتبال این بار با مطالعه ای بیشتر، بدون در نظر گرفتن فشارهای وزارت ورزش، دستورات کمیته ملی المپیک و البته سفارش های دوستانه دبیر، انتخابی اصلح خواهد داشت؟ بلاتکلیفی امروز کمیته جوانان فدراسیون، در سال های آینده خودنمایی خواهد کرد و این دقیقا با تمامی شعارهای کفاشیان مبنی بر آینده نگری در فدراسیون در تضاد کامل است.