کد خبر: 600323
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۰
 
بيژن سوراني|شوراهاي شهر جديد قرار است از 12 شهريورماه در سراسر كشور آغاز به كار كنند؛ آغازي كه با انتخاب شهردار همراه است، اين انتخاب بعد از انتخاب اعضاي شوراها دومين انتخاب شهري است كه مي‌تواند بر بسياري از مسائل شهري و شهروندان تأثيرگذار باشد.
 
اعضاي شوراها به عنوان نمايندگان حقيقي شهروندان از هر طيف و گروه كه باشند نمايندگان همه شهروندان هستند كه قرار است براساس وظايف قانوني و وعده‌هاي انتخاباتي كه به شهروندان داده‌اند، شهرها را در مسير توسعه و پيشرفت و آباداني قرار دهند تا شهروندان چه آنهايي كه به اين نمايندگان (اعضا) رأي داده‌اند و چه آنهايي كه به ديگر اعضا رأي داده‌اند، بتوانند در شهرها احساس نشاط، آرامش و آسايش كرده و زندگي شهرنشيني خوبي را تجربه كنند. به هر حال شهرها به خصوص كلانشهري مانند تهران چه به لحاظ جمعيت و چه از بعد مسافت و جايگاه داراي اهميت و ويژگي‌هاي متمايزي است كه انتخاب شهردار را در آن براي اعضاي شوراي شهر بسيار بااهميت و حساس كرده است. به واقع اجراي بخش زيادي از تصميمات و اقدامات اعضا در شوراها بر عهده شهردار است كه شهردار هم به دليل ماهيت ذاتي كارش با بسياري از مسائل زندگي شهري شهروندان به صورت مستقيم در ارتباط است تا آنجايي كه از كوچك‌ترين مسائل شهري تا حتي اقتصاد شهري شهروندان به نحوي به عملكرد اين مدير و مجموعه آن بستگي دارد.

به واقع با توجه به هزينه‌هاي بالاي نگهداشت شهري و بافت شهري هرگونه تغيير و تحول در چگونگي اداره شهرها مي‌تواند آثار بلندمدت و كوتاه‌مدت بسياري بر شهرها و شهروندان برجاي بگذارد، بر اين اساس لازم است اعضاي شوراها كه نمايندگان همه شهروندان هستند، با رصد كامل مسائل و مشكلات شهري و عواملي كه مي‌تواند به ارتقاي زندگي شهري منجر شود، دست به انتخاب شهردار بزنند.

با تغيير شهرداران شهرها، مديران بسياري نيز در شهرها در پست‌هاي مختلف دستخوش تغييراتي خواهند شد و به تجربه ثابت شده است كه اگر اين تغييرات سريع صورت گيرد، تأثيرات آن تا مدت‌ها ادامه خواهد داشت كه اگر كوچك‌ترين خطا و اشتباهي در تغيير مديران چه در بخش‌هاي بالايي همچون شهرداران مناطق و چه در بخش‌هاي مياني همچون ساير مديران شهري مانند شهرداران نواحي در ساير دستگاه‌ها و سازمان‌ها صورت گيرد، باز اين شهروندان هستند كه بايد تاوان آن را بپردازند، از سوي ديگر به هر حال شهرها نيازمند تغيير و تحول هستند كه لازمه شهر پوياست چراكه شهرها به مثابه يك موجود زنده هستند كه نيازمند مراقبت و حفظ مسائل حياتي هستند تا بتوانند كاركرد مناسبي را در اختيار شهروندان قرار دهند. تهران شهري است كه بيش از يكصد سال و اندي داشتن شهردار را تجربه كرده، هرچند در اين مدت فراز و نشيب‌هاي بسياري را پشت سر گذاشته است، با اين حال به اعتقاد بسياري از صاحبنظران حوزه شهري و مديريتي شهر تهران مي‌توانست در طول ساليان متمادي جايگاه بهتري را براي شهروندان به همراه داشته باشد و از سوي ديگر به دليل اينكه شهر تهران به نوعي الگوي ساير شهرها به خصوص كلانشهرها به حساب مي‌آيد، لازم است تا هرگونه تغيير و تحولي در اين شهر به دور از مسائل حاشيه‌اي و سياسي‌كاري دنبال شود و فقط به جهت ارتقاي زندگي شهري صورت گيرد و اقدامات مثبت و مطلوب صورت گرفته ادامه يابد و شهروندان شاهد توسعه شهري باشند. نبايد فراموش كرد كه شهرها به دليل ويژگي‌هاي شهري خود نيازمند آهنگ هماهنگ رشد و پيشرفت در تمامي بخش‌ها و زمينه‌ها هستند كه اگر بخشي يا حوزه‌اي در آنها مغفول و پنهان بماند، آثار نامطلوب آن بر ساير بخش‌هاي شهري و حتي دستگاه‌هاي شهري و در كل بر همه شهروندان آشكار خواهد شد. بر اين اساس بايد ديد كه پازل شهري در شرايط كنوني نيازمند تغيير يا تعمير يا تكميل است؟!

افزايش اعضاي شوراها و ورود افراد با سلايق مختلف سبب شده است تا شوراي دوره چهارم از تفاوت بسياري نسبت به دوره‌هاي ديگر برخوردار باشد؛ تفاوتي كه مي‌تواند منشأ خدمت به شهروندان باشد. بر اين اساس شهروندان چشم انتظار هستند تا ببينند در اين آشفته‌بازار گمانه‌زني‌ها،‌ اعضاي شوراي شهر به خصوص شوراي پايتخت چگونه جواب شهروندان يا به نوعي بايد گفت جواب آراي آنان را خواهند داد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار