کد خبر: 472490
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۸
اعتراض مراجع تقلید به گرانی های اخیر

جوان آنلاین-سحررحیمی: چند وقتی است که کالاها روز به روز گران می شوند و سبد خانوار ها روز به روز کوچک تر می شود.قدرت خرید مردم در حالی پایین می آید که حقوق ها ثابت است و گرانی از نان گرفته تا گوشت و مرغ و اجاره بهای مسکن بیداد می کند.

کارمندان از کم بودن حقوق می نالند و بازاری ها از کسادی کسب و کار.

کار به جایی رسیده که روحانیون بلند پایه و مراجع تقلید نیز از وضعیت گرانی ها گله کرده اند.

بيست‌و‌سوم فروردين ماه امسال بود که آيت‌الله نوري‌همداني، با انتقاد از تورم و گراني موجود در كشور، مسوولان و دولتمردان را به تلاش، جديت و چاره‌انديشي و برنامه‌ريزي اصولي براي رفع اين مشكل توصيه كرد.

اين مرجع تقليد با اشاره به گراني بسياري از اجناس از اين وضعيت گلايه كرد و يادآور شد: توجه به معيشت مردم امري مهم، لازم و حياتي است و مسوولان و دولتمردان بايد به اين نكته توجه كنند تا مردم بيش از اين دچار مشكل نشوند.

دو هفته بعد يكي از مراجع عظام تقليد قم نيز همان سخنان را تكرار كرد و با اشاره به گراني‌هاي اخير در كشور گفت: مردم مشكلات معيشتي بسياري دارند و بايد مسوولان دولتي به رفع مشكلات مردم بپردازند و گراني‌ها را به صورت ريشه‌اي برطرف كنند.

آيت‌الله ناصر مكارم‌شيرازي در مراسم عزاداري حضرت زهرا(س) به مشكلات معيشتي مردم اشاره كرد و گفت: مردم از گراني‌هاي اخير به شدت نگران هستند و بارها نيز نامه‌هايي را به ما نوشته و خواستار رفع اين موضوع شده‌اند.

وي با بيان اينكه موضوع يارانه‌ها كه مدنظر است، اگر سبب تورم شود هزينه اين تورم از هزينه‌ يارانه‌اي كه مي‌دهند، بيشتر باشد، هدفمندي يارانه‌ها بي‌نتيجه خواهد ماند، افزود: از سوي ديگر اگر هدفمندي در درازمدت به صنايع ما نيز ضربه وارد كند طبيعتا طرح موفقيت‌آميزي نخواهد بود.

اما در نهايت آيت‌الله صافي‌گلپايگاني بود كه در پاسخ به نامه يكي از مقلدين خود در توصيه‌اي به مسوولان گفت: قدر اين مردم خوب و هميشه در صحنه را بدانيد و به جاي دعواهاي سياسي، كشور را از گراني و بيكاري نجات دهيد.

حالا دیدار اخیر علی لاریجانی، رئیس مجلس نهم با مراجع تقلید قم نیز به مجلی برای گلایه های گرانی تبدیل شده و آیت الله جوادی آملی، آیت الله سبحانی و آیت الله موسوی اردبیلی هر یک به نوعی به گرانی های اخیر اعتراض کرده اند.

آیت‌الله جوادی آملی در سخنان خود با تاکید بر لزوم رفع مشکلات مردم و نقش مجلس در راستای رفع موانع تولید از وضعیت موجود بانک‌ها و ارائه تسهیلات با سود زیاد ابراز گلایه کرد و گفت: این بانک‌ها سودهای کلانی از مردم دریافت می‌کنند و در حال حاضر ۸۰ درصد مردم با وام و ربا بسر می‌برند و باید برای اقتصاد ربا فکری شود.

وی پرداخت وام با سودهای کلان را به ضرر تولید ملی دانست و اظهار داشت: ما به هر کسی در مورد این وام‌ها و تولید گفتیم، گفت که این وام‌ها برای تولید صرف نمی‌کند.

وی ادامه داد: وقتی تسهیلات بانکی با سود ۲۰ درصد ارائه می‌شود این سودها بعد از ۵ سال ۱۰۰ درصد می‌شود و چیزی برای کسی که وام گرفته نمی‌ماند و شخص باید تا آخر عمر بدهکار باشد و چه بسا جای او در زندان باشد.

آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: ما خودمان را فریب ندهیم؛ ما مثل کسی که قلبش ۸۰ درصد از کار افتاده و با ۲۰ درصد کار می‌کند هستیم. تعارف هم نکنیم، با ۲۰ درصد زنده‌ایم و ۸۰ درصد با ربا بسر می‌برند.

از سوی دیگر، آیت‌الله جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید قم نیز در دیدار با رئیس مجلس در سخنانی با گله‌مندی در نوسان قیمت مواد خوراکی اضافه کرد: در حال حاضر افزایش قیمت مواد خوراکی مردم را به ستوه آورده که مجلس باید به کمک دولت این مشکل را برطرف کند.

آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی نیز در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی با وی، با اشاره به توصیه امام خمینی(ره) مبنی بر جلوگیری از افزایش قیمت نان گفت: امام خمینی(ره) در بدو پیروزی انقلاب همواره گرانی نان را به مسئولان وقت هشدار می‌دادند، اما در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت در نان هستیم که این مسئله وضعیت خوبی برای اقشار آسیب‌پذیر ایجاد نکرده است.تا به این ترتیب دیدار اخیر رئیس مجلس از قم گلایه های مراجع را به گوش مسئولین و دولتی ها برساند.

هر چندضد و نقیض های دولتی درباره گرانی ها ادامه دارد و یک روز به زعم وزیر صنعت ، معدن و تجارت قیمت ها به روزهای ارزانی بازگشته و یک روز گزارش بانک مرکزی حکایت از گرانی دارد، اما به نظر می رسد اگر دولتی ها راه حلی برای مهار گرانی ها پیدا نکنند، نوار گلایه ها همچنان ادامه دار خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار