کد خبر: 520227
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۱
وضعیت بازار خودرو همچنان در هاله ای از ابهام/گزارش جوان آنلاین

جوان آنلاین-سحررحیمی: بازار خودرو همچنان از ثبات برخوردار نیست و هر روز خبری تاره در خصوص ممنوعیت های وارداتی، لغو انها کاهش تعرفه واردات و درگیری های خودرو سازان با سازمان حمایت و وزارت صنعت منتشر می شود.

همین مساله باعث شد پاری وزیر صنعت به مجلس نهم باز شود.

بهارستانی‌ها بعد از آغاز سال نو نظارت خود را بر عملکرد دولت بیشتر کرده‌اند و پیگیری سوال‌های بی‌پاسخ نمایندگان را در اولین هفته کاری خود بعد از تعطیلات نوروزی در صحن علنی انجام می‌دهند. در دومین جلسه، نجار وزیر کشور در پاسخ به سوال مطهری به خانه ملت دعوت شد و روز گذشته غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت دعوت نماینده قم را پذیرفت تا عملکردش در حوزه افزایش قیمت خودرو بررسی شود.

احمد امیرآبادی نماینده قم که از پاسخ وزیر قانع نشده بود با در نظر گرفتن مصالح کشور لزومی به رای‌گیری برای وزیر ندید؛ مسئله‌ای که از سوی احمد توکلی نماینده تهران مورد تاکید قرار گرفت تا محمد‌رضا باهنر که ریاست مجلس را بر عهده داشت تاکید کند که در این‌باره بنا بر تشخیص خود عمل می‌کند!

احمد امیرآبادی درباره رانت ایجاد شده در بازار خودرو از وزیر سوال‌کرد. به گفته وی این سوال به زمانی باز می‌گردد که قیمت خودروساعتی بالا می‌رفت و این در حالی است كه تصمیم مناسبی برای ثبات قیمت خودرو اتخاذ نمی‌شد.

وی تصریح کرد: درباره قیمت خودرو به سوال رئیس‌جمهور از مردم که در رسانه ملی مطرح کردند استناد می‌کنم که گفتند واقعا خودرو کیلویی چند است؟ امیرآبادی بر این موضوع تاکید داشت که چگونه است قیمت خودرو که تولید داخل است و ملی اعلام شده به دلیل افزایش قیمت دلار به میزان ۱۸۰ درصد افزایش داشته است و برای کمک به مردم ۵۰۰ هزار تومان قیمتش کم می‌شود؟ پس از صحبت‌های وزیر، امیرآبادی یادآور می‌شود که، هر خودرو به‌طور متوسط ۵ میلیون تومان با قیمت کارخانه تفاوت داشته و با فروش ۶۰۰ هزار خودرو یک مابه التفاوت ۳ هزار میلیارد تومانی به دست می‌آید اما مشخص نیست این مبلغ به جیب چه کسی وارد شده است. وی عرضه کم خودرو از سوی کارخانه را نیز عامل دیگری برای‌گرانی می‌داند و عنوان می‌کند که مشخص نیست دلالان خودرو اطلاعات خودرو را از چه منبعی دریافت می‌کردند؟

امير‌آبادي در بخش دیگری از سخنان خود به عوامل نارضایتی مصرف‌کنندگان از خودروهای داخلی اشاره می‌کند و در باره واردات انحصاری قطعات خودرو که یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت خودرو در کشور است انتقاداتی را وارد می‌داند. امیرآبادی همچنین انتقاداتی را به وزیر برای بی‌اطلاعی‌اش از وضعیت مدیران پایین دستی و معاونانش وارد دانست و تاکید کرد که در کشور قحط‌الرجال نیست.

غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت برای پاسخ به سوال نماینده قم به تشریح جوابی پرداخت که در کمیسیون آن را در پاسخ به سوال نماینده مطرح کرده بود. او مشکلات خودروسازان را ناشی از مسئله ارز قلمداد کرد و گفت با توجه به درخواستی که از سازمان حمایت برای تعیین قیمت خودرو با ارز مبادلاتی داشته‌ایم باید این خبر خوش را داد که قیمت خودرو کاهش پیدا می‌کند.

وی بر این عقیده بود که گران فروشی عاملی برای نابودی صنعت خودرو در کشور خواهد بود از این رو باید با این مشکل مقابله کرد. وی خودرو را کالایی با ارزش افزوده بالا دانست و گفت: رتبه خودروسازی جمهوری اسلامی قبل از اتفاقات اخیر در منطقه اول، در آسیا پنجم و در دنیا ۱۳ بود، اما بعید به نظر می‌رسد این رتبه را حفظ کرده باشیم چرا که سال قبل سال سختی برای خودروسازی بود. وی یکی از عوامل افزایش قیمت خودرو را افزایش قیمت مواد اولیه این محصول عنوان كرد و با تشریح مشکلاتی که خودروسازان به دلیل این افزایش قیمت با آن مواجه بوده‌اند، گفت: در نیمه دوم ماه نیز این افزایش قیمت ادامه پیدا کرد و به همین دلیل سبب شد که قیمت خودرو برای بار دوم در یک سال افزایش پیدا کند.


اما به نظر می‌رسد نماینده قم از پاسخ‌های وزیر قانع نشده است چرا که زمانی که باهنر از وی در این باره سوال‌کرد او پاسخ داد از پاسخی که دریافت کردم قانع نشدم اما سال گذشته از وزیر اقتصاد درخصوص دانه‌درشت‌ها سوالی پرسیدم که منجر به گرفتن کارت زرد وزیر شد اما این مسئله هیچ تاثیری نداشت و معوقات بانکی بیشتر از گذشته شد، بر این اساس ترس دارم که با دادن کارت زرد قیمت خودرو بالا رود!

قانع شدن ضمنی نماینده قم از پاسخ وزیر سبب شد باهنر نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت رای‌گیری برای وزیر را ضروری نداند و عنوان کند که از سخنان آقای امیرآبادی اینگونه استنباط می‌کند که وی از پاسخ وزیر قانع شده است.هر چند برخی نمایندگان به این امر اعتراض کردند اما سرانجام غضنفری به سلامت از تیغ مجلس گذشت تا بازار خودرو همچنان بلاتکلیف باقی بماند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار